Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Od Viktorijinih slapov do Cape Towna
(Potovanje Zimbabve, Bocvana, Namibija in Južna Afrika)

Opis

To 20-dnevno potovanje je ultimativno doživetje najlepšega, kar ponuja Južna Afrika. Začnemo pri Viktorijinih slapovih, ki je največji slap na svetu in izhodišče mnogimi adrenalinskimi aktivnostim. V narodnem parku Chobe uživamo ob sončnem zahodu v veslanju po reki, predno vstopimo v delto Okavango v Bocvani na našo nočno ekspedicijo. V tem edinstvenem in nenavadnem ekosistemu vidimo, kako se letne poplavne vode okraja Okavango delte izlijejo v pesek Kalaharijevega bazena. Tukaj boste imeli neskončen seznam aktivnosti za sodelovanje, da resnično kar najbolje izkoristite svoj čas v tem raju. Preden pridemo v Windhoek, glavno mesto Namibije, se srečamo z lokalno skupnostjo Bushmanov v Ghanzi in se udeležimo nekaterih tradicionalnih plesov. Neobvezni sprehod z bushman vodniki nam daje priložnost, da se seznanimo s strategijami, ki omogočajo Bushmanu preživetje v težkem okolju Kalaharija. V narodnem parku Etosha bomo v edinstvenem okolju safarija videli zlate puščavske slone. Odpravljamo se na jug, da spoznamo kulturo domačinov, si ogledamo čudovite puščave in obiščemo enega največjih kanjonov na svetu, preden končamo našo turnejo v Cape Townu.

 • Posadka 2 Osebi
 • Največ 20 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 20 Dni in 19 Noči
 • Od Viktorijinih slapov do Cape Towna
 • 19 Zajtrk, 19 Kosilo, 19 Večerja
 • Zimbabve, Bocvana, Namibija, Južna Afrika

Cenik

KAMPIRANJE

1.905
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 77 €
 • Zeleni Sedež 22 €

HOTEL / LODGE​

2.032
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 455 €
 • Zeleni Sedež 22 €

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Viktorijini slapovi

S številnimi dejavnostmi, ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je dan popoln za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu. Lahko izbereš rafting po mogočni reka Zambezi, bungee jumping ali pa polet z letalom preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več…Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 2 | Viktorijini slapovi - Kasane

Po zajtrku pot nadaljujemo do meje z Botsvano in ob prihodu na obrežje reke Chobe postavimo naš kamp. Za tiste, ki ste kupili paket aktivnosti, začnemo naše ekspedicijo s štirikolesniki in uživamo v popoldanski vožnji po nacionalnem parku, ob tem pa doživimo osebno izkušnjo z mnogimi sloni, ki so prav pogosti obiskovalci obrežja reke Chobe, še posebno ob popoldnevih. Naš dan se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 3 | Nata

Zapustimo Kasane in se odpravimo v Nato. Paket aktivnosti nam omogoči, da uživamo v popoldanski vodeni turi po Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod.

Dan 4 | Maun

Prečkamo severni del Makgadidasi Pans in naša pot nas vodi v Maun. Še vedno smo v družbi teh veličasnih ikoničnih Baobab dreves. Ko prispemo v Maun boste imeli priložnost vzeti izlet z majhnim letalom čez Okavango delto (če nam čas in vreme dovoljuje je to možno izvesti tudi 6. dan).

Dan 5 | Okavango delta

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 6 | Maun - Puščava Kalahari

Potujemo v okrožju Ghanzi, v osrednjem Kalahariju in uživamo v vodenem sprehodu s čudovitim nomadskim plemenom San. To je priložnost, da se naučite več o kulturi nomadskega plemena San in interakciji s svojim puščavskim okoljem. Ta večer bomo iz prve roke dobili prave izkušnje San kulture, ki je znana po svojih bogati tradiciji pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.
Nomadsko ljudstvo San so lovci – nabiralci, ki so prenesli bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu.

Dan 7 | Ghanzi - Windhoek

Zgodaj zjutraj nadaljujemo proti zahodu in prečkamo mejo z Namibijo po poti, ki vodi v glavno mesto – Windhoek. Ob prihodu v Windhoek se bomo sprehodili po središču mesta in si lahko ogledali nekaj njegovih znamenitosti.

Dan 8 | Windhoek

Zgodaj zjutraj zapustimo mesto Windhoek, saj je pred nami precejšen del vožnje do Nacionalnega parka Etosha, kamor prispemo pozno popoldne. Začnemo z našim prvim safarijem, ko vstopimo v park na poti do našega prenočišča.

Dan 9 | Nacionalni park Etosha

Etosha je prizorišče nekaterih najbolj edinstvenih safarijev v Afriki. Razteza se na površini 22.270 km². V njem živi več sto vrst sesalcev, ptic in plazilcev, tudi več ogroženih, kot so črni nosorogi. Dan boš preživel v raziskovanju parka in opazoval živali, ki se napajajo ob različnih napajališčih. Odlično mesto za fotografiranje je tudi iz kampa, od koder zvečer opazujemo napajališče, kamor pridejo piti različne živalske družine.

Dan 10 | Kamanjab

Zgodaj zjutraj se odpeljemo na našo zadnjo vožnjo skozi nacionalni park Etosha. Noben dan v parku ni enak drugemu, zato na poti proti izhodu uživamo v pokrajini robustnih gora in suhih korit ter mnogih živali.

Dan 11 | Brandberg bela dama » Brandberg White Lady«

Brandberg (v gorovju Burning) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena izmed več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili eno-urni pohod, da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab). Po našem raziskovanju nadaljujemo pot do območja Kamanjab.

Dan 12 | Swakopmund

Odrinemo zgodaj, da obiščemo ogromne granitne formacije Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da so tukaj pred mnogimi leti živeli San people (San ljudje).
Sprehodili se bomo z lokalnim vodičem in imeli priložnost, da si ogledamo nekaj primerov umetnosti njihovih poslikav na skalah pred odhodom v obmorsko mesto Swakopmund. Svakopmund je znan po številnih dogodivščinah, kavarnah in bogatem nemškem vplivu. Ta večer boste imeli priložnost rezervirati katero izmed zanimivih adrenalinskih priložnosti: deskanje po pesku, opazovanje delfinov s čolna, skok s padalom…Dan končamo z večerjo v lokalni restavraciji.

Dan 13 | Swakopmund

V Swakpmundu imamo danes prost dan, saj nam le ta ponuja vse ugodnosti majhnega mesta in adrenaliskih priložnosti.Sprobajte enega od adrenalinskih športov ali pa raziskujte mesto, ki ponuja številne znamenitosti za vsak okus. Ne zamudite izbora slavnih kavarn in pekarn v tem mestu.

Dan 14 | Svakopmund - Namib Naukluft

Za sabo pustimo čare Svakopmunda in nadaljujemo pot do južne Namibije in namibijske puščave. Zjutraj se ustavimo v zalivu Walvis Bay, predno se obrnemo proti vzhodu, srcu puščave. Naše popoldne bomo preživeli z vodnikom, ki nas bo predstavil čudesam v puščavskem okolju. Priporočljivo je zgodnji spanec, saj moramo zjutraj zgodaj vstati.

Dan 15 | Sesriem in Sossusvlei

Vstanemo pred sončnim vzhodom in potujemo v Sesriem, ki je na vhodu v peščene sipine Sossusvlei. Zgodaj vstopimo v park in se povzpnemo na znamenito sipino 45 »Dune 45«, ki nam ponuja odlično izhodišče ob spreminjajočih se barvah puščavskega peska. Ko smo si raztegnili noge, nadaljujemo pot globlje v peščene sipine in se presedlamo v štirikolesnik na čudeže Sossusvlei. Nekaj časa preživimo na ogledu Sossusvlei in Deadvlei. Naša zadnja postaja, preden prispemo v naš kamp ​​je zanimiv kanjon Sesriem, ostanek precej bolj vlažnih časov v tej suhi regiji.

Dan 16 | Quiver gozd (Quiver Tree Forest)

Zavijemo proti vzhodu in se odpravimo proti Keetmanshoopu, kjer bomo popoldan preživljali v gozdu quiver dreves. V nasprotju s prepričanjem, drevo ni res drevo, temveč rastlina, ki lahko raste od 200 do 300 let.

Dan 17 | Giants Playground in kanjon reke Fish

Naše raziskovanje se nadaljuje z obiskom Giants Playgrounds, kjer ogromni kamni ustvarjajo kamninske formacije in vrsto labirintov. Vkrcamo se v vozilo in potujemo proti jugu na gramozni poti južne Namibije proti Ais-Aisu, poznanem po svojih vročih izvirih in resortih. Njeni vroči bazeni so odličen tonik, ki olajša prah puščave Namib. Fish kanjon je eden od največjih na svetu, popoldne pa se sprehodimo po obrobju kanjona in končamo z nepozabnim sončnim zahodom na robu kanjona.

Dan 18 | Reka Orange

Odpravimo se k Oranžni reki »Orange river« na našo zadnjo postajo v Namibiji. Naša zadnja noč poteka na bregovih reke in najboljši način kako doživimo njeno lepoto je s kanujem po reki Orange. Danes popoldne bomo imeli to priložnost, da se udeležimo izbirnega izleta po reki.

Dan 19 | Reka Orange - Cedarberg

Jutro nas vodi skozi zadnji mejni prehod v Južno Afriko, ko potujemo skozi puščavske pokrajine Namaqualand na poti v Cederberg. Če potujete v pomladnih mesecih (od julija do septembra), boste videli divje cvetove, ki so znani po tej regiji. Ne glede na letni čas, pa čudne puščave ponujajo edinstveno kuliso za potovanje tega dne. Nocoj uživamo v tradicionalnem obroku in obujamo številne spomine, ki smo jih naredili.

Dan 20 | Cedarberg - Cape Town

Regija Cederberg se ne ponaša le s spektakularnimi gorovji in kmetijami, temveč je tudi dom Rooibos grmičeja in danes dopoldne bomo obiskali eno od kmetij, kjer predelujejo čaje in videli rastline Rooibos in Buchu, ki se nahajajo v divji naravi. Avtohtonim gorskim pobočjim Cedarberga je ta zeliščna pijača prinesla mednarodni sloves kot zdrava in osvežujoča alternativa rednemu čaju. V bližini Cape Towna bomo opazili Mizasto goro »Table Mountain«, ki jo bomo opazovali na našem postanku v Table Bay-u. Naše potovanje se zaključi, ko prispemo v središče mesta Cape Town.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in Kampiranje06., 27.Januar202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje03.Februar202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje09., 16., 30.Marec202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje06., 20., 27.April202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje11., 18.Maj202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje01., 08., 22., 29.Junij202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje13., 20., 27.Julij202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje03., 17., 24., 31.Avgust202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje07., 14., 21., 28.September202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje05., 12., 19., 26.Oktober202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02., 16., 23.November202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje07., 14., 28.December202020 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.