Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

26 Dni

Od Cape Towna do Kruger nacionalnega parka
(potovanje Južna Afrika, Namibija, Bocvana in Zimbabve)

Opis

Naše potovanje se začne v Cape Townu v Južnoafriški republiki od koder se odpravimo v Namibijo, gledamo sončni vzhod z vrha peščene spine »Dune 45« v Sossusvlei, veslamo po reki Orange in obiščemo živahno mesto Svakopmund, ki je znan kot avanturistična prestolnica Namibije. Obstaja dolg seznam neobveznih dejavnosti, ki jih lahko na tem potovanju po Afriki poskusite. Lahko se odločite za potapljanje, vožnjo s štirikolesniki po pesku, letenja s padalom, avionom in še mnogo več. Potovanje nadaljujemo v Namibiji proti severu, obiščemo nacionalni park Etosha, nato potujemo v Bocvano, kjer preživimo dve nočni pustolovščini v Okavango delti. V tem edinstvenem in nenavadnem ekosistemu vidimo, kako se letne poplavne vode okraja Okavango delte izlijejo v pesek Kalaharijevega bazena. Tukaj boste imeli neskončni seznam aktivnosti, da resnično kar najbolje izkoristite svoj čas v tem raju. Pazite na sonce, ki pripeka čez reko Chobe, preden nas potovanje vodi do Viktorijih slapov, Zimbabve, ki je končni cilj naše avanture. Viktorijini slapovi so znani tudi po lokalnem imenu “Mosi-oa Tunya” in so nedvomno eden najlepših afriških zakladov in največji slapovi na svetu. Potovanje nadaljujemo do Johannesburga, Južna Afrika, da označimo 5 največjih živali, med katere štejemo bivola, slova, leva, leoparda in nosoroga, v narodnem parku Kruger, Južna Afrika. Doživite vznemirjenje safarija, ki ga ponuja največji narodnji park v J. Afriški republiki.
Potovanje nas vodi po Panoramski cesti v Južnoafriški republiki, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke.
Mama Afrika vam ponuja avanturistično potovanje kjer boste doživeli pravo afriško izkušnjo na potovanju po Južni Afriki, Namibiji, Bocvani in Zimbabveju.

Cenik

KAMPIRANJE

2.902 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 152 €
  • Zeleni Sedež 35 €

HOTEL / LODGE​

4.196 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 629 €
  • Zeleni Sedež 35 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Južna Afrika – Regija Cederberg

V zgodnjih jutranjih urah potovanje pričnemo v Cape Town-u, Južna Afrika. Postanek naredimo v Table Bay, kjer naredimo še zadnje posnetke znamenite Table Montain.
Nato potovanje nadaljujemo skozi famozne vinograde Južne Afrike, kje si privoščimo pokušino vin v eni od lokalnih vinskih kmetiji. Ustavimo se tudi v znanem Spice Route, ki meji na mesto Paarl. V tem delu Južne Afrike potovanje ni popolno, če se ne ustavimo pri tradicionalnih “Padstal”. Te majhne kmetije ponujajo številne domače jedi in peciva. Cedarberg regija se ponaša po spektakularnih gorah in kmetijah in je dom avtohtonim Rooibos grmičevju, ki so temu območju prinesla mednarodni sloves. Večerja na našem nočnem postanku ponuja priložnost, da se spoznavamo, medtem ko uživamo v južnoafriški gostoljubnosti.

Dan 2 | Namaqualand – Gariep, Oranžna reka »Orange River«, Južna Afrika

Namaqualand nam predstavi prve izkušnje na puščavskih poteh, ki nas bodo spremljale v prihodnjih dneh. Potovanje po Južni Afriki nadaljujemo severno in po krajšem postanku v Springboku, pridemo v naš kamp na bregovih reke Orange v Južni Afriki. Če se potovanja po Afriki udeležite v pomladnih mesecih (od julija do septembra), se lahko srečate z divjimi cvetovi, ki so znani po tej regiji.

Dan 3 | Južnoafriška republika Gariep (Orange) River – kanjon Fish River, Namibija

Medtem ko je bila Orange river poimenovana po nizozemski kraljevi hiši, je bila v zadnjem času omenjena z izvirnim imenom Gariep, kar preprosto pomeni reko v domačem jeziku KhoeKhoe. Le ta izvira v gorah Lesota in je najdaljša reka v Južni Afriki. Ponuja edinstven kontrast puščavskim pokrajinam vzdolž svojega obrežja. Najboljši način, kako doživeti Orange river je, da se na tem potovanju po Južni Afriki odločiš za plovbo s kanuji po tej reki. Kasneje prestopimo mejo in potovanje nadaljujemo v Namibiji. Potovanje nas vodi v Fish river kanjon, ki je enen največjih kanjonov na svetu. To popoldne se sprehodimo tudi ob njegovem robu in končamo dan z nepozabnim sončnim zahodom.

Dan 4 | Fish River Canyon, Quiver Tree Forest in Giants Playground, Namibija

Zgodaj zjutraj pospravimo naš tabor in potovanje usmerimo k obrobju kanjona Fish river, Namibija. Prispeti moramo pravočasno, da ujamemo sončne žarke, ki nas spremljajo ob sprehodu skozi kanjon. Potovanje nadaljujemo proti zahodu in se odpravimo v Keetmanshoop, Namibija. Popoldne bomo preživeli na poti skozi Quiver Tree Forest (park Quiver dreves), ki so na tem prostoru ustvarjale skalnate formacije in vrsto labirintov.

Dan 5 | Namib-Naukluft nacionalni park, Namibija

Potovanje nas vodi še globje v puščavo Namib. Naš cilj so peščene sipine (dune fields), ki pokrivajo zahodne dele puščave v Namibiji. Dolge prašne ceste in redko naseljena kmetijska zemljišča nam ponujajo vpogled v prostranstvo podeželske Namibije. Od travnikov na vzhodu do rdečih sipin na zahodu se počasi spreminja pokrajina na tem potovanju po Namibiji, ki predstavlja veliko obrazov te puščavske države. Nocoj bomo taborili na pragu peščenih sipin.

Dan 6 | Sossusvlei peščene sipine - Naukluft nacionalni park, Namibija

Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi peščenimi sipinami je znameniti vrhunec vsakega potovanja po Namibiji. Zjutraj odrinemo še pred sončnim vzhodom, splezamo na eno od sipin (Sipino 45), ki nam ponuja odlično izhodišče ob spreminjajočih se barvah puščavskega sončnega vzhoda. Ko se vrnemo v dolino uživamo v prijetnem zajtrku, predno naše potovanje nadaljujemo s štirikolesniki v Sossusvlei, Namibija, kjer popoldan preživimo v slani puščavi med mrtvimi drevesi. Nocoj bomo izpraznili rdeči pesek iz čevljev in prenočili pod čudovitimi pustolovskimi zvezdami Namibije.

Dan 7 | Swakopmund, Namibija

Potovanje nas vodi proti zahodu in se odpravimo do obalnega mesta Svakopmund v Namibiji, kjer pričakujemo pustolovščino in odmerek civilizacije. Potovanje nadaljujemo čez Kozorogov povratnik, ki poteka po vzporedniku (23°26’22” južno od ekvatorja) do obale Atlantika v Namibiji. Na laguni Walvis Bay naredimo krajši postanek in upamo, da bomo videli flaminge, ki se nahajajo na plitvinah. Po prihodu v Svakopmund bomo imeli priložnost, da rezerviramo katero od številnih dogodivščin v mestu.

Dan 8 | Swakopmund, Namibija

Swakopmund nam ponuja vse ugodnosti majhnega mesta. Današnji dan na tem potovanju v Namibiji boste lahko namenili mnogokaterim adrenalinskim aktivnostim, ki vam jih nudi obalno mesto: deskanje po pesku, opazovanje delfinov s čolna, skok s padalom… Lahko pa se odločiš in samo raziskuješ mesto, ki ponuja številne znamenitosti za vsak okus. Ne zamudite izbora slavnih kavarn in pekarn v tem lepem mestu!

Dan 9 | Swakopmud čez Spitzkoppe v Brandberg, Namibija

Odrinemo zgodaj, da obiščemo ogromne granitne formacije Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami Namibije. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da je tukaj pred mnogimi leti živelo ljudstvo San. Na tem potovanju skozi Namibijo pa boste lahko spoznali marsikateri njihov običaj.

Dan 10 | Brandberg bela dama »Brandberg White Lady«, Namibija

Brandberg (v gorovju Burning) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena izmed več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili eno-urni pohod, da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab). Po našem raziskovanju potovanje nadaljujemo do območja Kamanjab, Namibija.

Dan 11 | Etosha nacionalni park - safari, Namibija

Zgodaj zjutraj odrinemo v narodni park Etosha, ki je eden najbolj unikatnih krajev za ogled divjih živali. Razteza se na površini 22.270 km². V njem živi več sto vrst sesalcev, ptic in plazilcev, tudi več ogroženih, kot so črni nosorogi. Dan boš preživel v raziskovanju parka in opazoval živali, ki se napajajo ob različnih napajališčih. Odlično mesto za fotografiranje je tudi iz kampa, od koder zvečer opazujemo napajališče, kamor pridejo piti različne živalske družine.

Dan 12 | Etosha nacionalni park - safari, Namibija

Noben dan na safariju ni enak drugemu, zato na tem potovanju po Namibiji izberemo kar dva dni za safari in napetost med raziskovanjem parka je motivacija, ki nam omogoča, da so naše oči široko odprte. Park bomo zapustili pozno popoldne in se odpeljali do naše namestitve.

Dan 13 | Windhoek, Namibija

Potovanje nadaljujemo proti Windhoek-u, glavnemu mestu Namibije. Sprehodimo se po središču mesta in si tako ogledamo nekaj njegovih najbolj znanih znamenitosti.

Dan 14 | Bocvana – Ghanzi

Potovanje nas vodi proti vzhodu, v sosednjo državo Bocvano, v puščavo Kalahari, ki je precej drugačna od puščave Namib v Namibiji. Kalahari pokriva več kot 900.000 kvadratnih kilometrov. Tam živi nomadsko ljudstvo San, ki so lovci in nabiralci in so prenesli bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenju. Nocoj na tem potovanju po Bocvani uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 15 | Okavango delta, Bocvana

Pred odhodom iz Ghanzija bomo uživali v informativno vodenem sprehodu s skupnostjo San. Nato potovanje nadaljujemo v Maun, Bocvana, kjer bomo imeli priložnost, da poletimo z avionom nad slikovito pokrajino Okvango delte (seveda če to čas in vreme dopušča). Tisti popotniki, ki se boste vkrcali na letalo za polet nad delto, se boste skupini ponovno pridružili 17. dan zjutraj v Maunu, od koder potovanje po Bocvani nadaljujemo skupaj.

Dan 16 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 17 | Nata, Bocvana

Danes zapustimo Maun in se ponovno pridružimo tistim, ki so izbrali paket aktivnosti za let z avionom. Skupaj potovanje nadaljujemo proti Nati, Bocvana. Večinoma dneva bomo preživeli v vozilu, medtem ko nas potovanje vodi po severnih delih Makgadigadi Pans, Bocvana. Popoldan na tem potovanju uživamo v vodenem safariju v Nata Sanctuary v Bocvani, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.
Makgadigadi Pans je dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod.

Dan 18 | Nacionalni park Chobe, Bocvana

Nadaljujemo pot severno v naš kamp na bregovih reke Chobe. To popoldne je namenjeno za raziskovanje narodnega parka Chobe s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje s številnimi sloni, ki gostijo ob reki. Naš dan se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 19 | Zimbabve - Viktorijini slapovi

S spomini na safari in srečanja z divjimi živalmi, prečkamo mejo z Zimbabvejem in potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 20 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

S številnimi dejavnostmi, ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo v Zimbabveju, ki najbolj ustreza vašemu slogu na potovanju po Afriki. Ali rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več…

Dan 21 | Viktorijini slapovi – Francistown, Bocvana

Ko zapustimo mogočne Viktorijine slapove prečkamo mejo z Bocvano in potovanje nadaljujemo južno v mestece Francistown.

Dan 22 | Francistown – Johannesburg, Južna Afrika

Potovanje nas vodi proti jugu do Johannesburga v Južni Afriki, kjer v poznih popoldanskih urah prispemo do Belvedere nastanitve. Ob tradicionalni afriški večerji je čas za deljenje številnih zgodb in čudes iz afriških potovanj.

Dan 23 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Ko pustimo za sabo mesto Johannesburg, nas potovanje pripelje na področje Mpumalange, provinco, ki meji s Svazilandom, Mozambikom in J. Afriko in literarno pomeni prostor, kjer vzhaja sonce. Naše potovanje poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Nacionalnega parka Kruger. Popoldne boste imeli priložnost, da se pridružite prvemu safariju ob sončnem zahodu v Nacionalnem parku Kruger.

Dan 24 | Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Zgodaj zjutraj se odpravimo na celodnevni safari v Nacionalnem parku Kruger, Južna Afrika. Obilje divjih živali nam daje priložnost za spektakularne oglede in spoznavanje novih vrst. V parku živijo praktično vse vrste afriških živali, med drugimi pa je park dom slavnih članov afriških največjih 5 »Big 5«, kamor spadajo lev, leopard, slon, bivol in nosorog. Ta večer imamo še eno priložnost za opazovanje sončnega zahoda v parku.

Dan 25 | Nacionalni park Kruger - Panoramska cesta »Panorama Route« Južna Afrika

Tisti ki so se odločili za jutranji safari po nacionalnem parku Kruger Južna Afrika, bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali na potovanju pridružijo pri vožnji po Panoramski cesti, Južna Afrika, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce: Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 26 | Nacionalni park Kruger – Johannesburg, Južnoafriška republika

Uživamo še v zadnji vožnji po Kruger parku, pred odhodom v Belvedere, naše zadnje postaje tega potovanja po Afriki, kamor prispemo pozno popoldne. Vsi potniki ste danes vabljeni, da se nam pridružite na tradicionalni večerji. To je čas za pripovedovanje številnih zgodb in čudes iz potovanja po Južni Afriki, Namibiji, Bocvani in Zimbabveju.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
KampiranjeJanuar2021
Hotel/LodgeJanuar2021
KampiranjeFebruar2021
Hotel/LodgeFebruar2021
KampiranjeMarec2021
Hotel/LodgeMarec2021
KampiranjeApril2021
Hotel/LodgeApril2021
KampiranjeMaj2021
Hotel/LodgeMaj2021
KampiranjeJunij2021
Hotel/LodgeJunij2021
Kampiranje04. | 14. | *18. | 21. | 25. | *28.Julij202026 dni
Hotel/Lodge04. | 14. | *18. | 21. | 25. | *28.Julij202026 dni
Kampiranje01. | *04. | 11. | *15. | 22. | *25. | 29Avgust202026 dni
Hotel/Lodge01. | *04. | 11. | *15. | 18. | 22. | *25. | 29Avgust202026 dni
Kampiranje01. | 08. | 12. | *15. | *19. | 22. | 26. | 29.September202026 dni
Hotel/Lodge01. | 08. | 12. | *15. | *19. | 22. | 26. | 29.September202026 dni
Kampiranje*06. | 10. | 13. | 17. | 20. | *24. | 27.Oktober202026 dni
Hotel/Lodge*06. | 10. | 13. | 17. | 20. | *24. | 27.Oktober202026 dni
Kampiranje03. | 07. | *10. | *17. | 21.November202026 dni
Hotel/Lodge03. | 07. | *17. | 21.November202026 dni
Kampiranje01. | *08.December202026 dni
Hotel/Lodge01. | *08.December202026 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.