Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

36 Dni

Iz Cape Towna do Viktorijinih slapov in Mozambika
(potovanje Južna Afrika, Namibija, Bocvana, Zimbabve, Mozambik in Svaziland)

Opis

To daljše avanturistično potovanje je ultimativno doživetje najlepšega, kar ponuja jugo-vzhodni del Afrike. Potovanje boš začel v Cape Townu v Južnoafriški republiki, kjer domuje legendarna Table Mountain. Nato odkrivamo skrivnosti puščave in izkusimo nedotaknjeno lepoto puščavske pokrajine v Namibiji. Potovanje nas vodi v notranjost Namibije, kjer se udeležimo safarija v Nacionalni park Etosha in obiščemo živahtno mesto Svakopmund.
S prehodom v Bocvano potujemo v Okavango delto, kjer se udeležimo safarija v delti, medtem ko raziskujemo plovne poti s tradicionalnimi kanuji.
Potovanje nas vodi skozi nacionalni park Chobe, ki je tretji največji park po velikosti v Bocvani in je dom največje afriške populacije slonov. S čolni plujemo po reki in se veselimo lepot safarija ob gledanju živali, ki se kopajo v zadnjih žarkih svetlobe.
Pred nadaljevanjem potovanja skozi Zimbabve obiščemo osupljive Viktorijine slapove, kjer se lahko udeležite številnih adrenalinskih dovgodivščin, ki so vam tam na voljo.
Čaka nas dvodnevni tranzit v Johannesburg, nato potovanje nadaljujemo v Južni Afriki, obiščemo Narodni park Kruger, največji nacionalni park v Južnoafriški republiki.
Na Panoramski poti nas potovanje vodi do Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in Božjega okna, predno se sprostite in uživate v toplih vodah Indijskega oceana in se poslužite avanturističnih dejavnosti, ki vam jih nudi potovanje po Mozambiku.
Mama Afrika vam ponuja daljše avanturistično potovanje kjer boste doživeli pravo afriško izkušnjo na potovanju po Južni Afriki, Namibiji, Bocvani, Zimbabveju in Mozambiku.

Cenik

KAMPIRANJE

3.750 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 245 €
  • Zeleni Sedež 43 €

HOTEL / LODGE​

5.249 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 771 €
  • Zeleni Sedež 43 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Južna Afrika – Regija Cederberg

V zgodnjih jutranjih urah potovanje pričnemo v Cape Town-u, Južna Afrika. Postanek naredimo v Table Bay, kjer naredimo še zadnje posnetke znamenite Table Montain.
Potovanje nadaljujemo skozi famozne vinograde Južne Afrike, kje si privoščimo pokušino vin v eni od lokalnih vinskih kmetiji. Ustavimo se tudi v znanem Spice Route, ki meji na mesto Paarl. V tem delu Južne Afrike potovanje ni popolno, če se ne ustavimo pri tradicionalnih “Padstal”. Te majhne kmetije ponujajo številne domače jedi in peciva. Cedarberg regija se ponaša po spektakularnih gorah in kmetijah in je dom avtohtonim Rooibos grmičevju, ki so temu območju prinesla mednarodni sloves. Večerja na našem nočnem postanku ponuja priložnost, da se spoznavamo, medtem ko uživamo v južnoafriški gostoljubnosti.

Dan 2 | Namaqualand – Gariep, Oranžna reka »Orange River«, Južna Afrika

Namaqualand nam predstavi prve izkušnje na puščavskih poteh, ki nas bodo spremljale v prihodnjih dneh. Potovanje po Južni Afriki nadaljujemo severno in po krajšem postanku v Springboku, pridemo v naš kamp na bregovih reke Orange v Južni Afriki. Če potujete v pomladnih mesecih (od julija do septembra), se lahko srečate z divjimi cvetovi, ki so znani po tej regiji.

Dan 3 | Južnoafriška republika Gariep (Orange) River – kanjon Fish River, Namibija

Medtem ko je bila Orange river poimenovana po nizozemski kraljevi hiši, je bila v zadnjem času omenjena z izvirnim imenom Gariep, kar preprosto pomeni reko v domačem jeziku KhoeKhoe. Le ta izvira v gorah Lesota in je najdaljša reka v Južni Afriki. Ponuja edinstven kontrast puščavskim pokrajinam vzdolž svojega obrežja. Najboljši način, kako doživeti Orange river je, da se na tem potovanju po Južni Afriki odločiš za plovbo s kanuji po tej reki. Kasneje prestopimo mejo in potovanje nadaljujemo v Namibiji. Potujemo naprej v Fish river kanjon, ki je enen največjih na svetu. To popoldne se sprehodimo tudi ob robu kanjona in končamo dan z nepozabnim sončnim zahodom.

Dan 4 | Fish River Canyon, Quiver Tree Forest in Giants Playground, Namibija

Zgodaj zjutraj pospravimo naš tabor in potovanje usmerimo k obrobju kanjona Fish river, Namibija. Prispeti moramo pravočasno, da ujamemo sončne žarke, ki nas spremljajo ob sprehodu skozi kanjon. Potovanje nadaljujemo proti zahodu in se odpravimo v Keetmanshoop, Namibija. Popoldne bomo preživeli s potovanjem skozi Quiver Tree Forest (park Quiver dreves), ki so na tem prostoru ustvarjale skalnate formacije in vrsto labirintov.

Dan 5 | Namib-Naukluft nacionalni park, Namibija

Potovanje nas vodi še globje v puščavo Namib. Naš cilj so peščene sipine (dune fields), ki pokrivajo zahodne dele puščave v Namibiji. Dolge prašne ceste in redko naseljena kmetijska zemljišča nam ponujajo vpogled v prostranstvo podeželske Namibije. Od travnikov na vzhodu do rdečih sipin na zahodu se počasi spreminja pokrajina in predstavlja veliko obrazov te puščavske države. Nocoj bomo taborili na pragu peščenih sipin.

Dan 6 | Sossusvlei peščene sipine - Naukluft nacionalni park, Namibija

Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi peščenimi sipinami je znameniti vrhunec vsakega potovanja v Namibiji. Zjutraj odrinemo še pred sončnim vzhodom, splezamo na eno od sipin (Sipino 45), ki nam ponuja odlično izhodišče ob spreminjajočih se barvah puščavskega sončnega vzhoda. Ko se vrnemo v dolino uživamo v prijetnem zajtrku, predno naše potovanje nadaljujemo s štirikolesniki v Sossusvlei, Namibija, kjer popoldan preživimo v slani puščavi med mrtvimi drevesi. Nocoj bomo izpraznili rdeči pesek iz čevljev in prenočili pod čudovitimi pustolovskimi zvezdami Namibije.

Dan 7 | Swakopmund, Namibija

Potovanje v Namibiji nadaljujemo proti zahodu in se odpravimo do obalnega mesta Svakopmund, kjer pričakujemo pustolovščino in odmerek civilizacije. Potovanje nas vodi čez Kozorogov povratnik, ki poteka po vzporedniku (23°26’22” južno od ekvatorja) do obale Atlantika v Namibiji. Na laguni Walvis Bay naredimo krajši postanek in upamo, da bomo videli flaminge, ki se nahajajo na plitvinah. Po prihodu v Svakopmund bomo imeli priložnost, da rezerviramo katero od številnih dogodivščin v mestu.

Dan 8 | Swakopmund, Namibija

Swakopmund nam ponuja vse ugodnosti majhnega mesta. Današnji dan na tem potovanju v Namibiji boste lahko namenili mnogokaterim adrenalinskim aktivnostim, ki vam jih nudi Swakopmund: deskanje po pesku, opazovanje delfinov s čolna, skok s padalom… ali pa raziskuj mesto, ki ponuja številne znamenitosti za vsak okus. Ne zamudite izbora slavnih kavarn in pekarn v tem lepem mestu!

Dan 9 | Swakopmud čez Spitzkoppe v Brandberg, Namibija

Odrinemo zgodaj, da obiščemo ogromne granitne formacije Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami Namibije. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da je tukaj pred mnogimi leti živelo ljudstvo San. Na tem potovanju skozi Namibijo pa boste lahko spoznali marsikateri njihov običaj.

Dan 10 | Brandberg bela dama »Brandberg White Lady«

Brandberg (v gorovju Burning) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena izmed več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili eno-urni pohod, da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab). Po našem raziskovanju nadaljujemo pot do območja Kamanjab.

Dan 11 | Etosha nacionalni park - safari, Namibija

Potovanje nas vodi v narodni park Etosha, Namibija, ki je poznan po najbolj unikatnih safarijih. Razteza se na 22.270 km² veliki površini. V njem živi več sto vrst sesalcev, ptic in plazilcev, tudi več ogroženih vrst, kot so črni nosorogi. Ta dan na potovanu po Namibiji bomo preživeli na safariju, opazoval živali, ki se napajajo ob različnih napajališčih in raziskovali park. Odlično mesto za fotografiranje je tudi iz kampa, od koder zvečer opazujemo napajališča, kamor se pridejo odžejati različne živalske družine.

Dan 12 | Etosha nacionalni park - safari, Namibija

Noben dan na safariju ni enak drugemu, zato na tem potovanju po Namibiji izberemo kar dva dni za safari in napetost med raziskovanjem parka je motivacija, ki nam omogoča, da so naše oči široko odprte. Park bomo zapustili pozno popoldne in se odpeljali do naše namestitve.

Dan 13 | Windhoek, Namibija

Potovanje nadaljujemo proti Windhoek-u, glavnemu mestu Namibije. Sprehodimo se po središču mesta in si tako ogledamo nekaj njegovih najbolj znanih znamenitosti.

Dan 14 | Bocvana – Ghanzi

Potovanje nas vodi proti vzhodu, v sosednjo državo Bocvano, v puščavo Kalahari, ki je precej drugačna od puščave Namib v Namibiji. Kalahari pokriva več kot 900.000 kvadratnih kilometrov. Tam živi nomadsko ljudstvo San, ki so lovci in nabiralci in so prenesli bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenju. Nocoj na tem potovanju po Bocvani uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 15 | Okavango delta, Bocvana

Pred odhodom iz Ghanzija bomo uživali v informativno vodenem sprehodu s skupnostjo San. Nato potovanje nadaljujemo v Maun, Bocvana, kjer bomo imeli priložnost, da poletimo z avionom nad slikovito pokrajino Okvango delte (seveda če to čas in vreme dopušča). Tisti popotniki, ki se boste vkrcali na letalo za polet nad delto, se boste skupini ponovno pridružili 17. dan zjutraj v Maunu, od koder potovanje po Bocvani nadaljujemo skupaj.

Dan 16 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte na tem potovanju po Bocvani je z mokori (neke vrste kanuji). Zgodaj zjutraj se z safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v Delto. Le ti nas popeljejo skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« odpravite na sprehod po otoku. Kljub temu, da vožna po delti ni primarno safari, vas lahko na potovanu skozi delto v Bocvani spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 17 | Nata, Bocvana

Danes zapustimo Maun in se ponovno pridružimo tistim, ki so izbrali paket aktivnosti za let z avionom. Skupaj potovanje nadaljujemo proti Nati, Bocvana. Večinoma dneva bomo preživeli v vozilu, medtem ko nas potovanje vodi po severnih delih Makgadigadi Pans, Bocvana. Popoldan na tem potovanju uživamo v vodenem safariju v Nata Sanctuary v Bocvani, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.
Makgadigadi Pans je dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod.

Dan 18 | Nacionalni park Chobe, Bocvana

Potovanje v Bocvani nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe. Popoldne je namenjeno raziskovanju narodnega parka s štirikolesniki, kar nam omogoča popoln safari in srečanje s številnimi sloni, ki gostijo ob reki. Naš dan na tem potovanju po Bocvani se konča s križarjenjem po reki Chobe in večejo ob tabornem ognju.

Dan 19 | Zimbabve - Viktorijini slapovi

S spomini na safari in srečanja z divjimi živalmi, prečkamo mejo z Zimbabvejem in potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 20 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

S številnimi dejavnostmi, ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo v Zimbabvu, ki najbolj ustreza vašemu slogu na potovanju po Afriki. Ali rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več…

Dan 21 | Viktorijini slapovi – Francistown, Bocvana

Ko zapustimo mogočne Viktorijine slapove prečkamo mejo z Bocvano in potovanje nadaljujemo južno v mestece Francistown.

Dan 22 | Francistown – Johannesburg, Južna Afrika

Zjutraj nas potovanje vodi proti jugu do Johannesburga v Južni Afriki, kjer v poznih popoldanskih urah prispemo do Belvedere nastanitve. Ob tradicionalni afriški večerji je čas za deljenje številnih zgodb in čudes iz afriških potovanj.

Dan 23 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Ko pustimo za sabo mesto Johannesburg, nas potovanje pripelje na področje Mpumalange, provinco, ki meji s Svazilandom, Mozambikom in J. Afriko in literarno pomeni prostor, kjer vzhaja sonce. Naše potovanje poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Nacionalnega parka Kruger. Popoldne boste imeli priložnost, da se pridružite prvemu safariju ob sončnem zahodu v Nacionalnem parku Kruger.

Dan 24 | Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Zgodaj zjutraj se odpravimo na celodnevni safari v Nacionalnem parku Kruger, Južna Afrika. Obilje divjih živali nam da priložnost za spektakularne oglede in spoznavanje novih vrst. V parku živijo praktično vse vrste afriških živali, med drugimi pa je park dom slavnih članov afriških največjih 5 »Big 5«, kamor spadajo lev, leopard, slon, bivol in nosorog. Ta večer imamo še eno priložnost za opazovanje sončnega zahoda v parku.

Dan 25 | Nacionalni park Kruger - Panoramska cesta »Panorama Route« Južna Afrika

Tisti, ki so se odločili za jutranji safari po nacionalnem parku Kruger, Južna Afrika bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali na potovanju pridružijo pri vožnji po Panoramski cesti, Južna Afrika, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 26 | Maputo, Mozambik

Ob plažah Indijskega oceana potovanje nadaljujemo v Mozambik in naredimo naš prvi postanek v Maputu, glavnem mestu, ki ponuja živahno in eklektično mešanico kultur. Po nastanitvi v našem hotelu z vodnikom raziskujemo mestne znamenitosti in sprehajalni poti. Maputo ponuja zanimivo in raznoliko arhitekturo in noben obisk ni popoln brez brskanja po lokalnem trgu. Nocoj večerjamo v lokalni restavraciji in si ogledamo nočno življenje v mestu.

Dan 27 | Inhambane – Plaža Barra, Mozambik

V okrožju Inhambane, Mozambik potujemo po severni cesti vzdolž obale. Medtem ko je pred nami dolga pot, je potovanje zanimivo, saj gremo skozi številne vasi, mimo kokosovih nasadov, nasadov indijskih oreščkov ter sladkornega trsa. Naše potovanje nas pripelje do plaž Mozambika obdanih z bananovci in čakata nas dva dneva sprostitve in oceanske zabave. Nocoj bomo pogoščeni s tradicionalno mozambiško večerjo.

Dan 28 | Inhambane, Mozambik

Pred nami sta dva dneva sprostitve in uživanja v toplih vodah Indijskega oceana in počitka na plažah, bolj pustolovski pa se lahko prijavite za različne aktivnosti. Plaže v vasi Barra so varne za kopanje in grebeni na tem delu obale ponujajo odlične možnosti za pravo potapljanje ali potapljanje z masko.

Dan 29 | Inhambane, Mozambik

Naredimo kratko vožnjo – izlet v Tofo, da preživimo dan na tem potovanju še na eni znameniti plaži Mozambika. Z varnim kopanjem, očarljivim trgom in številnimi priljubljenimi plažami je Tofo kot nalašč za enodnevni izlet. Drugi dan nam ponuja tudi priložnost, da izkoristimo čim več aktivnosti, ki so nam na razpolago.

Dan 30 | Vilanculos, Mozambik

Potovanje nas vodi v mesto Inhambane, kjer bomo imeli priložnost raziskati trg in zgodovinske ulice tega nekdanjega trgovskega pristanišča v Mozambiku. Za tiste ki uživate v avanturi, bo vaš vodnik uredil izlet na enem od znamenitih trajektov Dhow, ki nas bo popeljal čez zaliv. Te čvrste tramaste stare čolne, so na vzhodni obali Afrike izdelovali že stoletja in potovanje po zalivu Mozambika je resnično lokalna izkušnja. Če želite pa lahko vzamete vodni taksi do Maxixe na zadnji strani zaliva. Sledi ponovna združitev obeh skupin in potovanje nadaljujemo severno do naslednjega postanka v Vilanculosu, Mozambik.

Dan 31 | Izlet v Bazaruto, Mozambik

Zjutraj se vkrcamo na tradicionalni čoln »dove« in odplujemo do otokov arhipelaga Bazaruto, ki je skupina šestih otokov v Mozambiku in največji naravni morski rezervat v Južni Afriki. Dan na potovanju preživimo z raziskovanjem otokov, s potapljanjem in uživanjem v plažah tega otoškega raja. Prepričajte se, da je vaša krema za sončenje pri roki, saj bomo celi dan raziskovali po soncu, morju in pesku. Popoldan se vrnemo in uživamo v dobro zasluženem nočnem počitku.

Dan 32 | Xai Xai območje, Mozambik

V okrožje Xai-Xai prispemo pozno popoldne. Ponovno imamo čas za sprehod po plaži in sončni zahod, da se pozdravimo z Indijskim oceanom in nedotaknjenimi plažami Mozambika.

Dan 33 | Hlane rezervat »Game Reserve«, Svazi

Zjutraj potovanje nadaljujemo proti Maputu, kjer prečkamo mejo s Svazilandom.
Svazi predstavlja dom številnim fotogeničnim dolinam in gorovjem.

Dan 34 | Svazi

Uživamo v jutranjem safariju v nacionalnem parku – Hlane Game Reserve, Svaziland. Po končanem safariju potovanje nadaljujemo v drugem nacionalnem parku Mliwane, ki je prav tako v Svazilandu.

Dan 35 | Svazi

Prepletena mreža devetih poti poteka skozi Mlilwane in zjutraj boste imeli priložnost, da z vodnikom poiščete pravo pot. Popoldan na potovanju v Svazilandu preživimo na sprehodu skozi skupnost Esajeni, ki nam omogoča spoznavanje njihovega vsakodnevnega življenje. Ta interaktivna izkušnja bi lahko vključevala ličkanje koruze, nošenje voda, gradnjo stene ali pa pranje oblačil v potoku.

Dan 36 | Johannesburg, Južna Afrika

Naša zadnja postojanka tega potovanja po Zimbabveju, Južni Afriki, Svazilandu in Mozambiku je mesto Johannesburg, Južna Afrika, ko razmišljamo o safariju in divjih živalih ter plažah, ki so napolnile naše spomine. Pozno popoldne prispemo do hotela Belvedere in vsi smo vabljeni k zadnji skupni tradicionalni večerji. Večer je čas za praznovanje številnih čudes in pripovedovanje njihovih zgodb iz afriških potovanj.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje in Hotel/LodgeJanuar2021
KampiranjeFebruar2021
KampiranjeMarec2021
Kampiranje in Hotel/LodgeApril2021
KampiranjeMaj2021
KampiranjeJunij2021
Kampiranje in Hotel/Lodge04. | 18.Julij202036 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*01. | *15. | 29.Avgust202036 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge12. | 26.September202036 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*10. | *24.Oktober202036 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge07. | 21.November202036 dni
Kampiranje in Hotel/LodgeDecember202036 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.