Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

13 Dni

Najboljše iz Namibije – Jug
(Potovanje Namibija in Južna Afrika)

Opis

Ta 13-dnevna pustolovsko avanturistična tura je popotovanje po deželi neskončnega neba, Namibiji in Južni Afriki! Zaznamujejo ga počasi se spreminjajoče pokrajine, samotne puščave, dolga obala in množica divjih živali .
Po spoznavnem srečanju posadke v glavnem mestu Windhek in po obisku mestne tržnice, se na potovanje odpravimo severno, na safari v nacionalni park Etosha, Namibija, ki je prizorišče nekaterih najbolj edinstvenih izkušenj opazovanja živali, kot so afriški savanski sloni, beli in črni nosorogi, bivoli, žirafe, levi, leopardi, hiene ITD.
Nato potovanje nadaljujemo v Kamanjab, Namibija, da obiščemo pleme Himba, ki je edino pleme na svetu, ki datum rojstva otroka računa od takrat, ko se mati odloči, da bo otroka imela.
Čeprav v današnjem svetu težko verjamemo, je v Afriki še vedno nekaj plemen, ki nimajo kontakta z modernim svetom in ki se prepuščajo tradiciji svojih prednikov in pleme Himba je s svojimi fascianantnimi običaji, vsekokor eno izmed teh, ki ga boste spoznali na potovanju po Namibiji.
Potovanje nadaljujemo na obrobju znamenite skeletne obale in obiščemo obmorsko mesto Svakopmund, Namibija, kjer ne zamudite bordanja po sipinah ali vožnje s štirikolesniki po puščavi Namib!
Globlje ko se spuščamo v pušcavo Namib, vidimo počasi se spreminjajoče pokrajine, ki predstavljajo številne obraze te puščavske države. Od travnikov na vzhodu, do rdečih sipin na zahodu. Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi sipinami pa je eden od vrhuncev vsakega potovanja po Namibiji!
Naslednji spektakel potovanja po Južni Afriki in Namibiji je Fish river kanjon, eden največjih kanjonov na svetu ! Zadnjo noč v Namibiji preživimo na obrežju Oranžne reke, predno prečkamo mejo s Južniafriško republiko, kjer končamo naše potovanje po Namibiji in Južni Afriki v posebno prikupnem mestu Cape Town, Južna Afrika.

Mama Afrika vam omogoča poceni potovanje, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Namibiji in Južni Afriki pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

Cenik

KAMPIRANJE

1.273 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 22 €
  • Zeleni Sedež 14 €

HOTEL / LODGE​

1.855 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 170 €
  • Zeleni Sedež 14 €

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Windhoek, Namibija

Potovanje pričnemo s spoznavnim jutrom skupine v Windhoek-u, glavnemu mestu Namibije, nato se odpravimo proti nacionalnem parku Etosha, kamor prispemo pozno popoldan. Že prvi dan potovanja po Južni Afriki in Namibiji smo deležni safarija v parku, na poti do naše prve postojanke, kjer nas čaka spoznavna večerja in opazovanje divjih živali čez ograjo kampa.

Dan 2 | Etosha narodni park

Naš drugi dan na potovanju v Etoshi, Namibija omogoča, da še en dan nadaljujemo z raziskovanjem parka. Noben dan na safariju ni enak drugemu in napetost pred tem posebnim opazovanjem je motivacija, ki nam omogoča, da so naše oči široko odprte.

Dan 3 | Kamanjab

Zgodaj zjutraj naredimo še zadnji safari, ko zapuščamo narodni park Etosha, ki je prizorišče nekaterih najbolj edinstvenih izkušenj pri ogledu divjih živali, ki se dogajajo v parku. Potovanje nadaljujemo južno do območja Kamanjab, Namibija.

Dan 4 | Brandberg White Lady

Brandberg (tako imenovana goreča gora, Burning Mountains) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena od več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili enourni izlet – pohod, da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab).

Dan 5 | Swakopmund

Del potovanja po Namibiji je tudi ogled ogromnih granitnih formacij Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da so tukaj pred mnogimi leti živeli San people (San ljudje). Na laguni Walvis Bay naredimo kratek postanek in upamo, da bomo videli Flaminge, ki se nahajajo na plitvinah.

Dan 6 | Swakopmund

Na vsakem potovanju si privoščimo kakšen prost dan in danes je ta v mestu Swakpmund, Namibija, saj nam le ta ponuja vse ugodnosti majhnega mesta in adrenaliskih možnosti. Izkoristite priložnost na tem potovanju po Namibiji, sprobajte enega od adrenalinskih športov ali pa raziskujte mesto, ki ponuja številne znamenitosti za vsak okus. Ne zamudite izbora slavnih kavarn in pekarn, ki ponujajo čudovit razpon nemških navdihnjenih poslikav.

Dan 7 | Swakopmund - Namib Naukluft

Na potovanju po Namibiji za sabo puščamo očarljivost obalnega mesta in odmerka civilizacije, označimo naš prehod čez Kozorogov povratnik (tudi južni povratnik), ki poteka po vzporedniku (23°26’22” južno od ekvatorja) in še kratek čas nadaljujemo potovanje ob atlantski obali, nato globje v puščavo Namib v Nambiji. Naš cilj so peščene sipine (dune fields), ki pokrivajo zahodne dele puščave. Dolge prašne ceste in redko naseljena kmetijska zemljišča nam ponujajo vpogled v prostranstvo podeželske Namibije.

Dan 8 | Sesriem in Sossusvlei Dunes (sipine)

Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi sipami je znameniti vrhunec vsakega potovanja v Namibiji in danes zjutraj odrinemo še pred sončnim vzhodom in splezamo na eno od sipin (Sipino 45), ki nam ponuja odlično izhodišče ob spreminjajočih se barvah puščavskega sončnega vzhoda. Spustimo se v dolino in uživamo v prijetnem zajtrku, preden potovanje nadaljujemo s štirikolesniki v Sossusvlei, Namibija, kjer bomo preživeli popoldan v slani puščavi med mrtvimi drevesi. Nocoj bomo izpraznili rdeči pesek iz čevljev in prenočili pod čudovitimi pustolovskimi zvezdami.

Dan 9 | Quiver Tree Forest

Počasi se spreminjajoče pokrajine predstavljajo številne obraze te puščavske države Namibije. Potovanje nadaljujemo v Keermanshoop, Namibija in opazujemo Quiver drevesa, ki izgledajo kot narobe obrnjena, saj nas listi spominjajo na drevesne korenine. Pravijo, da quiver drevo ni drevo, temveč rastlina, ki lahko raste med 200-300 leti.

Dan 10 | Giants Playground in Fish River Canyon

Zgodaj zjutraj pospravimo naš tabor in potovanje nadaljujemo k obrobju kanjona reke Ribe – Fish river Canyon, Namibija. Drugi največji kanjon na svetu je globok 550 m, širok 27 km in dolg 160 km. Noge si raztegnemo z nežnim sprehodom in dan končamo s spektakularnim sončnim zahodom na robu kanjona.

Dan 11 | Gariep (Orange) River, Južna Afika

Medtem ko je Oranžna reka ” Orange river ” poimenovana po nizozemski kraljevi hiši, je bila v zadnjem času omenjena z izvirnim imenom Gariep, kar preprosto pomeni reko v domačem jeziku KhoeKhoe. Le ta izvira v gorah Lesota in je najdaljša reka v Južni Afriki. Na tem potovanju po Namibiji opazujemo edinstven kontrast puščavskim pokrajinam vzdolž svojega obrežja. Najboljši način, kako doživeti Orange river je, da se odločiš za plovbo s kanuji po njej.

Dan 12 | Orange River – Cedarberg, Južna Afrika

Prečkamo mejo z J.Afriško republiko in potovanje nadaljujemo skozi puščavsko pokrajino Namaqualand v Cedarberg regiji, Južna Afrika.
Cedarberg regija se ne ponaša le po spektakularnih gorah in kmetijah, ampak je dom tui Rooibos grmičevju. Ta avtohtonos Rooibos čajev je območju Cedarberg prinesla mednarodni sloves.
Večer uživamo ob tradicionalni hrani in pijači, ter obujamo spomine, ki se jih je polno nabralo v času našega potovanja po Južni Afriki in Namibiji.

Dan 13 | Cederberg Region - Cape Town, Južna Afrika

Potovanje nadaljujemo skozi famozne vinograde, kje si privoščimo pokušino vin v eni od lokalnih vinskih kmetiji. Ustavimo se tudi v znanem Spice Route, ki meji na mesto Paarl, Južna Afrika.
Spice Route je posestvo, ki združuje zbirko okusov, ki so edinstveni za kulturo Cape, vključno s pivskim vrtom, umetniškimi deli, čokoladno in kavno proizvodnjo.
Ni popolnega potovanja, če se ne ustavimo pri tradicionalnem “Padstal”. Te majhne kmetije stojijo v Južni Afriki in ponujajo številne domače jedi in peciva.
Naše potovanje končamo s prihodom v zabavno mesto Cape Town, Južna Afrika.
Vi pa ne pozabite splezati tudi na znamenito goro Table mountains!

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje06. | 20. | 27.Julij202013 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje03. | 10. | 24. | 31.Avgust202013 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje07. | 14. | 21. | 28.September202013 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje05. | 12. | 19. | 26.Oktober202013 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02. | 09. | 23. | 30.November202013 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | 21.December202013 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

Scroll to Top

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.