Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

7 Dni

Pobeg v Mozambik
(Potovanje Mozambik)

Opis

Bele plaže, turkizna barva oceana, neokrnjeni koralni grebeni in arhipelagi, predstavljajo ozadje na našem potovanju po Mozabiku, ki se postopoma razvija v eno izmed najbolj privlačnih in prestižnih destinacij na vsej celini.
Je pravi raj za potapljače!
Potovanje pričnemo v Maputu, Mozambik, ki ponuja živahno in eklektično mešanico kultur, ki privablja v svoje zakulisje.
Ko za sabo pustimo lahkotnost mesta, se odpravimo do mozambiške obale, do mesta Inhambane, ki je 470 km odaljen od glavnega mesta. Potovanje po Mozambiku nadaljujemo v raj za surfanje Tofo, ki ponuja številne vodne dejavnosti (deskanje, potapljanje, kajak po lagunah, plavanje z delfini in nenevarnimi morskimi psi kitovci in mantami). Potovanje si popestrimo z izletom v arhipelag Bazaruto, Mozambik.
Sprostite se na peščenih kokosovih plažah ob raznoliki morski hrani, kjer boste nad sabo gledali osupljivo zvezdnato nebo, pojdite na jahanje s konji ali odkrijte podvodni svet, saj Mozambik ponosno razkazuje osupljive plaže, čarobne otoke in divje safarije, ki vas bodo na tem potovanju po Mozambiku navdušili!
Vendar pa je od vsega najbolj prepoznavno gostoljubje domačinov, kar je leta 1498 omenil že Vasco da Gama, ki je Mozambik poimenoval »Dežela dobrih ljudi«.

Mama Afrika vam nudi ugodno avanturistično potovanje po Mozambiku, ki ga lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, potovanje po Mozambiku pa je primerno tudi za samske, saj se veliko turistov udeleži naših potovanj solo.

  • Posadka 2 Osebi
  • Največ 20 Potnikov
  • Avanturistični Tovornjak
  • 7 Dni in 6 Noči
  • Od Maputoja do Maputoja
  • 6 Zajtrk, 2 Kosilo, 6 Večerja
  • Mozambik

Cenik

HOTEL / LODGE​

815
Na osebo
  • Doplačilo za enoposteljno sobo 67 €
  • Paket Aktivnosti 76 €
  • Zeleni Sedež 6 €

Cena vključuje: vodenje v angleškem jeziku, možno pa je vodenje tudi v nemškem jeziku (drugi datumi odhodov),
zajtrk, kosilo in večerja v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Cena naših potovanj ne vključuje letalske karte.

Paket aktivnosti vključuje: dnevni izlet na Bazaruto otok v Mozambiku.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Maputo – Inhambane, Mozambik

Potovanje po Mozambiku začnemo v Maputu in v okrožju Inhambane potujemo po severni cesti vzdolž obale. Medtem ko je pred nami dolga pot, je potovanje zanimivo, saj gremo skozi številne vasi, mimo kokosovih nasadov, nasadov indijskih oreščkov ter sladkornega trsa Mozambika. Naše potovanje nas pripelje do plaž obdanih z bananovci in čakata nas dva dneva sprostitve in oceanske zabave v Mozambiku. Nocoj bomo pogoščeni s tradicionalno večerjo.

Dan 2 | Inhambane, Mozambik

Pred nami sta dva dneva sprostitve, ki nam ga ponuja potovanje po Mozambiku. Uživajte v toplih vodah Indijskega oceana ter počivajte na plažah, bolj pustolovski pa se lahko prijavite za različne aktivnosti. Plaže v vasi Barra so varne za kopanje in grebeni na tem delu obale ponujajo odlične možnosti za pravo potapljanje ali potapljanje z masko.

Dan 3 | Inhambane, Mozambik

Potovanje nadaljujemo s kratko vožnjo v Tofo, da preživimo dan na še eni znameniti plaži Mozambika. Z varnim kopanjem, očarljivim trgom in številnimi priljubljenimi plažami je Tofo kot nalašč za enodnevni izlet na tem potovanju po Mozambiku. Drugi dan nam daje priložnost da izkoristimo čim več aktivnosti, ki so nam na razpolago (deskanje, potapljanje, kajak po lagunah, plavanje z delfini in nenevarnimi morskimi psi kitovci in mantami).

Dan 4 | Vilanculos, Mozambik

Zjutraj se ustavimo v mestu Inhambane, kjer bomo imeli priložnost raziskati trg in zgodovinske ulice tega nekdanjega trgovskega pristanišča. Za tiste ki uživate v avanturi, bo vaš vodnik rezerviral enega od znamenitih trajektov Dhow, ki nas bo popeljal čez zaliv. Te čvrste tramaste stare čolne, so na vzhodni obali Afrike izdelovali že stoletja in potovanje po zalivu je resnično lokalna izkušnja. Če želite pa lahko vzamete vodni taksi do Maxixe na zadnji strani zaliva. Sledi ponovna združitev obeh skupin in potovanje nadaljujemo proti severu, do naslednjega postanka v Vilanculosu v Mozambiku.

Dan 5 | Izlet v Bazaruto, Mozambik

Zjutraj potovanje po Mozambiku nadaljujemo ob obali. Vkrcamo na tradicionalni čoln »dove« in odplujemo do otokov arhipelaga Bazaruto, ki je skupina šestih otokov v Mozambiku in največji naravni morski rezervat v Južni Afriki. Dan preživimo z raziskovanjem otokov, s potapljanjem in uživanjem v plažah tega otoškega raja. Prepričajte se, da je vaša krema za sončenje pri roki, saj bomo celi dan raziskovali po soncu, morju in pesku. Popoldan se vrnemo in uživamo v dobro zasluženem nočnem počitku.

Dan 6 | Xai Xai območje, Mozambik

Dobro spočiti smo za okrožje Xai-Xai, kamor prispemo pozno popoldne. Ponovno imamo čas za sprehod po plaži in sončni zahod, da se pozdravimo z Indijskim oceanom in nedotaknjenimi plažami Mozambika.

Dan 7 | Maputo, Mozambik

Zjutraj se odpravimo v Maputo, kjer se naše potovanje po Mozambiku konča.
Mama Afrika vam nudi ugodno potovanje, ki ga lahko najdete tudi v razdelku last minute potovanj.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel / LodgeJanuar20197 dni
Hotel / Lodge28.Februar20197 dni
Hotel / Lodge14., 28.Marec20197 dni
Hotel / Lodge11.April20197 dni
Hotel / Lodge09., 23.Maj20197 dni
Hotel / Lodge06., 20.Junij20197 dni
Hotel / Lodge18.Julij20197 dni
Hotel / Lodge01., 15., 29.Avgust20197 dni
Hotel / Lodge26.September20197 dni
Hotel / Lodge10., 24.Oktober20197 dni
Hotel / Lodge07.November20197 dni
Hotel / Lodge05., 19.December20197 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian