Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Od Nairobija do Viktorijinih slapov – Jug
(potovanje Tanzanija, Kenija, Malavi, Zambija, Zimbabve in Zanzibar)

Opis

Ta vzhodnoafriška pustolovščina vas bo popeljala naravnost v osrčje vzhodne Afrike, v Tanzanijo, Malavi, Kenijo, Zanzibar, Zambijo in Zimbabve, kjer si ogledamo vse od puste pokrajine poraščene z grmičevjem, pa do najlepših plaž Zanzibarja, ki vas bodo popolnoma navdušile! Potovanje pričnemo v glavnem mestu Kenije – Nairobi, od koder nadaljujemo južno do Arushe in na safari v Narodni park Serengeti, Tanzanija. Na prostranih planjavah so divje živali neprestano v gibanju, v Senergeti parku pa se odvija tudi vsakoletna slavna migracija gnujev, zaradi česar je ta park eden najveličastnejših parkov v Afriki, safari pa spektakularen. V Tanzaniji obiščemo še narodni park Ngorongoro, ki sodi pod Unescovo zaščito. Ni ga potovanja brez pravega počitka, ki si ga privoščimo na belih plažah Zanzibarja! Vodni športi so na dnevnem urniku, Nungwi na Zanzibarju pa ponuja tudi ribolov, potapljanje in številne druge možnosti oceanskega safarija. Najemite skuter in raziščite številne zanimivosti v ponudbi. Ko zapustimo turkizno morje in obale Indijskega oceana, potovanje nadaljujemo v Narodni park Mikumi, ki je četrti največji parke v Tanzaniji in eden od glavnih turističnih točk. Avanturistično potovanje nas popelje tudi v toplo osrčje Afrike – Malavi, ki ga uvrščajo med najbolj magične destinacije v Afriki, saj se tukaj množični turizem še ni razvil. Nekaj časa bomo preživeli na plažah in uživali v zapeljivih sončnih vzhodih z istoimenskega jezera, ki je eno najlepših značilnosti države in s svojimi otoki zaščiten s strani Unesca. Tudi pohodnike bo čakala prava poslastica, saj vas na tem potovanju po Malaviju čaka velika izbira čudovitih popotniških izletov. Nadaljujemo še z eninim vrhunskim safarijem v neokrnjeni naravi Nacionalnega parka Luangwa v Zambiji, kjer si še enkrat ogledamo življenje divjih živali čisto od blizu! Potovanje končamo v avanturističnem kraju Victoria Falls v Zimbabveju. Mama Afrika vam omogoča ugodno potovanje po kar štirih afriških državah: Tanzaniji, Zambiji, Malaviju in Zanzibarju, ki je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

Cenik

KAMPIRANJE

2.412 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 93 €
  • Zeleni Sedež 18 €

HOTEL / LODGE​

3.032 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 579 €
  • Zeleni Sedež 18 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Nairobi, Kenija - Arusha, Tanzanija

Potovanje pričnemo v glavnem mestu Kenije Nairobi. Po spoznanju svojih sopotnikov zapustimo mestni vrvež in potujemo proti jugu do meje s Tanzanijo. Po zaključku mejnih formalnosti potovanje nadaljujemo v zaposleno mesto Arusha, ki nam služi kot baza čez noč. Severna Tanzanije slovi po krajih kot so Serengeti, Ngorongoro, predvsem pa je znana po najvišji gori v Afriki – Kilimanjaru.

Dan 2 | Karatu - Tanzanija

Čeprav je razdalja do Karatu zelo kratka, večino dneva preživimo bližje kraterju Ngorongora, Tanzanija. Po prihodu nas bo vodnik seznanil s potekom celodnevnega izleta v krater. Zaradi svoje izjemno praktične lokacije lahko v Karatu izberete različne aktivnosti.

Dan 3 | Izlet v krater Ngorongoro - Tanzanija

Zgodaj vstanemo in se pripravimo na odhod v krater. Večino dneva bomo raziskovali dno kraterja in iskali živali, ki se potikajo po ravnini. V Karatu bomo prispeli pozno popoldne.

Dan 4 | Karatu

Današnji dan na potovanju v Tanzaniji bo namenjen sproščanju v taboru, lahko pa sodelujete pri raznih aktivnostih, ki so vam na voljo, kot je obisk vasi ali obisk jezera v Narodnem parku Manyara…

Dan 5 | Arusha - Tanzanija

Poslovimo od Karata in Ngorongoro kraterja in potovanje nadaljujemo v mesto Arusha – Tanzanija, kjer se ponovno srečamo z tistimi, ki so se odločili za obisk Narodnega parka Serengeti.

Dan 6 | Bagamoyo - Tanzanija

Potovanje nas vodi južno, do našega nočnega postanka v obalnem mestu Bagamoyo v Tanzaniji, nekoč osrednji točki vzhodnoafriške trgovine s sužnji. Bagamoyo leži severno od pristanišča Dar es Salaam in je odlično izhodišče za nadaljevanje potovanja po Zanzibarju. Danes se boste spoznali tudi z vrvežem na eni od glavnih poti v Afriki. Potovanje po afriških cestah je samo po sebi izkušnja, ki usmerja poglede na način življenja v podeželjski Afriki z živahnimi trgi, vasmi in slikovito pokrajino. Zvečer se pripravimo na zanzibarsko ekskurzijo naslednji dan.

Dan 7 | Nungwi - Zanzibar

Zgodaj vstanemo in potovanje nadaljujemo do Dar es Salaam, Tanzanija, kjer bomo naredili kratek postanek. Vkrcali se bomo na trajekt in se peljali čez Indijski ocean do otoka Zanzibar. Po prihodu se udeležimo izleta na organsko kmetijo, kjer se boste naučili veliko zanimivih stvari o začimbah, nato pa bomo potovanje nadaljevali do Nungwi na severnem delu otoka Zanzibar. Nungwi bo naš dom za naslednji dve noči in je odlična destinacija za uživanje na plažah ter raziskovanje otoka Zanzibar. Lahko se odločite da se potovana po Zanzibarju ne udeležite in ostanete v Bagamoyo naslednje tri noči.

Dan 8 | Nungwi

Danes imate prost dan namenjen uživanju v različnih dejavnostih, ki so vam na voljo na tem potovanju po Zanzibarju. Preizkusite se v vodnih športih, ribolovu, šnorkljanju, potapljanju ali pa si oglejte safari v Indijskem oceanu. Karkoli se odločite, imeli boste veliko priložnosti, da si ustvarite nekaj spominov na to prečudovito potovanje po otoku Zanzibar. Najemite skuter in raziščite številne zanimivosti v ponudbi ali se preprosto sproščajte na plažah in namakajte v modro turkiznem in toplem Indijskem oceanu.

Dan 9 | Stone Town - Zanzibar

Naš obisk Nungwi se bo končal s popoldanskim potovanjem v Stone Town (Kamnito mesto) Zanzibar, ki se lahko pohvali z bogato zgodovino. To razburljivo pristanišče je bilo nekoč mejnik na trgovskih poteh s sužnji in z začimbami. Zadnjo noč na otoku Zanzibar preživimo na plažah južno od pristaniškega mesta.

Dan 10 | Bagamoyo

Danes zjutraj imamo nekaj časa da na potovanju po Zanzibarju raziščemo znamenitosti mesta Stone, njegovo bogato zgodovino in živahne trge, ki so vrhunec vsakega potovanja po Zanzibarju. Poslovimo se od čudovitega otoka Zanzibar in se vkrcamo na trajekt, ki nas odpelje nazaj v pristanišče Dar es Salaam. Potovanje nadaljujemo nazaj v Bagamoyo, Tanzanija kjer tudi prenočimo.

Dan 11 | Mikumi - Tanzanija

Obalo pustimo za sabo, potovanje pa nadaljujemo po kopnem do Narodnega parka Mikumi, ki je četrti največji park v Tanzaniji in je sestavljen iz 75.000 kvadratnih kilometrov divjine. Središče ima v Selousu, kjer se odvija največji afriški safari v Afriki. Mikumi nam ponuja priložnost popoldanskega safarija po Tanzaniji.

Dan 12 | Iringa

Zjutraj potovanje nadaljujemo v obseženem safariju v Narodnem parku Mikumi, Tanzanija. Popoldan nadaljujemo do našega zadnjega postanka v Tanzaniji.

Dan 13 | Jezero Malavi

Ko zapustimo Tanzanijo, se spustimo do Rift doline in prečkamo mejo z Malavijem, ki je znan kot “toplo srce Afrike”. Naš cilj na tem potovanju po Malaviju so obale jezera Malavi, ki je najjužnejše jezero v vzhodnoafriškem sistemu Rift. Popoldne bomo obiskali tudi lokalno skupnost.

Dan 14 | Jezero Malavi

Potapljanje v kristalnih vodah Malavi jezera vam omogoči, da na lastne oči vidite briljantno barvne tropske ciklide, majhne ribice, ki jih pogosto najdemo v barvitih akvarijih po vsem svetu. Jezero Malavi je s svojimi otoki zaščiten s strani UNESCA kot najpomembnejše prebivališče več kot 500 vrstam rib, ki jih ni možno videti nikjer drugje. Za bolj avanturistično usmerjene vam to potovanje po Malaviju omogoči pohod po Livingstonia. Gre za naporen pohod, ki traja od 8 do 12 ur. Vaš vodnik vam bo priskrbel dodatne informacije o potovanju.

Dan 15 | Jezero Malavi

Zjutraj se vkrcamo v naš tovornjak in potovanje nadaljujemo južno od jezera Malavi. Naša destinacija danes so obale jezera Malavi. Kot eno od desetih največjih jezer na svetu, se razteza 500 km vzdolž zahodne meje Malavi in je dom več vrstam rib od katerega koli drugega jezera. Prenočimo na obali tega naravnega čudesa.

Dan 16 | Jezero Malavi

Današnji dan na tem potovanju je namenjen sprostitvi ob jezeru Malavi. Izkoristite prosti čas za branje knjige, sončenje ali se prepustite ogledovanju številnih znamenitosti ki so vam na voljo.

Dan 17 | Južna Luangwa - Zambija

Zjutraj uživamo v zadnjem sončnem vzhodu na obali jezera Malavi pred nadaljevanjem potovanja v Zambijo in Južni Luangwa Narodni park. Po prečkanju meje z Zambijo naredimo kratek postanek v Chipati, preden nadaljujemo potovanje v naš kamp na bregovih reke Luangwa. Enako kot smo zjutraj uživali v sončnem vzhodu čez jezero Malavi, zvečer uživamo v spektakularnem sončnem zahodu čez reko Luangwa v Zambiji.

Dan 18 | Južna Luangwa

Narodni park Južna Luangwa je svetovno znan po safariju, kjer bomo cel dan na tem potovanju po Zambiji namenili ogledu raznolikih divjih živali. Na voljo vam je tudi sodelovanje v jutranjem safariju v Zambiji, v času suše (od aprila do decembra), pa se lahko pridružite tudi vodenemu sprehodu po parku. Popoldne si bomo privoščili safari vožnjo, ki jo bomo zaključili s ‘happy hour’ postankom v lesku zahajajočega sonca! Postanek vam bo ponudil edinstveno priložnost na tem potovanju po Zambiji, da si park ogledate tudi ponoči. Nikoli ne veste, morda naletite na kakšno izmuzljivo nočno žival!

Dan 19 | Petauke - Zamibja

Zjutraj zapustimo dolino Luangwa in se ustavimo v podjetju Tribal Textiles, kjer se proizvaja unikatno ročno pobarvan bombaž. Chipata, v Zambiji, slovi kot pomembno središče kmetovalcev za bombaž. Iz tega mesta izhaja tudi znan Chipata bombaž! Tribal Textiles predstavljajo ustvarjalnost afriške kulture in tisti, ki vas to veseli si lahko njihove delavnice pobližje ogledate (od marca do decembra). Naša današnja končna destinacija na tem potovanju po Zambiji je majhno mesto Petauke.

Dan 20 | Lusaka

Great East Road (Velika vzhodna cesta) se vije skozi podeželsko Zambijo in je pomembna povezava med Lusako ter sosednjim Malavijem. Pokrajina ki jo bomo lahko občudovali na tem potovanju po Zambiji je pokrita z vasmi in samooskrbnimi kmetijami ter je popolno nasprotje od modernih in razvitih držav, ki smo jih vajeni.

Dan 21 | Viktorijini slapovi - Zimbabve

Prečkamo reko Zambezi in potovanje nadaljujemo do avanturističnega kraja Viktorijini slapovi. Danes popoldan dobimo prvi vtis na mogočne Viktorijine slapove. Ko prečkamo most med Zambijo in Zimbabvejem, dobimo pogled na slapove, ki so v lokalnem jeziku znani kot “Musi oa Tunya”, dim, ki grozi. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponujajo vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina in te je mogoče rezervirati ob prihodu. Naše potovanje po državah vzhodne Afrike: Tanzanija, Zanzibar, Kenija, Malavi, Zambija in Zimbabve se tukaj konča.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje in Hotel/LodgeJanuar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeFebruar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMarec2021
Kampiranje in Hotel/LodgeApril2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMaj2021
Kampiranje in Hotel/LodgeJunij2021
Kampiranje in Hotel/Lodge*14. | 28.Julij202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge11. | 25.Avgust202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge01. | *08. | 15. | 22.September202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge06. | 20.Oktober202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*03. | 17.November202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge01. | 15. | 29.December202020 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.