Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

12 Dni

Puščava in Delta – Sever
(Potovanje Namibija, Bocvana in Zimbabve)

Opis

Naše avanturistično poceni potovanje se začne v avanturistični prestolnici Namibije, Svakopmundu, kjer se lahko preizkusimo v adrenalinskih aktivnostih, kot so vožnja s štirikolesnikom po puščavi, deskanju po pesku, skok s padalom nad obalnim mestom…, če pa ste razpoloženi za raziskovanje, lahko občudujete arhitekturo mesta, zabavne trgovine in se razvajate v eni izmed slavnih kavarn in pekarn v mestu!

Globlje ko se spuščamo v puščavo Namib, opazujemo počasi se spreminjajočo pokrajino, ki predstavljajo številne obraze te puščavske države Namibije. Od travnikov na vzhodu do rdečih sipin na zahodu. V notranjosti obiščemo skupnost plemena Himba, predno odidemo na safari v narodni park Etosha, ki nam nudi odlično priložnost za spoznavanje raznolikih divjih živali. Eden izmed razlogov, da je safari v Etosha nacionalnem parku tako nepozaben je, da so kampingi, kot tudi lodgi postavljeni na robu vodnih lukenj, kjer lahko opazujete sončni zahod ob družbi divjih živali, ko se spuščajo k vodnjaku.
S prehodom v Bocvano, potovanje nadaljujemo v Okavango delti in se udeležimo avanture v delti in raziskujemo plovne poti s tradicionalnimi kanuji. Raziskovanje v Okvango delti je res nekaj edinstvenega!

Pred izletom v Viktorijinih slapovih potujemo po tretjem največjem parku v Bocvani – nacionalnem parku Chobe, ki je poleg vseh divjih živali dom največje afriške populacije slonov in obsega več kot 10.000 km2. Tukaj nas čaka nepozaben safari v Bocvani!
Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Namibiji, Bocvani in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

 • Posadka 2 Osebi
 • Največ 24 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 12 Dni in 11 Noči
 • Od Swakopmunda do Viktorijinih slapov
 • 11 Zajtrk, 7 Kosilo, 9 Večerja
 • Namibija, Bocvana, Zimbabve

Cenik

KAMPIRANJE

1.161
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 50 €
 • Paket Aktivnosti 103 €
 • Zeleni Sedež 9 €

HOTEL / LODGE​

1.633
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 300 €
 • Paket Aktivnosti 103 €
 • Zeleni Sedež 9 €

Cena vključuje: vodenje v angleškem jeziku, možno pa je vodenje tudi v nemškem jeziku (drugi datumi odhodov),
zajtrk, kosilo in večerja v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Cena naših potovanj ne vključuje letalske karte.

Paket aktivnosti vključuje: izlet v Makgadikgadi Pans, vožnjo z ladjo v Chobe nacionalnem parku in safari v Chobe nacionalnem parku.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Swakopmud čez Spitzkoppe v Brandberg, Namibija

Avanturistično potovanje pričnemo v Namibiji z ogledom granitne formacije Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da je tukaj pred mnogimi leti živelo ljudstvo San. Skupaj z lokalnim vodičem se sprehodimo med granitnimi skalami in si ogledamo umetnost poslikav.

Dan 2 | Brandberg bela dama » Brandberg White Lady«, Namibija

Brandberg (v gorovju Burning) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena izmed več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili eno-urni izlet – pohod, da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab). Po našem raziskovanju potovanje nadaljujemo do območja Kamanjab, Namibija.

Dan 3 | Nacionalni park Etosha – safari, Namibija

Zjutraj se odpravimo na safari v narodni park Etosha, ki je eden najbolj unikatnih krajev za ogled divjih živali. Razteza se na površini 22.270 km². V njem živi več sto vrst sesalcev, ptic in plazilcev, tudi več ogroženih vrst, kot so črni nosorogi. Dan bomo preživeli v raziskovanju parka in opazovali živali, ki se napajajo ob različnih napajališčih. Odlično mesto za fotografiranje je tudi iz kampa, od koder zvečer opazujemo napajališče, kamor se pridejo odžejati različne živalske družine.

Dan 4 | Etosha nacionalni park – safari, Namibija

Naš drugi dan v Etoshi omogoči še en safari in raziskovanje parka. Noben dan na safariju ni enak drugemu in napetost pri safariju je motivacija, da so naše oči široko odprte. Park bomo zapustili pozno popoldne in se odpeljali do naše namestitve.

Dan 5 | Windhoek, Namibija

Zgodaj potovanje nadaljujemo proti Windhoek-u, glavnemu mestu Namibije. Sprehodimo se po središču mesta in si tako ogledamo nekaj njegovih navečjih znamenitosti.

Dan 6 | Bocvana – Ghanzi

Danes končamo potovanje po Namibiji in vstopimo v sosednjo državo, Bocvano in potujemo proti vzhodu, v puščavo Kalahari, ki je precej drugačna od puščave Namib. Kalahari pokriva več kot 900 000 kvadratnih kilometrov. Tam živi nomadsko ljudstvo San, ki so lovci in nabiralci in so iz roda v rod prenesli bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenju. Nocoj uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 7 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 8 | Nata, Bocvana

Danes zapustimo Maun in se ponovno pridružimo tistim, ki so izbrali paket aktivnosti za let z avionom. Skupaj potovanje nadaljujejmo proti Nati, Bocvana. Večinoma dneva bomo preživeli v vozilu, medtem ko potujemo po severnih delih Makgadigadi Pans. Izbor paketa aktivnosti omogoči, da bomo popoldan uživali v vodenem safariju v Nata Sanctuary, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.
Makgadigadi Pans so dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo, zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod, ki je eden najlepših na potovanju po Bocvani.

Dan 9 | Chobe nacionalni park, Bocvana

Avanturistično potovanje nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe, Bocvana. To popoldne je namenjeno za safari in raziskovanje narodnega parka Chobe s štirikolesniki, kar omogoči popolno osebno doživetje s številnimi sloni, ki gostijo ob reki. Naš dan se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 10 | Zimbabve – Viktorijini slapovi

S spomini na safari in srečanja z divjimi živalmi, prečkamo mejo z Zimbabvejem in poceni potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj Victoria Falls ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 11 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

S številnimi dejavnostmi, ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu: rafting po mogočni reka Zambezi ali polet z letalom preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več….
V Viktorijinih slapovih nekateri končajo potovanje po Zimbabveju, Bocvani in Namibiji, drugi pa potujejo z nami naprej.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje6., 10., 20. ,24., 27.Februar201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje6., 10., 13., 24., 27.Marec201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje3., 10., 17., 21.April201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje01., 05, 08., 15, 19., 22.Maj201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02., 05., 12., 19., 26., 30.Junij201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje10., 14., 17., 28.Julij201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje11., 14., 21., 28.Avgust201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje04., 08., 18., 25.September201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02., 06., 09., 20., 23., 30.Oktober201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje06., 13., 17., 27.November201912 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje01., 04., 11., 15., 18., 29.December201912 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian