Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Južnoafriški raziskovalec – Jug
(potovanje Južna Afrika, Svaziland in Lesoto)

Opis

Na tem 20 dnevnem ugodnem potovanju po Afriki skozi države Južnoafriška republika, Kraljevina Svaziland in Lesoto boste doživeli paleto različnih dogodivščin!
Že ob samem začetku našega potovanja po Južni Afriki nas čaka velika avantura, to je safari v Kruger nacionalnem parku, ki je navečji park v Južnoafriški republiki in velik približno kot cela Slovenija. Velike možnosti imamo, da bomo videli »Big 5«, kot tudi zebre, žirafe, slone in druge velikane.
Na Panoramski poti (Južnoafriška republika) se ustavimo v Kanjonu reke Blyde, ki je tretji največji kanjon na svetu in obiščemo vrhunce Bourkove ‘skodelice sreče’, Tri Rondavele in Božje okno.
Potovanje nas vodi skozi valovite smaragne griče Kraljevine Svazi in Lesoto, kjer boste imeli priložnost postati del kulture držav, ki so obdane s kopnom in nimajo izhoda na morje. Marsikateri bo želel na treking s ponijem ali pa na safari v Mlilwane Wildlife Sanctuary v Svazilandu in v Hluhulwe-Imfolozi Game Reserve, eno od zadnjih zatočišč ogroženega nosoroga.
Ko si naberemo novih moči za nadaljnje potovanje na plažah Durbana, v Južnoafriški republiki, potovanje nadaljujemo po odprtih ravnicah Karooja in ponovno obiščemo čarobne divjadi narodnega parka Addo.
Garden Route (Vrtna pota) je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih dogodivščin, na tem potovanju pa si lahko privoščimo še bungee jumping z najvišjega bungee mosta na svetu!
Pred zaključkom potovanja v Cape Townu, Južna Afrika, obiščemo še jame Cango v Oudtshoornu in poskusimo vina na eni izmed najbolj znanih vinskih poti skozi Stellenbosch.
Mama Afrika vam omogoča ugodno vodeno potovanje, ki ga lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Južni Afriki, Svazilandu in Lesotu pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

Cenik

KAMPIRANJE

1.838 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 86 €
  • Zeleni Sedež 17 €

HOTEL / LODGE​

2.341 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 256 €
  • Zeleni Sedež 17 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Nacionalni park Kruger, Južnoafriška republika

Potovanje pričnemo v Johannesburgu, Južna Afrika in potujemo proti vzhodu, skozi rudnik premoga Mpumalanga. Sledimo stopinjam starih trgovskih poti do Lowvelda in Narodnega parka Kruger. Danes popoldne boste imeli že prvo priložnost da se pridružite na safariju ob sončnem zahodu. Rezervacija pred tem je obvezna.

Dan 2 | Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Zgodaj vstanemo in se ponovno odpravimo na safari v Nacionalni park Kruger. Bogastvo divjih živali nam na tem potovanju po Južni Afriki omogoči odlične safarije, Kruger park pa je dom slavnih pripadnikov Afrike »Big-5«. Vodilni med južnoafriškimi nacionalnimi parki je dom številnih vrst: 336 vrst dreves, 49 vrst rib, 34 vrst dvoživk, 114 vrst plazilcev, 507 vrst ptic in 147 vrst različnih sesalcev…
Paket aktivnosti vam omogoči vožnjo z odprtim štirikolesnikom, za lažje opazovanje in fotografiranje živali na safariju. Tisti, ki se po parku ne boste odpravili z štirikolesnikom, boste na safari odšli z našim vozilom. Na voljo imate tudi vožnjo ob sončnem zahodu.

Dan 3 | Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Tisti, ki se boste odločili za jutranji izlet po parku boste zgodaj vstali, ostali bodo dan začeli malce kasneje. Potovanje nadaljujemo po Panoramski poti, Južna Afrika. Nahaja se ob škarpi, ki deli osrednjo planoto in nižje ležeče grmičevje Krugerja. Panoramska pot nam omogoča čudovite razglede! Na potovanju bomo obiskali tudi Bourkove ‘skodelice sreče’, Tri Rondavele in Božje okno, preden se bomo vrnili nazaj v tabor.

Dan 4 | Kruger, Južna Afrika – Svaziland

Dan začnemo zgodaj s kavo in tradicionalnim prepečencem, predno potovanje nadaljujemo skozi Kruger, kjer izstopimo iz južnega konca parka in potujemo po kratki razdalji do meje s Svazilandom, naša pot pa je kot popoldanski veter skozi gore in gozdove tega kopenskega kraljestva. Naslednja destinacija dneva na tem potovanju je dolina Ezulwini, ki leži južno od prestolnice Mbabane, Svaziland.

Dan 5 | Svaziland – Mlilwane Wildlife Sanctuary (Mlilwane zatočišče za divje živali)

Neskončne ure samodejnega raziskovanja znotraj majhnega 4560 ha Mlilwane zatočišča za divje živali je možno zaradi relativne odsotnosti velike lovne divjadi. Danes zjutraj nas bo vodnik popeljal na sprehod po naravi, da bi raziskali “Pot narave”, ki omogoča interpretacijo zgodovinskih in okoljskih informacij območja. Kasneje se podamo na voden izlet skozi skupnost Esijeni, ki nam omogoča vpogled v vsakdanje življenje njenih prebivalcev. Ta interaktivna izkušnja tega potovanja v Svazilandu lahko vključuje mletje koruze, prenašanje vode, gradnjo stene ali pranje oblačil v potoku…

Dan 6 | Svaziland - St Lucia

Poslovimo se od Svazija in ponovno vstopamo v Južno Afriko, kjer potovanje nadaljujemo proti jugu v Zululand, nekoč kraljestvo mogočnega kralja Shake, ki je združil zulske klane. Ta večer nas čaka kulturna izkušnja, kjer bomo izvedeli več o zulski tradiciji in jeziku.

Dan 7 | Hluhluwe - Umfolozi Rezervat / Park Isimangaliso Wetland, Južna Afrika

Zjutraj se ponovno odpravimo na safari v bližnji Hluhluwe – Umfolozi Rezervat v Južni Afriki, ki je eden izmed zadnjih pribežališč ogroženih nosorogov. Kljub svoji edinstvenosti in ogroženosti, pa nosorogi niso edina čudovita bitja, ki se potikajo tu naokoli. Park je tudi dom levov, leopardov, slonov in Cape bizonov. Kasneje se vrnemo do naše nastanitve za kratko siesto, se osvežimo in pripravimo na križarjenje do izliva Svete Lucije.

Dan 8 | Kwa Zulu Natal obala – Durban, Južnoafriška republika

Naše potovanje po Afriki nas vodi do Kwazulu Natal Obale. Zanimivo zgodovinsko dejstvo: 5. avgusta 1962 je policija na osamljeni podeželski cesti ustavila neznani avto. Kdo je bil za volanom? Nihče drug kot Nelson Mandela! Bil je aretiran in preživel 27 let v zaporu. Dandanes si je mogoče kraj aretacije tudi pobliže pogledati, na njem pa stoji občudovanja vredna skulptura v čast Madibi. Ustavili se bomo tudi pri Howick Falls (Howik slapovi) in poslušali veličasten zvok padajočih slapov ter posneli tudi nekaj fotografij. Pot bomo nadaljevali v živahno mesto Durban, ki je največje južnoafriško pristanišče. Imeli boste priložnost, da si pretegnete noge s sprehodom po promenadi ali se sončite in kopate na eni izmed plaž Durbana.

Dan 9 | UKhahlamba Drakensberg Park, Južna Afrika

Dovolj počitka. Danes smo pripravljeni za pohodništvo, da bi raziskali gore Drakensberg in si ogledamo primere umetnosti na skalnatih formacijah, ki jih je ustvarilo starodavno ljudstvo San. Medtem ko spodbujamo vse, da izkoristijo dan v gorah, lahko ponudimo ločene možnosti, odvisno od stopnje fizične pripravljenosti skupine. S številnimi razpoložljivimi potmi lahko poskrbimo, da bomo zadovoljili vse potrebe, najpomembnejši cilj pa je zagotoviti, da bodo na tem potovanju v Južni Afriki vsi uživali v tem gorskem raju v svojem ritmu.

Dan 10 | Lesoto – Malealea

Dan se začne z gorskim prelazom in na tej poti imamo možnost videti očarljive jastrebe Vulture. Pot se vije skozi veličastne pečine v Narodnem parku Golden Gate, predno vstopimo v Lesoto, mimo glavnega mesta Maseru, nato pa potovanje nadaljujemo z vzponom do naše baze visoko med gorskimi vrhovi Lesota.

Dan 11 | Lesotho – Malealea

Zjutraj nas bo med raziskovanjem gora spremljal čist gorski zrak. Naš pohod se bo zaključil z obiskom vasi in ogledom skupnosti, ki jim te gore predstavljajo dom. Etnična skupina Basotho je slavna zaradi svojih tradicionalnih kap, odej in vzdržljivih ponijev. Basotho ponji so poznani po svoji zanesljivosti v gorah, kar boste lahko izkusili danes popoldan tudi na lastni koži!

Dan 12 | Graaff Reinet, Južnoafriška republika

Ob vrnitvi v Južno Afriko se spuščamo do zgodovinskega mesta Graaff-Reinet, ki se nahaja v osrčju Velikega Karoa (Great Karoo), ki predstavlja središče podeželske Južne Afrike in to potovanje ponuja unikaten vpogled v zgodovino te sušne regije v Južni Afriki. To je tudi četrto najstarejše mesto v državi. Zvečer boste imeli priložnost, da se pridružite izletu v Valley of Desolation (Dolina Pustošenja), ki ponuja panoramski pogled na mesto in široke odprtine, ki se raztezajo spodaj. Prosimo, upoštevajte, da se bo na tem potovanju po Južni Afriki glede na letni čas ekskurzija odvijala ob sončnem vzhodu ali sončnem zahodu.

Dan 13 | Port Elizabeth, Južnoafriška republika

Ponovno nastavimo smerni kurzor potovanja po Južni Afriki proti obali, skozi odprte ravnice Velikega Karoa, do simpatičnega obalnega mesta Port Elizabeth, ki je znan po številnih izletih, na ogled kitov in delfinov. Nekateri potniki bodo v Port Elizabeth – u (Južna Afrika) zapustili naše potovanje, spet drugi se nam bodo pridružili.

Dan 14 | Veliki Nacionalni park Addo, Južna afrika

Zjutraj iz Port Elizabeth-a odrinemo v kamp na kosilo. Popoldne odrinemo na safari v nacionalni park Addo, Južna Afrika, ki je znan po slonih, po katerih je dobil svoje ime. Pred kratkim se je park razširil in je tretji največji narodni park v Južni Afriki. Edinstvena vegetacija pomeni tudi pravi raj za divje živali. Popoldne bomo preživeli na safariju in v raziskovanju živalstva, ki jim Addo predstavlja dom.
Morda boste imeli priložnost zagledati enega izmed velikih 5: leva, leoparda, nosoroga, slona in celo afriškega bizona! Naokoli se potikajo tudi zebre, žirafe, kuduji, hiene in druge velike in male živali.

Dan 15 | Tsitsikamma nacionalni park, Južna Afrika

Ustavili se bomo v meki surfanja, Jeffrey’s Bay (Južna Afrika), ki slovi po svojih visokih valovih. Imeli boste priložnost obiskati manjši muzej srfanja in se v tem vodnem športu tudi preizkusiti! Če ste bolj mirni pa si lahko privoščite skodelico kave s pogledom na morje. Potovanje nadaljujemo zahodno do Tsitsikamma nacionalnega parka, Južna Afrika, kjer bomo preživeli dve noči ob občudovanju področja botanične poti »Garden Route«.

Dan 16 | Tsitsikamma nacionalni park, Južnoafriška republika

Narodni park Tsitsikamma je eden glavnih pomorskih rezervatov Južne Afrike, kjer se bomo zjutraj odpravili na izlet, raziskovat skalnato obalo. Naš pohod ob Waterfall Trail (Pot slapov) nas bo popeljal tudi do svetovno znane Otter Trail (Pot vider). Ta pot je malce bolj zahtevna, zato imate na voljo izbrati tudi lažjo pot po promenadi iz lesa do Storms River Mouth. Ko se vrnemo nazaj s pohoda, boste imeli popoldne priložnost uživati v Woodcutters Journey (potovanje po gozdu, ki je ekološko prijazen in se nahaja v osrčju Tsitsikamme, Južna Afrika). Spoznajte zgodovino tega področja in njene domače favne in flore.

Dan 17 | Osrčje Garden Route, Južnoafriška republika

Vrtna pot Garden Route je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin.
Jutro je namenjeno sproščanju in uživanju na plažah zaliva Plettenbeg (Plettenberg Bay), kasneje pa nam je na voljo mnogo različnih aktivnosti, ki si jih lahko izberete ob pomoči vodiča. Popoldne imamo priložnost obiskati skriti dragulj Nature’s Valley, ki je čudovita vas, kjer se lahko odpravimo na izlet, pohodnišvo ali pa se sprostimo na neokrnjenih plažah paradiža. Da boste lahko čim bolje izkoristili ta dan, se bomo zmenili za urnik po katerem bomo vozili, tako da se boste lahko ob določenih urah pridružili ob odhodih na določene kraje, ki vas morda zanimajo na tem potovanju po Južni Afriki.

Dan 18 | Oudtshoorn, Južna Afrika

Potujemo v notranjost dežele, prečkamo gorovje Queteniqua in nadaljujemo potovanje do kraja Oudtshoorn, Južna Afrika, ki je glavno mesto nojev, kar pa je le ena od atrakcij v tem delu. To področje je dom tudi spektakularnim Cango Caves (Cango jame), kjer si bomo napasli oči na osupljivih formacijah, ki so se ustvarile v teh apnenčastih jamah.

Dan 19 | Pot 62 – Hermanus, Južna Afrika

Ko potujemo po dolini Karoo sledimo v smeri Route 62 (Pot 62), ki ponuja raziskovanje podeželskih vrhuncev. Ustavimo se na eni izmed mnogih kmetij, kjer si privoščimo pokušino domačih prigrizkov. Ustavili se bomo tudi v zelo zanimivem Ronnie’s Sex Shop, ki sploh ni erotična trgovinica, ampak pub.

Dan 20 | Pot Cape Whale obala – Cape Town, Južna Afrika

Cape Whale Obala je neokrnjeno področje – obala v Južni Afriki, ki se razteza od mesta Roojels približno 150 km do vzhoda. Obala je sestavljena iz vasi, kmetij, rek, zalivov, jam in dolin. Pred nami je na tem potovanju po Južni Afriki cel dan raziskovanja te čudovite pokrajine, odpravimo se do vinske poti mesta Hermanus, ter se na poti ustavimo in si ogledamo največjo kolonijo Afriškega pingvina, v Naravnem rezervatu Stony Point. Od julija do novembra boste morda lahko imeli srečo da vidite Južnega kita, ki spada med gladke kite in v tem času obišče zaliv v Hermanusu. Naše potovanje po državah Južna afrika, Svaziland in Lesoto končamo v središču živahtnega mesta Cape Town v Južni Afriki.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje1. | 8. | 15. | 22. | 29.Julij202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje5. | 9. | 12. | 26. | 30.Avgust202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje2. | 9. | 16. | 23. | 30.September202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje7. | 11. | 14. | 28.Oktober202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje4. | 11. | 18. | 25.November202020 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje9. | 16. | 23. | 30.December202020 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.