Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Najlepše iz Zimbabveja in Mozambika
(Potovanje Zimbabve, Južna Afrika, Mozambik in Svaziland)

Opis

To avanturistično a hkrati ugodno potovanje po Zimbabveju, Mozambiku in Svazilandu se začne pri Viktorijinih slapovih, Zimbabve. Obiščemo največji narodni park Hwange, Zimbabve, ki je dom največjih afriških čred in slonov ter nudi odlične možnosti za safari raznolikih prosto živečih živali. Potovanje nadaljujemo v Matapos nacionalni park, Zimbabve in se čudimo veličastnim, uravnoteženo granitnim skalam, predno na potovanju obiščemo ruševine Kraljevske palače asov železne dobe v Velikim Zimbabveju. Ta svetovna dediščina UNESCA je bila nekdaj glavno mesto Kraljevine Zimbabveja.
Avanturistično ugodno potovanje nadaljujemo do Johannesburga v Južni Afriki, da označimo ˝Big 5˝ (5 največjih živali, med katere štejemo bivola, slova, leva, leoparda in nosoroga) v narodnem parku Kruger. Doživite vznemirjenje, ki ga ponuje safari v največjem nacionalnem parku v Južnoafriški republiki.
Panoramska cesta v Južni Afriki nam na tem potovanju ponuja čudovite razglede, kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, the Three Rondavels in God’s Window. Sprehodimo se skozi smaragdni hrib v Svazilandu, preden vstopimo v tropsko meko tega potovanja – Mozambik. Za dva dni obiščemo okrožje Inhambane, da se sprostimo na plažah in uživamo v toplih vodah Indijskega oceana. Tisti, ki smo bolj pustolovski, se lahko prijavimo za različne neobvezne avanturistične aktivnosti, ki nam jih nudi to potavanje v Mozambiku: plavate lahko s belimi morskimi psi ali pa se potapljate z mantami… Naše zadnje postajališče potovanja je ponovno Johannesburg v Južni Afriki.

Mama Afrika vam nudi ugodno avanturistično potovanje po Zimbabveju, Mozambiku in Svazilandu, ki ga lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, potovanje po Zimbabveju, Mozambiku in Svazilandu pa je primerno tudi za samske, saj se veliko turistov udeleži naših potovanj solo.

Cenik

KAMPIRANJE

2.661 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 140 €
  • Zeleni Sedež 23 €

HOTEL / LODGE​

3.105 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 378 €
  • Zeleni Sedež 23 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Viktorijini slapovi - Narodni park Hwange, Zimbabve

Prvi dan potovanja obiščemo spektakularne Viktorijine slapove, Zimbabve, znane tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grozi), ki so pod Uniscovo zaščito. Park se razteza na površini 12-tih kilometrov ob reki Zambezi. Seveda nekaj časa preživimo za ogled slapov, nato naše ugodno potovanje nadaljujemo proti jugu do narodnega parka Hwange »Hwange National Park«, ki je največji narodni park v Zimbabveju in ponuja odlične možnosti za safari raznolikih prosto živečih živali, ki so doma v parku.

Dan 2 | Narodni park Hwange, Zimbabve

Narodni park Hwange je med vsemi divjimi živali tudi dom največjih 5 »Big 5« , med katere štejemo bivola, slona, leva, leoparda in bivola.
Popotnike s paketom aktivnosti bomo zgodaj zjutraj pobrali pred hotelom in odpeljali na safari s štirikolesniki.

Dan 3 | Narodni park Matopos, Zimbabve

Po zajtrku nadaljujemo potovanje proti jugu do Bulawaya, drugega največjega mesta v Zimbabveju. Naše popoldne bomo preživeli z raziskovanjem Matopos narodnega parka z lokalnim vodnikom. Park je leta 2003 prejel priznanje kot UNESCO-va naravna svetovna dediščina in vključuje intenzivno varovalno območje, kjer živijo črni in beli nosorogi. Narodni park Matopos je poimenovan po besedah ​​Ndebele “Matobo”, ki pomeni plešasta glava, kar se nanaša na zaobljene granitne hribe, ki ga obdajajo.

Dan 4 | Veličasne ruševine Zimbabveja »Great Zimbabwe Ruins«

Naše ugodno potovanje nas danes popelje na izlet v Masvingo, na ogled ruševin velikega Zimbabveja. Popoldan bomo uživali v vodenem ogledu te zgodovinske lokacije. Ta svetovna dediščina Unesca, je bila nekoč prestolnica Kraljevine Zimbabveja, ki je bil poznan v pozni železni dobi. Vzamemo si čas da se seznanimo z zapletenim kamnitim delom in doživimo dediščino tega spomenika zgodnje civilizacije Zimbabveja.

Dan 5 | Tshipise, Južnoafriška republika

Ko zapustimo Zimbabve prečkamo reko Limpopo in popoldne vstopimo v Južno Afriko. Naša večerna postojanka na tem potovanju po Južni Afriki, Zimbabveju, Mozamibku in Svazilandu nam omogoči, da dan zaključimo s plavanjem v vročih izvirih Tshipise.

Dan 6 | Johannesburg, Južnoafriška republika

Potovanje nadaljujemo južno do Johannesburga, Južna Afrika, kjer prispemo do Belvedere nastanitve v poznih popoldanskih urah. Ob tradicionalni afriški večerji je čas za deljenje številnih zgodb in čudes iz afriških potovanj.

Dan 7 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Potovanje nas vodi iz Jahanesburga do področja Mpumalango province, ki meji na Svaziland, Mozambik in Južno Afriko in literarno pomeni prostor, kjer sonce vzhaja. Naše avanturistično ugodno potovanje danes poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Narodnega parka Kruger v Južni Afriki. Popoldan imate priložnost da se pridružite neobveznemu izletu, vožnji ob sončnem zahodu.

Dan 8 | Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Zgodaj zjutraj se odpravimo v Nacionalni park Kruger, Južna Afrika, da na potovanju uživamo v celodnevnem safariju. Obilje divjih živali nam prinaša priložnost za ogled tudi največjih 5 »Big 5 ». Paket aktivnosti ponuja dodatno vznemirjenje, to je safari s štirikolesnikom. Ta večer imamo še eno priložnost za opazovanje sončnega zahoda v parku.

Dan 9 | Panoramska cesta »Panorama Route«, Južna Afrika

Tisti, ki so se odločili za jutranji sprehod po Nacionalnem parku bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali na potovanju pridružijo na vožnji po Panoramski cesti v Južni Afriki, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 10 | Maputo, Mozambik

Ob plažah Indijskega oceana potovanje nadaljujemo v Mozambik in naredimo naš prvi postanek v Maputu, glavnem mestu, ki ponuja živahno in eklektično mešanico kultur. Po nastanitvi v našem hotelu z vodnikom raziskujemo mestne znamenitosti in sprehajalni poti. Maputo ponuja zanimivo in raznoliko arhitekturo in noben obisk mesta ni popoln brez brskanja po lokalnem trgu. Nocoj večerjamo v lokalni restavraciji in si ogledamo nočno življenje v mestu.

Dan 11 | Inhambane - Plaža Barra, Mozambik

V okrožju Inhambane, Mozambik potujemo po severni cesti vzdolž obale. Medtem ko je pred nami dolga pot, je potovanje zanimivo, saj gremo skozi številne vasi, mimo kokosovih nasadov, nasadov indijskih oreščkov ter sladkornega trsa. Naše ugodno potovanje nas pripelje do plaž Mozambika obdanih z bananovci in čakata nas dva dneva sprostitve in oceanske zabave. Nocoj bomo pogoščeni s tradicionalno mozambiško večerjo.

Dan 12 | Inhambane, Mozambik

Pred nami sta dva dneva sprostitve in uživanja v toplih vodah Indijskega oceana in počitka na plažah, bolj pustolovski pa se lahko prijavite za različne aktivnosti. Plaže v vasi Barra so varne za kopanje in grebeni na tem delu obale ponujajo odlične možnosti za pravo potapljanje ali potapljanje z masko.

Dan 13 | Inhambane, Mozambik

Naredimo kratko vožnjo – izlet v Tofo, da preživimo dan na tem potovanju še na eni znameniti plaži Mozambika. Z varnim kopanjem, očarljivim trgom in številnimi priljubljenimi plažami je Tofo kot nalašč za enodnevni izlet. Drugi dan nam ponuja tudi priložnost, da izkoristimo čim več aktivnosti, ki so nam na razpolago.

Dan 14 | Vilanculos, Mozambik

Zjutraj se na tem ugodnem potovanju ustavimo v mestu Inhambane, kjer bomo imeli priložnost raziskati trg in zgodovinske ulice tega nekdanjega trgovskega pristanišča v Mozambiku. Za tiste ki uživate v avanturi, bo vaš vodnik uredil izlet na enem od znamenitih trajektov Dhow, ki nas bo popeljal čez zaliv. Te čvrste tramaste stare čolne, so na vzhodni obali Afrike izdelovali že stoletja in potovanje po zalivu Mozambika je resnično lokalna izkušnja. Če želite pa lahko vzamete vodni taksi do Maxixe na zadnji strani zaliva. Sledi ponovna združitev obeh skupin in ugodno potovanje nadaljujemo severno do naslednjega postanka v Vilanculosu, Mozambik.

Dan 15 | Izlet v Bazaruto, Mozambik

Zjutraj se vkrcamo na tradicionalni čoln »dove« in odplujemo do otokov arhipelaga Bazaruto, ki je skupina šestih otokov v Mozambiku in največji naravni morski rezervat v Južni Afriki. Dan na tem potovanju v Mozambiku preživimo z raziskovanjem otokov, s potapljanjem in uživanjem v plažah tega otoškega raja. Prepričajte se, da je vaša krema za sončenje pri roki, saj bomo celi dan raziskovali po soncu, morju in pesku. Popoldan se vrnemo in uživamo v dobro zasluženem nočnem počitku.

Dan 16 | Xai Xai območje, Mozambik

Dobro spočiti smo za okrožje Xai-Xai, kamor prispemo pozno popoldne. Ponovno imamo čas za sprehod po plaži in sončni zahod, da se pozdravimo z Indijskim oceanom in nedotaknjenimi plažami Mozambika.

Dan 17 | Hlane rezervat »Game Reserve«, Svazi

Zjutraj potovanje nadaljujemo proti Maputu, kjer prečkamo mejo s Svazilandom.

Dan 18 | Svazi

Naše bivanje v Svazilandu nam ponuja priložnost, da uživamo v jutranjem safariju v nacionalnem parku – Hlane Game Reserve, Svaziland (za tiste, ki boste kupili paket aktivnosti). Po končanem safariju potovanje nadaljujemo v drugem nacionalnem parku Mliwane, Svaziland.

Dan 19 | Svazi

Prepletena mreža devetih poti poteka skozi Mlilwane in zjutraj boste imeli priložnost, da z vodnikom poiščete pravo pot. Popoldan na potovanju v Svazilandu preživimo na sprehodu skozi skupnost Esajeni, ki nam omogoča spoznavanje njihovega vsakodnevnega življenje. Ta interaktivna izkušnja bi lahko vključevala ličkanje koruze, nošenje voda, gradnjo stene ali pa pranje oblačil v toku.

Dan 20 | Johannesburg, Južna Afrika

Naša zadnja postojanka tega potovanja po Zimbabveju, Južni Afriki, Svazilandu in Mozambiku je mesto Johannesburg, Južna Afrika, ko razmišljamo o safariju in divjih živalih ter plažah, ki so napolnile naše dneve in spomine. Pozno popoldne prispemo do hotela Belvedere in vsi smo vabljeni k zadnji skupni tradicionalni večerji. Večer je čas za praznovanje številnih čudes in pripovedovanje njihovih zgodb iz afriških potovanj.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje6. | 20.Julij202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje3. | *17. | 31.Avgust202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | 28.September202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje12. | *26.Oktober202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje9. | 23.November202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje7. | 21.December202020 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.