Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Od Viktorijinih slapov do Cape Towna
(potovanje Zimbabve, Bocvana, Namibija in Južna Afrika)

Opis

To 20-dnevno potovanje je ultimativno doživetje najlepšega, kar ponuja Južna Afrika, Bocvana, Namibija in Zimbabve. Potovanje začnemo v Zimbabveju pri Viktorijinih slapovih, ki so največji slapovi na svetu in izhodišče mnogimi adrenalinskimi aktivnostim. Nato potovanje nadaljujemo v Bocvano, v narodni park Chobe, kjer uživamo v veslanju ob sončnem zahodu po reki Chobe, preden vstopimo v Okavango delto na našo nočno ekspedicijo. V tem edinstvenem in nenavadnem ekosistemu vidimo, kako se letne poplavne vode okraja Okavango delte izlijejo v pesek Kalaharijevega bazena. Tukaj boste imeli neskončen seznam aktivnosti, da resnično kar najbolje izkoristite svoj čas v tem raju. Preden potovanje nadaljujemo v Namibiji in raziščemo njegovo glavno mesto Windhoek, se srečamo z lokalno skupnostjo Bushmanov v Ghanzi in se udeležimo nekaterih tradicionalnih plesov. Neobvezni sprehod z bushman vodniki nam omogoči, da se seznanimo s strategijami, ki omogočajo Bushmanu preživetje v težkem okolju Kalaharija. Na potovanju po Namibiji je safari v narodnem parku Etosha ena izmed glavnih atrakcij, lahko pa v naravnem okolju safarija izven ograj parka naletimo tudi na redkega puščavskega slona! Potovanje nadaljujemo na jug Namibije, da spoznamo kulturo domačinov, si ogledamo čudovite puščave in obiščemo enega največjih kanjonov na svetu, preden potovanje končamo v Cape Townu v Južni Afriki.

Cenik

KAMPIRANJE

1.905 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 77 €
  • Zeleni Sedež 22 €

HOTEL / LODGE​

2.032 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 455 €
  • Zeleni Sedež 22 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Potovanje pričnemo v Zimbabveju s številnimi dejavnostmi, ki so nam na voljo v Viktorijinih slapovih. Izberite eno izmed aktivnosti ki najbolj ustreza vašemu slogu: rafting po mogočni reka Zambezi, bungee jumping ali pa polet z letalom preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več. Za bolj sproščene popotnike so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 2 | Viktorijini slapovi - Kasane, Bocvana

Po zajtrku potovanje nadaljujemo do meje z Bocvano in ob prihodu na obrežje reke Chobe postavimo naš kamp. Safari po Bocvani začnemo s štirikolesniki, kjer uživamo v popoldanski vožnji po nacionalnem parku Chobe, ob tem pa doživimo osebno izkušnjo z mnogimi sloni, ki so prav pogosti obiskovalci obrežja reke Chobe, še posebno ob popoldnevih. Dan končamo s križarjenjem po reki Chobe in večejo ob tabornem ognju.

Dan 3 | Nata

Zapustimo Kasane in potovanje nadaljujemo v Nato, Bocvana. Uživamo v popoldanski vodeni turi po Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu. Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod.

Dan 4 | Maun, Bocvana

Prečkamo severni del Makgadidasi Pans, naše potovanje pa nas vodi v Maun, Bocvana. Še vedno smo v družbi teh veličasnih ikoničnih Baobab dreves. V Maunu boste imeli priložnost vzeti izlet z majhnim letalom čez Okavango delto (če nam čas in vreme dovoljuje je to možno izvesti tudi 6. dan).

Dan 5 | Okavango delta

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanuji). Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v Okavango delto v Bocvani. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. S kanujem se skozi kanale vrnemo do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 6 | Maun - Puščava Kalahari, Bocvana

Potovanje nadaljujemo v okrožju Ghanzi, v osrednjem Kalahariju v Bocvani, kjer uživamo v vodenem sprehodu s čudovitim nomadskim plemenom San. To je priložnost, da se naučite več o kulturi nomadskega plemena in interakciji s svojim puščavskim okoljem. Ta večer bomo iz prve roke dobili prave izkušnje San kulture, ki je znana po svojih bogati tradiciji pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb. Nomadsko ljudstvo San so lovci – nabiralci, ki so prenesli bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu.

Dan 7 | Ghanzi - Windhoek, Namibija

Potovanje nas vodi proti zahodu, kjer prečkamo mejo z Namibijo in vstopimo v njeno glavno mesto – Windhoek. Ob prihodu se bomo sprehodili po središču mesta in si ogledali nekaj njegovih znamenitosti.

Dan 8 | Windhoek

Zgodaj zjutraj zapustimo Windhoek, saj je pred nami precejšen del vožnje do Nacionalnega parka Etosha, kamor prispemo pozno popoldne. Prvi safari v Namibiji pričnemo že ob vstopu v park na poti do našega prenočišča.

Dan 9 | Nacionalni park Etosha, Namibija

Narodni park Etosha v Namibiji je prizorišče nekaterih najbolj edinstvenih safarijev v Afriki. Razteza se na površini 22.270 km². V parku živi več sto vrst sesalcev, ptic in plazilcev, tudi več ogroženih, kot so črni nosorogi. Dan na potovanju po Namibiji boš preživel na safariju v parku in opazoval živali, ki se napajajo ob različnih napajališčih. Odlično mesto za fotografiranje je tudi iz kampa, od koder zvečer opazujemo napajališče, kamor pridejo piti različne živalske družine.

Dan 10 | Kamanjab

Zgodaj zjutraj se odpeljemo na našo zadnjo vožnjo skozi nacionalni park Etosha. Noben dan v parku ni enak drugemu, zato na poti proti izhodu uživamo na safariju v pokrajini robustnih gora in suhih korit ter mnogih živali.

Dan 11 | Brandberg bela dama » Brandberg White Lady«

Brandberg (v gorovju Burning) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena izmed več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili eno-urni pohod da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab). Po našem raziskovanju potovanje nadaljujemo do območja Kamanjab v Namibiji.

Dan 12 | Swakopmund, Namibija

Odrinemo zgodaj, da obiščemo ogromne granitne formacije Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da so tukaj pred mnogimi leti živeli San people (San ljudje). Sprehodili se bomo z lokalnim vodičem in si ogledali nekaj primerov njihovih poslikav na skalah, pred odhodom v obmorsko mesto Swakopmund. Svakopmund je znan po številnih dogodivščinah, kavarnah in bogatem nemškem vplivu. Ta večer boste na potovanju po Namibiji imeli ponovno priložnost, da si rezervirate katero izmed zanimivih adrenalinskih doživetij: deskanje po pesku, opazovanje delfinov s čolna, skok s padalom…Dan končamo z večerjo v lokalni restavraciji.

Dan 13 | Swakopmund

V Swakpmundu imamo danes prost dan, saj nam le ta ponuja vse ugodnosti majhnega mesta in adrenaliskih priložnosti. Sprobajte enega od adrenalinskih športov, ki vam jih ponuja potovanje po Namibiji ali pa raziskujte mesto, ki ponuja številne znamenitosti za vsak okus. Ne zamudite izbora slavnih kavarn in pekarn v tem mestu.

Dan 14 | Svakopmund - Namib Naukluft

Za sabo pustimo čare Svakopmunda in potovanje nadaljujemo do južne Namibije in namibijske puščave. Zjutraj se ustavimo v zalivu Walvis Bay, predno se obrnemo proti vzhodu, srcu puščave. Naše popoldne bomo na tem potovanju preživeli z vodnikom, ki nas bo predstavil čudesam v puščavskem okolju Namibije.

Dan 15 | Sesriem in Sossusvlei, Namibija

Vstanemo pred sončnim vzhodom in potovanje nadaljujemo v Sesriem, ki je na vhodu v peščene sipine Sossusvlei v Namibiji. Zgodaj vstopimo v park in se povzpnemo na znamenito sipino 45 »Dune 45«, ki nam ponuja odlično izhodišče ob spreminjajočih se barvah puščavskega peska. Ko smo si raztegnili noge, nadaljujemo potovanje globlje v peščene sipine in se presedlamo v štirikolesnik, Ppazujemo čudeže Sossusvlei in in Deadvlei. Naša zadnja postaja, pred prihodom v kamp ​​je zanimiv kanjon Sesriem, ostanek precej bolj vlažnih časov v tej suhi regiji Namibije.

Dan 16 | Quiver gozd (Quiver Tree Forest)

Potovanje po Namibiji nas vodi proti vzhodu v Keetmanshoop, kjer bomo popoldan preživljali v gozdu quiver dreves. V nasprotju s prepričanjem, drevo ni res drevo, temveč rastlina, ki lahko raste od 200 do 300 let.

Dan 17 | Giants Playground in kanjon reke Fish, Namibija

Obiščemo Giants Playgrounds v Namibiji, kjer ogromni kamni ustvarjajo kamninske formacije in vrsto labirintov. Vkrcamo se v vozilo in potovanje nadaljujemo proti jugu na gramozni poti južne Namibije proti Ais-Aisu, poznanem po svojih vročih izvirih in resortih. Njeni vroči bazeni so odličen tonik, ki olajša prah puščave Namib. Fish kanjon je eden od največjih kanjonov na svetu, popoldne pa se sprehodimo po njegovem obrobju in končamo z nepozabnim sončnim zahodom na robu kanjona.

Dan 18 | Reka Orange

Potovanje nas vodi k Oranžni reki »Orange river« na našo zadnjo postajo v Namibiji. Zadnja noč poteka na bregovih reke in najboljši način kako doživimo njeno lepoto je s kanujem po reki Orange. Popoldan se lahko udeležimo izbirnega izleta po reki.

Dan 19 | Reka Orange, Namibija - Cedarberg, Južna Afrika

Jutro nas vodi skozi mejni prehod, od koder se potovanje nadaljuje v Južni Afriki, ko potujemo skozi puščavske pokrajine Namaqualand v Cederberg regiji. Če se potovanja udeležite v pomladnih mesecih (od julija do septembra), boste videli divje cvetove, ki so znani po tej regiji v Južni Afriki. Ne glede na letni čas pa čudne puščave ponujajo edinstveno kuliso na poti ta dan. Nocoj uživamo v tradicionalnem obroku in obujamo številne spomine, ki smo jih doživeli na potovanju po Zibabveju, Bocvani, Namibiji in Južni Afriki.

Dan 20 | Cedarberg - Cape Town

Regija Cederberg se ne ponaša le s spektakularnimi gorovji in kmetijami, temveč je tudi dom Rooibos grmičevju. Danes dopoldne bomo na potovanju po Južni Afriki obiskali eno od kmetij, kjer v divji naravi predelujejo Rooibos in Buche rastline v čaje. Avtohtonim gorskim pobočjim Cedarber je ta zeliščna pijača prinesla mednarodni sloves kot zdrava in osvežujoča alternativa rednemu čaju. Na našem postanku v Table Bay v bližini Cape Towna bomo opazovali slavno Mizasto goro »Table Mountain«. Naše potovanje po Zibabveju, Bocvani, Namibiji in Južni Afriki se zaključi ko prispemo v središče mesta Cape Town.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje13. | 20. | 27.Julij202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje03. | 17. | 24. | 31.Avgust202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje07. | 14. | 21. | 28.September202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje05. | 12. | 19. | 26.Oktober202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02. | 16. | 23.November202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje07. | 14. | 28.December202020 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.