Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

6 Dni

Pobeg v Bocvano – Jug
(potovanje Zimbabve in Bocvana)

Opis

Najlepše dovgodivščine na tem poceni potovanju skozi Bocvano in Zimbabve se začnejo pri Viktorijinih slapovih, Zimbabve, ki so ne samo najvišji in najdivji, temveč tudi najdaljši slapovi na svetu. Avanturistični kraj Viktorijih slapov ponuja tudi vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina na potovanju, ki ga ponuja Zimbabve. Ugodno potovanje nadaljujemo v Bocvani s safarijem v nacionalnem parku Chobe, ki je nedvomno najlepši park v Bocvani, kot tudi eden največjih koncentratov divjih živali v Afriki. Safari si privoščimo tudi iz čolna, s katerim potujemo po reki Chobe. Ko zapustimo tretji največji park v Bocvani (prvi je Central Kalahari in nato Kgalagadi Transfrontier park) potovanje nadaljujemo v Okavango delto, največjo svetovno celinsko delto, labirinto lagunov, jezer in skritih kanalov, ki pokrivajo 17.000 kvadratnih kilometrov pokrajine v Bocvani. Višina in temperatura vode med letom močno niha, zato dve izkušnji nista enaki. Vozniki tako imenovanih mokorov (neke vrste kanujev) nas vodijo skozi plovne poti in sprehode po naravi in kljub temu da potovanje po delti ni ravno safari, boste tu videli mnogokatere živali v vodi in na kopnem.
Poceni potovanje po Bocvani in Zimbabveju si lahko izberete tudi v opciji last minute potovanja, ugodno potovanje po Bocvani in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se ga udeležijo popotniki v solo varianti iz celega sveta.

Cenik

KAMPIRANJE

976 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 46 €
  • Zeleni Sedež 5 €

HOTEL / LODGE​

1.260 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 146 €
  • Zeleni Sedež 5 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Viktorijini slapovi »Victoria Falls«

Že prvi dan na potovanju po Bocvani in Zimbabveju si boste imeli priložnost videti mogočne Viktorijine slapove v Zimbabveju. Gre za avanturistični kraj, ki ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na tem potovanju po Zimbabveju na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 2 | Viktorijini slapovi »Victoria Falls« – Kasane

Po zajtrku potovanje po Zimbabveju nadaljujemo do meje z Bocvano in ob prihodu na obrežju reke Chobe postavimo naš kamp. Našo ekspedicijo začnemo s safarijem na štirikolesnikih in uživamo v popoldanski vožnji po nacionalnem parku Bocvane. Ob tem doživimo osebno izkušnjo safarija z mnogimi sloni, ki so prav pogosti obiskovalci obrežja reke Chobe, še posebno ob popoldnevih. Naš dan na tem ugodnem potovanju po Bocvani se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 3 | Nata

Zapustimo Kasane in se odpravimo v Nato. Danes na ugodnem potovanju po Bocvani uživamo v popoldanski vodeni turi po Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakamo spektakularni sončni zahod, ki je eden najlepših na potovanju po Bocvani.

Dan 4 | Maun

Prečkamo severni del Makgadidasi Pans in naše potovanje nas vodi v Maun, Bocvana. Še vedno smo v družbi teh veličasnih ikoničnih Baobab dreves. Ko prispemo v Maun boste imeli priložnost vzeti izlet z majhnim letalom čez Okavango delto (če nam čas in vreme dovoljuje je to možno izvesti tudi 6. dan potovanja po Bocvani).

Dan 5 | Okavango delta

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte na potovanju po Bocvani je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari na tem potovanju po Bocvani, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 6 | Maun in Moremi naravni rezerat

Zjutraj potovanje po Bocvani nadaljujemo do vhoda v Moremi naravni rezerat. Ker so lagune in kanali pomemben del ekološkega sistema Okavango delte, opazujemo ptičje in živalske populacije. Safariji po delti se lahko razlikujejo zlasti, kadar se pojavijo visoke poplave, ko so ceste zaprte ali neprehodne. Naša potovanje po Bocvani se konča, ko se vrnemo v Maun.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje6. | 20.Julij20206 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*3. | 17. | 31.Avgust20206 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | 21. | *28.September20206 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje5. | 12. | 26.Oktober20206 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje9. | *23.November20206 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje7. | 21.December20206 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.