Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Od Nairobija do Viktorijinih slapov – Jug
(Potovanje Tanzanija, Kenija, Malavi, Zambija, Zimbabve in Zanzibar)

Opis

Vzhodnoafriški pustolovščina vas bo odpeljala naravnost v osrčje Vzhodne Afrike, v Tanzanijo, Malavi, Kenijo, Zanzibar, Zambijo in Zimbabve ter vam omogočila ogled vse od puste pokrajine, poraščene z grmičevjem pa do najlepših plaž, ki vas bodo popolnoma navdušile!
Potovanja pričnemo v glavnem mestu Kenije, Nairobi od koder nadaljujemo južno do Arushe in Narodnega parka Serengeti v Tanzaniji, ki je eden najboljzanimivejših parkov v Afriki. Na prostranih planjavah so pasne živali, kot so zebre, gnuji in gazele neprestano v gibanju v iskanju sveže trave in opazovane s strani mnogih plenilcev. Lev, leopard in gepard so stalni prebivalci te savane. Tu se odvija tudi vsakoletna slavna migracija gnujev, zaradi česar je ta park eden najveličastnejših parkov v Afriki. Obiščemo narodni park Ngorongoro, ki sodi pod Unescovo zaščito, njegov glavni del pa je krater. Na vrsti je počitek na belih plažah in v kristalno čistih vodah Zanzibarja! Vodni športi so na dnevnem urniku, Nungwi pa ponuja tudi ribolov, potapljanje in številne druge možnosti oceanskega safarija.
Najemite skuter in raziščite številne zanimivosti v ponudbi ali se preprosto sprostite na plaži in namakajte v modro turkiznem in toplem Indijskem oceanu in soncu.
Ko zapustimo obalo za nami, potujemo v Narodni park Mikumi, ki je četrti največji parke v Tanzaniji in ena glavnih turističnih točk. Potujemo v toplo srce Afrike, Malavi, ki je ena najbolj magičnih destinacij v Afriki, saj se množični turizem tam še ni razvil. Nekajčasa bomo preživeli na plažah in uživali v zapeljivih sončnih vzhodih z iztoimenskega jezera, ki je eno najlepših značilnosti države in s svojimi otoki zaščiten s strani Unesca. Tudi pohodnike bo čakala prava poslastica – v okolici je namreč omogočena velika izbira čudovitih popotniških izletov. Nadaljujemo še z eninim vrhunskim safarijem v neokrnjeni naravi Nacionalnega parka Luangwa v Zambiji, kjer si bomo lahko ogledali življenje divjih živali čisto od blizu! Nato pot končamo v avanturističnem kraju Victoria Falls v Zimbabveju.

 • Posadka 2 Osebi
 • Največ 20 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 20 Dni in 19 Noči
 • Od Nairobija do Viktorijinih slapov
 • 19 Zajtrk, 20 Kosilo, 19 Večerja
 • Tanzanija, Kenija, Malavi, Zambija, Zimbabve, Zanzibar

Cenik

KAMPIRANJE

2.412
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 93 €
 • Zeleni Sedež 18 €

HOTEL / LODGE​

3.032
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 579 €
 • Zeleni Sedež 18 €

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Nairobi - Arusha

Po spoznanju svojih sopotnikov zapustimo mestni vrvež Nairobija in potujemo proti jugu, do tanzanijske meje. Po zaključku mejnih formalnosti nadaljujemo v zaposleno mesto Arusha, ki nam služi kot baza čez noč. Severna Tanzanije slovi po krajih kot so Serengeti, Ngorongoro, predvsem pa je znan po Kilimanjaru. Tiste, ki ste se odločili za nakup izleta v Serengeti, vas bo vodnik zvečer obvestil kako se primerno pripraviti za prihodnje dni.

Dan 2 | Karatu

Čeprav je razdalja do Karatu zelo kratka, bomo večino dneva preživljali bližje kraterju Ngorongoru. Po prihodu nas bo vodnik seznanil s potekom celodnevnega izleta v krater. Zaradi svoje izjemno praktične lokacije, vam bo Karatu omogočil priložnost sodelovati v različnih aktivnostih.

Dan 3 | Izlet v krater Ngorongoro

Zgodaj vstanemo in se pripravimo na odhod v krater. Večino dneva bomo raziskovali dno kraterja in iskali živali, ki se potikajo po ravnini. V Karatu bomo prispeli pozno popoldne.

Dan 4 | Karatu

Danes imate prost dan, namenjen sproščanju v taboru ali sodelovanju v različnih aktivnostih, ki so omogočene. Nekatere izmed dejavnosti, ki se jih lahko udeležite, so tudi obisk vasi ali obisk jezera v Narodnem parku Manyara. Za ti dve aktivnosti se morate prijaviti takoj ob prihodu v Karatu, saj je za njiju potrebna rezervacija.

Dan 5 | Arusha

Počasi se poslovimo od Karata in Ngorongoro kraterja, se vkrcamo v naš tovornjak in se vrnemo v mesto Arusha, kjer se ponovno srečamo z tistimi, ki so se odločili za obisk Narodnega parka Serengeti.

Dan 6 | Bagamoyo

Danes nas poti vodi južno, do našega nočnega postanka v obalnem mestu Bagamoyo. Nekdanja osrednja točka vzhodnoafriške trgovine s sužnji, Bagamoyo, leži severno od pristanišča Dar es Salaam in je odlična izhodiščna točka za Zanzibar. Danes se boste spoznali tudi z vrvežem, na eni od glavnih poti v Afriki. Potovati po cesti v Afriki je že samo po sebi izkušnja, ki usmerja poglede na način življenja v podeželjski Afriki z živahnimi trgi, vasmi in slikovito pokrajino. Zvečer se pripravimo na zanzibarsko ekskurzijo naslednji dan.

Dan 7 | Nungwi (Zanzibar)

Zgodaj vstanemo in potujemo do Dar es Salaam, kjer bomo naredili kratek postanek. Vkrcali se bomo na trajekt in se peljali čez ocean do otoka Zanzibar. Po prihodi se bomo udeležili Spice Tour-a (gre za izlet na organsko kmetijo, kjer se boste naučili veliko zanimivih stvari o začimbah), nato pa bomo pot nadaljevali do Nungwija na severnem delu otoka. Nungwi bo naš dom za naslednji dve noči in je odlična destinacija za uživanje na plažah ter raziskovanje otoka. Tisti, ki se izleta v Zanzibar ne boste udeležili, boste ostali v Bagamoyu naslednje tri noči.

Dan 8 | Nungwi

Danes imate prost dan namenjen uživanju v različnih dejavnostih, ki so na voljo. Preizkusite se v vodnih športih, ribolovu, šnorkljanju, potapljanju ali pa si oglejte safari v oceanu.
Karkoli že odločite, boste imeli veliko priložnosti, da ustvarite nekaj spominov na otoku. Najemite skuter in raziščite številne zanimivosti v ponudbi ali se preprosto sprostite na plaži in namakajte v modro turkiznem in toplem Indijskem oceanu in soncu.

Dan 9 | Mesto Stone

Naš obisk Nungwija se bo končal s popoldanskim potovanjem v Stone Town (Kamnito mesto), ki se lahko pohvali z bogato zgodovino. To razburljivo pristanišče je bilo nekoč mejnik na trgovskih poteh s sužnji in začimbami. Zadnjo noč na otoku preživimo na plažah južno od pristaniškega mesta.

Dan 10 | Bagamoyo

Danes zjutraj imamo nekaj časa, da raziščemo znamenitosti mesta Stone, njegovo bogato zgodovino in živahne trge, ki so vrhunec vsakega obiska Zanzibarja. Poslovimo se od čudovitega otoka in se vkrcamo na trajekt, ki nas odpelje nazaj v pristanišče Dar es Salaam. S tovornjakom se odpeljemo nazaj v Bagamoyo, kjer tudi prenočimo.

Dan 11 | Mikumi (Tanzanija)

Ko pustimo obalo za nami, potujemo po kopnem do Narodnega parka Mikumi. Park je četrti največji v Tanzaniji in je sestavljen iz 75,000 kvadratnih kilometrov divjine, ki ima središče v Selousu, največjem afriškem safariju. Mikumi meji na severno mejo širne divjine in nam ponuja priložnost popoldanskega opazovanja živali na safariju.

Dan 12 | Iringa

Zjutraj se povzpnemo in uživamo v obseženm safariju v Narodnem parku Mikumi. Popoldan nadaljujemo do našega zadnjega postanka v Tanzaniji.

Dan 13 | Jezero Malavi

Ko zapustimo Tanzanijo, se spustimo do Riftne doline in prečkamo mejo v Malavi, ki je znan kot “toplo srce Afrike”. Naš cilj so obale jezera Malavi, ki je najbolj južno jezero v vzhodnoafriškem sistemu Rift. Popoldne bomo obiskali tudi lokalno skupnost.

Dan 14 | Jezero Malavi

Potapljanje v kristalnih vodah vam bo omogočilo priložnost, da na lastne oči vidite briljantno barvne tropske ciklide, majhne ribice, ki jih pogosto najdemo v barvitih akvarijih po vsem svetu. Jezero Malavi je s svojimi otoki zaščiten s strani UNESCO-a kot najpomembnejše prebivališče več kot 500 vrstam rib, ki jih ni možno videti nikjer drugje na svetu. Za bolj avanturistično usmerjene med vami priporočamo pohod po Livingstonii. Gre za naporen pohod, ki traja od 8 do 12 ur. Vaš vodnik vam bo priskrbel dodatne informacije o popotovanju.

Dan 15 | Jezero Malavi

Zjutraj se vkrcamo v naš tovornjak in nadaljujemo še naprej južno od jezera Malavi. Naša destinacija danes so obale jezera Malavi. Kot eno od desetih največjih jezer na svetu, se razteza 500 km vzdolž zahodne meje Malavija in je dom več vrstam rib od katerega koli drugega jezera. Prenočimo na obali tega naravnega čudesa.

Dan 16 | Jezero Malavi

Današnji dan je namenjen sprostitvi ob jezeru. Izkoristite prosti čas za branje knjige, sončenje ali se prepustite ogledovanju številnim znamenitostim, ki so na voljo.

Dan 17 | Južna Luangwa (Zambija)

Zjutraj uživamo v zadnjem sončnem vzhodu na obali jezera Malavi pred odhodom v Zambijo in Južni Luangwa Narodni park. Po prečkanju meje z Zambijo naredimo kratek postanek v Chipati, preden nadaljujemo v naš kamp na bregovih reke Luangwa. Tako kot smo zjutraj uživali v sončnem vzhodu čez jezero Malavi, zvečer enako uživamo v spektakularnem sončnem zahod čez reko Luangwa.

Dan 18 | Južna Luangwa

Narodni park Južna Luangwa je svetovno znan safari, kjer bomo cel dan namenili ogledu raznolikih divjih živali. Na voljo vam je tudi sodelovanje v jutranjem safariju, v času suše (od aprila do decembra) pa se lahko pridružite tudi enemu izmed vodenih sprehodov po parku. Popoldne si bomo privoščili safari vožnjo po parku, ki jo bomo zaključili s ‘happy hour’ postankom v lesku zahajajočega sonca! Postanek vam bo ponudil edinstveno priložnost, da si park ogledate tudi ponoči in nikoli ne veste, morda naletite na kakšno izmuzljivo nočno žival.

Dan 19 | Petauke

Zjutraj zapustimo dolino Luangwa in se ustavimo v podjetju Tribal Textiles, kjer se proizvaja unikatno ročno pobarvan bombaž. Chipata, v Zambiji, slovi kot pomembno središče kmetovalcev za bombaž. Iz tega mesta izhaja tudi znan Chipata bombaž! Tribal Textiles predstavljajo ustvarjalnost afriške kulture in tisti, ki vas to veseli, si lahko njihove delavnice pobližje ogledate (od marca do decembra). Naša destinacija je nocoj je majhno mesto Petauke.

Dan 20 | Lusaka

Great East Road (Velika vzhodna cesta) se vije skozi podeželsko Zambijo in je pomembna povezava med Lusako ter sosednjim Malavijem. Pokrajina, ki jo bomo lahko občudovali celotno pot, je pokrita z vasmi in samooskrbnimi kmetijami ter je popolno nasprotje od modernih in razvitih držav, ki smo jih navajeni.

Dan 21 | Viktorijini slapovi (Zimbabve)

Prečkamo reko Zambijo in potujemo do avanturističnega mesta Viktorijini slapovi. Danes popoldan dobimo prvi vtis na mogočne Viktorijine slapove. Ko prečkamo most med Zambijo in Zimbabvejem, dobimo pogled na slapove, ki so v lokalnem jeziku znani kot “Musi oa Tunya”, dim, ki grozi. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponujajo vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina in te je mogoče rezervirati ob prihodu. Naše potovanje se tukaj konča.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje in Hotel/Lodge14., 28.Januar202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge11., *25.Februar202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge10., 24.Marec202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge07., 21.April202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*05., 19.Maj202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge02., 16.Junij202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*14., 28.Julij202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge11., 25.Avgust202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge01., *08., 15., 22.September202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge06., 20.Oktober202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*03., 17.November202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge01., 15., 29.December202020 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.