Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

11 Dni

Od Viktorijinih slapov do Malavija – Sever
(potovanje Zimbabve, Zambija, Malavi in Tanzanija)

Opis

To avanturistično poceni potovanje se prične z ogledom Viktorijinih slapov na reki Zambezi, ki so največji in najmogočnejši slapovi na svetu in izhodišče mnogim adrenalinskim aktivnostim. Ujamite eno od dejavnosti na tem potovanju v Zimbabveju (rafting, bungee skok ali vožnjo s helikopterjem…), predno nas pot popelje do bregov reke Luangwa v Narodnem parku Južna Luangwa v Zambiji.
V parku, ki je vrhunska safari destinacija, si bomo lahko ogledali življenje divjih živali čisto od blizu! Potovanje bomo nadaljevali v toplo osrčje Afrike, v Malavi, ki je ena najbolj magičnih destinacij v Afriki, saj se množični turizem tam še ni razvil.
Nekaj časa bomo preživeli na plažah in uživali v zapeljivih sončnih vzhodih z istoimenskega jezera, ki je eno najlepših značilnosti države in s svojimi otoki zaščiten s strani Unesca. Tudi pohodnike bo čakala prava poslastica – v okolici je namreč omogočena velika izbira čudovitih popotniških izletov, lahko pa se tudi vozimo s kanuji, kopamo v mineralno sveži vodi … pred vzletom iz Great Rift Valley. Safari se nadaljuje ob obisku Narodnega parka Mikumi. Mikumi je četrti največji park v Tanzaniji, vendar je del 50.000 kvadratnih kilometrov velike divjine – Selous, ki je afriški največji park, pod Unescovo zaščito, še posebno znan po velikih čredah bivolov. Zadnji dan potujemo do mesta Bagamoyo (Tanzanija), mimo Dar es Salaam-a pristanišča, ki je zrasel iz skromne ribiške vasi v eno največjih mest v Afriki.
To potovanje po Zimbabveju, Zambiji, Malaviju in Tanzaniji poteka v smeri sever – jug ali jug-sever (v obratni smeri), gostje pa lahko kampirajo ali pa so nastanjeni v afriških hotelih (lodges).
Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Zambiji, Zaimbabvu, Malaviju in Tanzaniji pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

Cenik

KAMPIRANJE

1.359 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam ??? €
  • Zeleni Sedež 13 €

HOTEL / LODGE​

1.854 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 183 €
  • Zeleni Sedež 13 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Lusaka, Zimbabve, Zambija

Navsezgodaj zjutraj bomo ujeli še zadnji pogled na mogočne Viktorijine slapove, nato pa se poslovili in prečkali mejo z Zambijo. Čeprav je pred nami ta dan veliko vožnje, dobimo že prvi vtis prave Afrike, ki nas čaka na potovanju po Zambiji, Zimbabvu, Tanzaniji in Malaviju. Barvite tržnice, prometne vasi in podeželska okolica nas bodo spremljali na poti do obrobja Lusake. Ob prihodu nas pričaka slasten obrok, vodiči pa nam bodo na kratko opisali potek potovanja po Zambiji, Zimbabvu, Tanzaniji in Malaviju v prihodnjih dneh.

Dan 2 | Petauke, Zambija

Zjutraj potujemo skozi prometno prestolnico Zambije, Lusako, nato pa se odpravimo vzhodno, proti kraju Petauke, kjer bomo preživeli noč. Great East Road se vije skozi podeželsko Zambijo in je pomembna povezava med Lusako ter sosednjim Malavijem. Na poti bomo prečkali tudi znamenito reko Luangwa. Pokrajina, ki jo bomo lahko občudovali celotno pot, je pokrita z vasmi in samooskrbnimi kmetijami ter je popolno nasprotje od modernih in razvitih držav, ki smo jih navajeni.

Dan 3 | Narodni park Južna Luangwa, Zambija

Po dveh dneh potovanja se bomo razveselili umirjenosti Južne Luangwa, Zambija. Ogledali si bomo bregove reke Luangwa. Naš prvi postanek je mesto Chipata, v Zambiji, ki slovi kot pomembno središče kmetovalcev za bombaž. Iz tega mesta izhaja tudi znan Chipata bombaž! Tribal Textiles predstavljajo ustvarjalnost afriške kulture in tisti, ki vas to veseli, si lahko pobližje ogledate njihove delavnice (od marca do decembra). Prava paša za oči pa je ogled sončnega zahoda z brega reke Luangwa, zato si pripravite hladno pijače in opazujte, kako se dan poslavlja.

Dan 4 | Narodni park Južna Luangwa- safari, Zambija

Narodni park Južna Luangwa je svetovno znan safari, kjer si bomo cel dan namenili ogledu raznolikih divjih živali. Na voljo vam je tudi sodelovanje v jutranjem safariju, v času suše (od aprila do decembra) pa se lahko pridružite tudi enemu izmed vodenih sprehodov po parku. Popoldne si bomo privoščili safari vožnjo po parku, ki jo bomo zaključili s ‘happy hour’ postankom v lesku zahajajočega sonca! Postanek vam bo ponudil edinstveno priložnost, da si park ogledate tudi ponoči in nikoli ne veste, morda naletite na kakšno izmuzljivo nočno žival.

Dan 5 | Jezero Malavi (Lake Malawi), Malavi

Zjutraj se vkrcamo v naš tovornjak in potovanje nadaljujemo v toplo osrčje Afrike, Malavi. Naš cilj so obale jezera Malavi, ki je najbolj južno jezero v vzhodnoafriškem sistemu Rift. Kot eno od desetih največjih jezer na svetu, se razteza 500 km vzdolž zahodne meje Malavija in je dom več vrstam rib od katerega koli drugega jezera. Prenočimo na obali tega naravnega čudesa.

Dan 6 | Severno jezero Malavi

Današnji dan je namenjen sprostitvi ob jezeru. Izkoristite prosti čas za branje knjige, sončenje, izlet ali se prepustite ogledovanju številnim znamenitostim, ki so na voljo.

Dan 7 | Jezero Malavi (Lake Malawi)

Večino dneva potovanje nadaljujemo severno in čez noč znova prespimo na bregovih jezera Malavi. Uživajte v sončnem zahodu ob jezeru. Vaš vodnik vam bo pomagal načrtovati aktivnosti v prihodnjih dneh, lahko pa si preprosto odpočijete in užijete utrip življenja Afrike na obrežju jezera.

Dan 8 | Jezero Malavi (Lake Malawi)

Potapljanje v kristalnih vodah vam omogoči, da na lastne oči vidite briljantno barvne tropske ciklide, majhne ribice, ki jih pogosto najdemo v barvitih akvarijih po vsem svetu. Jezero Malavi je s svojimi otoki zaščiten s strani UNESCO-a kot najpomembnejše prebivališče več kot 500 vrstam rib, ki jih ni možno videti nikjer drugje na svetu. Za bolj avanturistično usmerjene med vami priporočamo pohod po Livingstonii. Gre za naporen pohod, ki traja od 8 do 12 ur. Vaš vodnik vam bo priskrbel dodatne informacije o popotovanju v okolici jezera Malavi.

Dan 9 | Tanzanija - Iringa

Ob odhodu iz Malavija se povzpnemo na Riftno dolino in pričnemo s potovanjem po Tanzaniji. Obkrožili bomo severne ekstreme jezera, preden bomo zavili proti vzhodu in nadaljevali pot do Iringe, Tanzanija, kjer bomo preživeli noč.

Dan 10 | Mikumi - safari, Tanzanija

Zjutraj bomo svoje potovanje zaključili na samem pragu Narodnega parka Mikumi, Tanzanija. Park je četrti največji v Tanzaniji in je sestavljen iz 75,000 kvadratnih kilometrov divjine, ki ima središče v Selousu, največjem afriškem safariju. Mikumi meji na severno mejo širne divjine in nam ponuja priložnost popoldanskega safarija.

Dan 11 | Bagamoyo (preko Dar es Salaam), Tanzanija

Zadnji dan potujemo mimo mestnega pristanišča Dar es Salaam, ki je zrasel iz skromne ribiške vasi v eno največjih mest v Afriki proti zgodovinskemu mestu Bagamoyo, Tanzanija, kjer se naše potovanje po Keniji, Tanzaniji, Zimbabveju in Zambiji konča.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje6. | 20. | 27.Julij202011 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*3. | 10. | 17. | 31.Avgust202011 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | *28.September202011 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje12. | 26.Oktober202011 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje9. | 23. |November202011 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*7. | 21.December202011 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.