Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

13 Dni

Namibija – Sever
(Potovanje Južna Afrika in Namibija)

Opis

Ta 13-dnevna pustolovsko avanturistično tura je poceni popotovanje po deželi neskončnega neba, Namibiji in Južnoafriški republiki! Zaznamuje ga spreminjajoča pokrajina, samotne puščave, dolga obala in množica divjih živali, ki jih vidimo na safariju.
Potovanje pričnemo v Cape Townu, Južna Afrika, naredimo čudovite posnetke znamenite mizaste gore “Table Mountain”. Nato potovanje nadaljujemo ob Oranžni reki “Orange river” , ko prestopimo mejo z Namibijo, se spustimo po reki s kanuji in občudujemo nedotakljivo puščavsko pokrajino Namibije.
Globlje ko se spuščamo v puščavo Namib, vidimo počasi se spreminjajoče pokrajine, ki predstavljajo številne obraze te puščavske države. Od travnikov na vzhodu, do rdečih sipin na zahodu. Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi sipinami pa je vrhunec vsakega potovanja v Namibiji!
Naslednji vrhunec našega potovanja po Namibiji in Južni Afriki je Fish river kanjon, eden največjih kanjonov na svetu !
V Kamanjabu obiščemo pleme Himba, ki je edino pleme na svetu, ki datum rojstva otroka ne računajo od dneva poroda ali spočetja otroka, temvem od takrat, ko se mati odloči, da bo otroka imela. Čeprav v današnjem svetu težko verjamemo, je v Afriki še vedno nekaj plemen, ki nimajo kontakta z modernim svetom in ki se prepuščajo tradiciji svojih prednikov in pleme Himba je s svojimi fascianantnimi običaji, vsekokor eno izmed teh.
Ugodno potovanje nadaljujemo zahodno, do obalnega mesta Svakopmund, Namibija, kjer pričakujemo pustolovščino in odmerek civilizacije. Vozimo se na obrobju znamenite skeletne obale!
To potovanje po Afriki ni popolna brez obiska enega najboljših safarijev na svetu: Narodni park Etosha. Etosha je prizorišče nekaterih najbolj edinstvenih safarijev.
Naredimo izlet na market v Okahandiji, ker lahko kupite spominke, predno dospemo do naše končne točke, to je glavnega mesta Namibije – Windhoek, kjer se naše potovanje konča.
Enako potovanje lahko vzamete tudi iz Windhoeka-a, v obratni smeri, do Cape Towna.
Mama Afrika vam omogoča poceni potovanje, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Namibiji in Južni Afriki pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

 • Posadka 2 Osebi
 • Največ 24 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 13 Dni in 12 Noči
 • Od Cape Towna do Windhoeka
 • 12 Zajtrk, 8 Kosilo, 10 Večerja
 • Južna Afrika, Namibija

Cenik

KAMPIRANJE

1.130
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 30 €
 • Paket Aktivnosti 35 €
 • Zeleni Sedež 13 €

HOTEL / LODGE​

1.665
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 247 €
 • Paket Aktivnosti 35 €
 • Zeleni Sedež 13 €

Cena vključuje: vodenje v angleškem jeziku, možno pa je vodenje tudi v nemškem jeziku (drugi datumi odhodov),
zajtrk, kosilo in večerja v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Cena naših potovanj ne vključuje letalske karte.

Paket aktivnosti vključuje obisk farme z Rooibos drevesi, voden puščavski ogled in safari v nacionalnem parku Etosha.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Južna Afrika – Cederberg Region

V zgodnjih jutranjih urah ugodno potovanje pričnemo v Cape Town-u, Južnoafriška republika. Postanek naredimo v Table Bay, kjer naredimo še zadnje posnetke znamenite mizaste gore “Table Mountain”.
Avanturistično potovanje nadaljujemo skozi famozne vinograde, kje si privoščimo pokušino vin v eni od lokalnih vinskih kmetiji. Ustavimo se tudi v znanem Spice Route, ki meji na mesto Paarl.
Spice Route je posestvo, ki združuje zbirko okusov, ki so edinstveni za kulturo Cape , vključno s pivskim vrtom, umetniškimi deli, čokoladno in kavno proizvodnjo.
Ni popolnega potovanja, če se ne ustavimo pri tradicionalnem “Padstal”. Te majhne kmetije stojijo v Južni Afriki in ponujajo številne domače jedi in peciva. Cedarberg regija ne samo, da se ponaša po spektakularnih gorah in kmetijah, ampak je dom Rooibos grmičevju. Ta avtohtonos Rooibos čajev je območju Cedarberg prinesla mednarodni sloves. Večerja na našem nočnem postanku nam daje priložnost, da se spoznavamo, medtem ko uživamo v južnoafriški gostoljubnosti.

Dan 2 | Namaqualand – Gariep (Orange) River, Južna Afrika

Namaqualand nam predstavi prve izkušnje na puščavskih poteh Južne Afrike, ki nas bodo spremljale v prihodnjih dneh. Ugodno potovanje nadaljujemo severno in po krajšem postanku v Springboku, Južna Afrika prispemo v naš kamp na bregovih reke Orange. Če potujete v pomladnih mesecih (od julija do septembra), se lahko srečate z divjimi cvetovi, ki so znani po tej regiji.

Dan 3 | Namibia – Gariep (Orange) River – Fish River Canyon, Južna Afrika

Medtem ko je bila Oranžna reka ” Orange river ” poimenovana po nizozemski kraljevi hiši, je bila v zadnjem času omenjena z izvirnim imenom Gariep, kar preprosto pomeni reko v domačem jeziku KhoeKhoe. Le ta izvira v gorah Lesota in je najdaljša reka v Južni Afriki. Ponuja edinstven kontrast puščavskim pokrajinam vzdolž svojega obrežja. Najboljši način, kako doživeti Orange river je, da se odločiš za plovbo s kanuji. Kasneje prestopimo mejo in vstopimo Namibijo ter poceni potovanje nadaljujemo v kanjon Fish river, enega največjih na svetu. To popoldne se sprehodimo tudi ob robu kanjona in končamo dan z nepozabnim sončnim zahodom na robu kanjona.

Dan 4 | Fish River Canyon, Quiver Tree Forest in Giants Playground, Namibija

Zgodaj zjutraj pospravimo naš tabor in se usmerimo k obrobju kanjona Fish river (kanjona reke Ribe), da ujamemo sončne žarke skozi kanjon. Po raztezanju nog z nežnim sprehodom po obrobju kanjona, avanturistično potovanje nadaljujemo proti zahodu in se odpravimo v Keetmanshoop. Naše popoldne bomo preživeli na izletu skozi Quiver Tree Forest (park Quiver dreves) , ki so na tem prostoru ustvarjale skalnate formacije in vrsto labirintov.

Dan 5 | Namib-Naukluft nacionalni park, Namibija

Potovanje nadaljujemo še globje v puščavo Namib, Namibija. Naš cilj so peščene sipine (dune fields), ki pokrivajo zahodne dele puščave. Dolge prašne ceste in redko naseljena kmetijska zemljišča nam ponujajo vpogled v prostranstvo podeželske Namibije. Od travnikov na vzhodu do rdečih sipin na zahodu se počasi spreminja pokrajina in predstavlja veliko obrazov te puščavske države. Nocoj bomo taborili na pragu peščenih sipin Namibije.

Dan 6 | Sossusvlei Dunes (sipine) – Namib-Naukluft nacionalni park, Namibija

Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi sipami je znameniti vrhunec vsakega potovanja v Namibiji in danes zjutraj se odrinemo še pred sončnim vzhodom in splezamo na eno od sipin (Sipino 45), ki nam ponuja odlično izhodišče ob spreminjajočih se barvah puščavskega sončnega vzhoda. Spustimo se v dolino in uživamo v prijetnem zajtrku, preden se odpravimo na izlet s štirikolesniki v Sossusvlei, kjer bomo preživeli popoldan v slani puščavi med mrtvimi drevesi. Nocoj bomo izpraznili rdeči pesek iz čevljev in prenočili pod čudovitimi pustolovskimi zvezdami Namibije.

Dan 7 | Swakopmund, Namibija

Avanturistično potovanje nadaljujemo proti zahodu do obalnega mesta Svakopmund, Namibija, kjer pričakujemo pustolovščino in odmerek civilizacije. Neomajno zapuščamo Namib, označimo naš prehod čez Kozorogov povratnik (tudi južni povratnik), ki poteka po vzporedniku (23°26’22” južno od ekvatorja) in nadaljujemo do atlantske obale. Na laguni Walvis Bay naredimo kratek postanek in upamo, da bomo videli flaminge, ki se nahajajo na plitvinah. Po prihodu v Svakopmund bomo lahko rezervirali katero od številnih dogodivščin.

Dan 8 | Spitzkoppe to Brandberg, Namibija

V Swakpmundu imamo danes prost dan, saj nam le ta ponuja vse ugodnosti majhnega mesta in adrenaliskih možnosti. Sprobajte enega od adrenalinskih športov ali pa raziskujte mesto, ki ponuja številne znamenitosti za vsak okus. Ne zamudite izbora slavnih kavarn in pekarn, ki ponujajo čudovit razpon nemških navdihnjenih poslikav.

Dan 9 | Swakopmud čez Spitzkoppe v Brandberg, Namibija

Odrinemo zgodaj, da obiščemo ogromne granitne formacije Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami Namibije. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da je tukaj pred mnogimi leti živelo ljudstvo San.

Dan 10 | Brandberg White Lady, Namibija

Brandberg (tako imenovana goreča gora, Burning Mountains) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena od več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili 1-urni pohod, da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab). Po našem raziskovanju nadaljujemo pot do območja Kamanjab.

Dan 11 | Etosha narodni park, safari, Namibija

Zgodaj zjutraj odrinemo v narodni park Etosha, ki je prizorišče nekaterih najbolj edinstvenih safarijev.

Dan 12 | Etosha National Park, safari, Namibija

Naš drugi dan v Etoshi omogoči, da še en dan na potovanju po Namibiji nadaljujemo s safarijem in z raziskovanjem parka. Noben dan na safariju ni enak drugemu in napetost pri safariju je motivacija, da so naše oči široko odprte. Park bomo zapustili pozno popoldne in se odpeljali do naše namestitve.

Dan 13 | Windhoek, Namibija

Potovanje nadaljujemo proti Windhoek-u, glavnemu mestu Namibije. Sprehodimo se po središču mesta in si tako ogledamo nekaj največjih znamenitosti. Tukaj se naše ugodno potovanje po Namibiji in Južni Afriki konča.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevIkonaOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
02., 12., 16., 19., 26.Februar201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
09.Februar201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
02., 05., 16., 19., 23., 26Marec201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
09.Marec201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
02., 09., 13., 23., 27., 30.April201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
06., 20.April201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
07., 11., 14., 25., 28.Maj201913 dni
KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Kampiranje Ikona18.Maj201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
04., 11., 15., 18., 22.Junij201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
01., 29.Junij201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
02., 06., 09., 16., 20.Julij201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
27.Julij201913 dni
KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Kampiranje Ikona23.Julij201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
03., 06., 13., 20., 27., 31.Avgust201913 dni
KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Kampiranje Ikona10.Avgust201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
24.Avgust201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
10., 17., 24., 28.September201913 dni
KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Kampiranje Ikona07.September201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
14.September201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
01., 12., 15., 22., 29.Oktober201913 dni
KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Kampiranje Ikona05.Oktober201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
19.Oktober201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
05., 09., 19., 23., 26.November201913 dni
KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Kampiranje Ikona02.November201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
16.November201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
03., 07., 10., 21., 24., 31.December201913 dni
KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Kampiranje Ikona28.December201913 dni
Hotel/LodgeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Ikona
14.December201913 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian