Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Od Viktorijinih slapov do Nairobija – Sever
(potovanje Zambija, Malavi, Tanzanija in Kenija)

Opis

20 dnevna vzhodnoafriška pustolovščina vas bo odpeljala naravnost v osrčje vzhodne Afrike in vam omogočila ugodno avanturistično potovanje Zambija, Tanzanija, Kenija in Malavi, kjer boste opazovali različne pokrajine poraščene z grmičevjem pa do najlepših plaž, ki vas bodo popolnoma navdušile in kjer vas čaka še majhno presenečenje!
Avanturistično potovanje po Afriki se prične z ogledom Viktorijinih slapov (Victoria Falls) in nas popelje do bregov reke Luangwa v Narodnem parku Južna Luangwa v Zambiji. V parku, ki je vrhunska safari destinacija, si bomo lahko ogledali življenje divjih živali čisto od blizu! Toplo osrčje Afrike – Malavi, je naslednja destinacija, ki nas čaka na tem avanturističnem potovanju in je ena najbolj magičnih destinacij v Afriki, saj se množični turizem tam še ni razvil.
Nekaj časa bomo preživeli na plažah in uživali v zapeljivih sončnih vzhodih z Malavi jezera, ki je eno najlepših značilnosti Malavija in s svojimi otoki zaščiten s strani Unesca. Tudi pohodnike bo čakala prava poslastica – v okolici je namreč omogočena velika izbira čudovitih popotniških izletov. Preden potovanje nadaljujemo proti belim plažam Zanzibarja, si bomo življenje divjadi od blizu pogledali na safariju tudi v Narodnem parku Mikumi, Tanzanija.
Na tem ugodnem potovanju po vzhodni Afriki so na sporedu tudi vodni športi! Prikupna vas Nungwi Tanzanija omogoča ribolov, potapljanje, šnorkljanje ter veliko izbiro oceanskga safarija. Ne glede na to kako se boste odločili preživeti dan, nekaj je zagotovo. Na tem potovanju po Zanzibarju boste ustvarili neverjetne otoške spomine! Kasneje bomo otok zapustili in se pripravili na izlet v Narodni park Serengeti in Ngorongoro Krater, v Malaviju, kjer nas čaka še več prostoživečih živali na safariju!
Mama Afrika vam omogoča ugodno avanturistično potovanje, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Tanzaniji, Keniji in Zanzibarju pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

Cenik

KAMPIRANJE

2.402 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 89 €
  • Zeleni Sedež 17 €

HOTEL / LODGE​

3.019 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 557 €
  • Zeleni Sedež 17 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Lusaka, Zambija

Navsezgodaj zjutraj bomo ujeli še zadnji pogled na mogočne Viktorijine slapove, nato pa se poslovili in prečkali mejo z Zambijo. Čeprav je pred nami dolg dan vožnje, dobimo že prvi vtis kaj nas čaka na avanturističnem potovamju po Afriki. Barvite tržnice, prometne vasi in podeželska okolica nas bodo spremljali na poti do obrobja Lusake, glavnega mesta Zambije. Ob prihodu nas pričaka slasten obrok, vodiči pa nam bodo na kratko opisali potek potovanja v Afriki v prihodnjih dneh.

Dan 2 | Petauke, Zambija

Zjutraj se bomo peljali skozi prometno prestolnico Zambie, Lusako, nato pa se odpravimo vzhodno, proti kraju Petauke, kjer bomo preživeli noč. Great East Road se vije skozi podeželsko Zambio in je pomembna povezava med Lusako ter sosednjim Malavijem. Na poti bomo prečkali tudi znamenito reko Luangwa. Pokrajina, ki jo bomo lahko občudovali celotno pot, je pokrita z vasmi in samooskrbnimi kmetijami ter je popolno nasprotje od modernih in razvitih držav, ki smo jih navajeni.

Dan 3 | Narodni park Južna Luangwa, Zambija

Po dveh dneh potovanja se bomo razveselili umirjenosti Južne Luangwa, Zambija. Ogledali si bomo bregove reke Luangwa. Naš prvi postanek je mesto Chipata, ki slovi kot pomembno središče kmetovalcev za bombaž. Iz tega mesta izhaja tudi znan Chipata bombaž! Tribal Textiles predstavljajo ustvarjalnost afriške kulture in tisti, ki vas to veseli, si lahko njihove delavnice pobližje ogledate (od marca do decembra). Prava paša za oči pa je ogled sončnega zahoda z brega reke Luangwa, zato si pripravite hladno pijače in opazujte, kako se dan poslavlja.

Dan 4 | Narodni park Južna Luangwa, Zambija

Narodni park Južna Luangwa je svetovno znan safari, kjer bomo cel dan namenili ogledu raznolikih divjih živali. Na voljo vam je tudi sodelovanje v jutranjem safariju, v času suše (od aprila do decembra) pa se lahko pridružite tudi enemu izmed vodenih sprehodov po parku. Popoldne si bomo privoščili safari vožnjo po parku, ki jo bomo zaključili s ‘happy hour’ postankom v lesku zahajajočega sonca! Postanek vam bo ponudil edinstveno priložnost, da si park ogledate tudi ponoči in nikoli ne veste, morda naletite na kakšno izmuzljivo nočno žival.

Dan 5 | Jezero Malavi (Lake Malavi)

Zjutraj se vkrcamo v naš tovornjak in potovanje nadaljujemo proti Malaviju, v toplo osrčje Afrike. Naš cilj so obale jezera Malavi, ki je najbolj južno jezero v vzhodnoafriškem sistemu Rift. Kot eno od desetih največjih jezer na svetu, se razteza 500 km vzdolž zahodne meje Malavija in je dom več vrstam rib od katerega koli drugega jezera. Prenočimo na obali tega naravnega čudesa.

Dan 6 | Severno jezero Malavi

Današnji dan je namenjen sprostitvi ob jezeru. Izkoristite prosti čas za branje knjige, sončenje ali se prepustite ogledovanju številnim znamenitostim, ki so na voljo na potovanju po Malaviju.

Dan 7 | Jezero Malavi (Lake Malavi)

Večino dneva potujemo severno in čez noč znova prespimo na bregovih jezera Malavi. Uživajte v sončnem zahodu ob jezeru. Vaš vodnik vam bo pomagal načrtovati aktivnosti v prihodnjih dneh, lahko pa si preprosto odpočijete in užijete utrip življenja Afrike, ki vam ga ponuja potovanje, na obrežju jezera Malavi.

Dan 8 | Jezero Malavi (Lake Malavi)

Potapljanje v kristalnih vodah vam bo dalo priložnost, da na lastne oči vidite briljantno barvne tropske ciklide, majhne ribice, ki jih pogosto najdemo v barvitih akvarijih po vsem svetu. Jezero Malavi je s svojimi otoki zaščiten s strani UNESCO-a kot najpomembnejše prebivališče več kot 500 vrstam rib, ki jih ni možno videti nikjer drugje na svetu. Za bolj avanturistično usmerjene med vami priporočamo izlet po Livingstonii. Gre za naporen pohod, ki traja od 8 do 12 ur. Vaš vodnik vam bo priskrbel dodatne informacije o popotovanju.

Dan 9 | Tanzanija - Iringa

Ob odhodu iz Malavija se povzpnemo na Riftno dolino in ugodno potovanje nadaljujemo v Tanzanijo. Obkrožili bomo severne ekstreme jezera, preden bomo zavili proti vzhodu in nadaljevali pot do Iringe, kjer bomo preživeli noč.

Dan 10 | Mikumi, Tanzanija

Zjutraj bomo svoje potovanje zaključili na samem pragu – v Narodnemu parku Mikumi, Tanzanija. Park je četrti največji v Tanzaniji in je sestavljen iz 75.000 kvadratnih kilometrov divjine, ki ima središče v Selousu, največjem afriškem safariju. Mikumi meji na severno mejo širne divjine in nam ponuja priložnost popoldanskega opazovanja živali na safariju.

Dan 11 | Bagamoyo (preko Dar es Salaam), Tanzanija

Danes potovanje nadaljujemo mimo mestnega pristanišča Dar es Salaam, Tanzanija proti zgodovinskemu mestu Bagamoyo, kjer bomo prenočili. Nocoj se pripravljamo na izlet v Zanzibar.

Dan 12 | Izlet v Zanzibar

Zgodaj vstanemo in potujemo do Dar es Salaam (Tanzanija), kjer bomo naredili kratek postanek. Vkrcali se bomo na trajekt in se peljali čez ocean do otoka Zanzibar. Po prihodi se bomo udeležili Spice Tour-a (gre za izlet na organsko kmetijo, kjer se boste naučili veliko zanimivih stvari o začimbah), nato pa bomo potovanje nadaljevali do Nungwija na severnem delu otoka Zanzibar. Nungwi bo naš dom za naslednji dve noči in je odlična destinacija za uživanje na plažah ter raziskovanje otoka. Tisti, ki se izleta v Zanzibar ne boste udeležili, boste ostali v Bagamoyu naslednje tri noči.

Dan 13 | Izlet v Zanzibar

Danes imate prost dan namenjen uživanju v različnih dejavnostih, ki so na voljo na otoku Zanzibar. Preizkusite se v vodnih športih, ribolovu, šnorkljanju, potapljanju ali pa si oglejte safari v oceanu.
Karkoli se že danes odločite, imeli boste veliko priložnosti, da ustvarite nekaj spominov na tem potovanju po otoku Zanzibar. Najemite skuter in raziščite številne zanimivosti v ponudbi ali se preprosto sprostite na plaži in se sončite.

Dan 14 | Izlet v Zanzibar

Naš obisk Nungwija se bo končal s popoldanskim potovanjem v Stone Town (Kamnito mesto), Zanzibar, ki se lahko pohvali z bogato zgodovino. To razburljivo pristanišče je bilo nekoč mejnik na trgovskih poteh s sužnji in začimbami (Začimbna in Suženjska pot). Tu bomo tudi prenočili, zjutraj pa se bomo vrnili v Dar es Salaam -Tanzanija.

Dan 15 | Dar es Salaam – Bagamoyo, Tanzanija

Danes zjutraj imamo nekaj časa, da raziščemo znamenitosti mesta Stone, njegovo bogato zgodovino in živahne trge, ki so vrhunec vsakega potovanja po Zanzibarju. Poslovimo se od čudovitega otoka in se vkrcamo na trajekt, ki nas odpelje nazaj v pristanišče Dar es Salaam v Tanzaniji. S tovornjakom se odpeljemo nazaj v Bagamoyo, kjer tudi prenočimo.

Dan 16 | Arusha, Tanzanija

Potovanje nadaljujemo preko najbolj severnih delov Tanzanije. Naš cilj je živahno mesto Arusha. Severna Tanzanije slovi po krajih kot so Serengeti, Ngorongoro, predvsem pa je znan po Kilimanjaru. Tiste, ki ste se odločili za nakup izleta v Serengeti, bo vodnik zvečer obvestil kako se primerno pripraviti na avanturistično potovanje po Tanzaniji v prihodnjih dneh.

Dan 17 | Karatu, Tanzanija

Čeprav je razdalja do Karatu zelo kratka, bomo večino dneva preživljali bližje kraterju Ngorongoru. Po prihodu nas bo vodnik seznanil s potekom celodnevnega izleta v krater. Zaradi svoje izjemno praktične lokacije, vam bo Karatu omogočil priložnost sodelovati v različnih aktivnostih.

Dan 18 | Izlet v krater Ngorongoro, Tanzanija

Zgodaj se zbudimo in pripravimo na izlet v krater. Večino dneva bomo raziskovali dno kraterja in iskali živali, ki se potikajo po ravnini. V Karatu bomo prispeli pozno popoldne.

Dan 19 | Karatu, Tanzanija

Tudi na naših potovanjih po Afriki si včasih vzamemo prost dan in danes je ta namenjen sproščanju v taboru ali sodelovanju v različnih aktivnostih, ki so vam na voljo. Nekatere izmed dejavnosti, ki se jih lahko udeležite, so tudi obisk vasi ali obisk jezera v Narodnem parku Manyara v Tanzaniji. Za ti dve aktivnosti se morate prijaviti takoj ob prihodu v Karatu, saj je za njiju potrebna rezervacija.

Dan 20 | Arusha, Tanzanija

Vračamo se v mesto Arusha, kjer se bomo ponovno združili s tistimi, ki so se odločili za safari v Serengeti nacionalnem parku. Izmenjali si bomo zanimive zgodbice o naših izkušnjah.

Dan 21 | Kenija - Nairobi

Zjutraj prečkamo mejo v Kenijo in potovanje nadaljujemo v Nairobi, kjer se naše potovanje po Keniji, Tanzaniji, Zambiji in Malaviju konča.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje6. | 20. | 27.Julij202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*3. | 10. | 17. | 31.Avgust202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | *28.September202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje12. | 26.Oktober202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje9. | 23.November202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*7. | 21.December202020 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.