Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

26 Dni

Od Cape Towna do Kruger nacionalnega parka
(Potovanje Južna Afrika, Namibija, Bocvana in Zimbabve)

Opis

Naše popotovanje se začne v Cape Townu, od koder se odpravimo v Namibijo, gledamo sončni vzhod z vrha peščene spine »Dune 45« v Sossusvlei, veslamo po reki Orange in obiščemo živahno mesto Svakopmund, ki je znan kot avanturistična prestolnica Namibije. Obstaja dolg seznam neobveznih dejavnosti, ki jih lahko tam poskusite. Lahko se odločite za ​​potapljanja, vožnjo s štirikolesniki po pesku, letenja s padalom, avionom in še mnogo več. Obiščemo nacionalni park Etosho, nato potujemo v Bocvano, kjer preživimo dve nočni pustolovščini v Okavango delti. V tem edinstvenem in nenavadnem ekosistemu vidimo, kako se letne poplavne vode okraja Okavango delte izlijejo v pesek Kalaharijevega bazena. Tukaj boste imeli neskončni seznam aktivnosti, da resnično kar najbolje izkoristite svoj čas v tem raju. Pazite na sonce, ki pripeka čez reko Chobe, preden pridemo do Viktorijih slapov, ki je končni cilj naše avanture. Viktorijini slapovi so znani tudi po lokalnem imenu “Mosi-oa Tunya” in so nedvomno eden najlepših afriških zakladov in največji slapovi na svetu. Pot nadaljujemo do Johannesburga, da označimo 5 največjih živali, med katere štejemo bivola, slova, leva, leoparda in nosoroga, v narodnem parku Kruger. Doživite vznemirjenje, ki ga ponuje največji narodnji park v J. Afriški republiki.
Pot nadaljujemo po Panoramski cesti, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke.

 • Posadka 2 Osebi
 • Največ 20 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 26 Dni in 25 Noči
 • Od Cape Town do Johannesburg
 • 25 Zajtrk, 26 Kosilo, 25 Večerja
 • Južna Afrika, Namibija, Bocvana, Zimbabve

Cenik

KAMPIRANJE

2.849
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 149 €
 • Zeleni Sedež 34 €

HOTEL / LODGE​

4.120
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 617 €
 • Zeleni Sedež 34 €

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Južna Africa - Regija Cederberg

V zgodnjih jutranjih urah odrinemo iz Cape Town-a. Postanek naredimo v Table Bay, kjer naredimo še zadnje posnetke znamenite Table Montains (znamenite mizaste gore).
Pot nadaljujemo skozi famozne vinograde, kje si privoščimo pokušino vin v eni od lokalnih vinskih kmetiji. Ustavimo se tudi v znanem Spice Route, ki meji na mesto Paarl.
Spice Route je posestvo, ki združuje zbirko okusov, ki so edinstveni za kulturo Cape , vključno s pivskim vrtom, umetniškimi deli, čokoladno in kavno proizvodnjo.
Ni popolnega potovanja, če se ne ustavimo pri tradicionalnem “Padstal”.Te majhne kmetije stojijo v J. Afriki in ponujajo številne domače jedi in peciva. Cedarberg regija ne samo, da se ponaša po spektakularnih gorah in kmetijah, ampak je dom Rooibos grmičevju. Ta avtohtonos Rooibos čajev je območju Cedarberg prinesla mednarodni sloves. Večerja na našem nočnem postanku ponuja priložnost, da se spoznavamo, medtem ko uživamo v južnoafriški gostoljubnosti.

Dan 2 | Namaqualand - Gariep, Oranžna reka »Orange River«

Namaqualand nam predstavi prve izkušnje na puščavskih poteh, ki nas bodo spremljale v prihodnjih dneh.Pot nadaljujemo severno in po krajšem postanku v Springboku, pridemo v naš kamp na bregovih reke Orange. Če potujete v pomladnih mesecih (od julija do septembra), se lahko srečate z divjimi cvetovi, ki so znani po tej regiji.

Dan 3 | Namibia - Gariep (Orange) River - kanjon Fish River

Medtem ko je bila Orange river (reka) poimenovana po nizozemski kraljevi hiši, je bila v zadnjem času omenjena z izvirnim imenom Gariep, kar preprosto pomeni reko v domačem jeziku KhoeKhoe.Le ta izvira v gorah Lesota in je najdaljša reka v Južni Afriki. Ponuja edinstven kontrast puščavskim pokrajinam vzdolž svojega obrežja. Najboljši način, kako doživeti Orange river je, da se odločiš za plovbo s kanuji. Kasneje prestopimo mejo in vstopimo Namibijo ter potujemo naprej v kanjon Fish river, enega največjih na svetu. To popoldne se sprehodimo tudi ob robu kanjona in končamo dan z nepozabnim sončnim zahodom na robu kanjona.

Dan 4 | Fish River Canyon, Quiver Tree Forest in Giants Playground

Zgodaj zjutraj pospravimo naš tabor in se usmerimo k obrobju Fish river Canyon (kanjona reke Fish) . Prispeti moramo pravočasno, da ujamemo sončne žarke skozi kanjon. Po raztezanju nog z nežnim sprehodom po obrobju kanjona, zavijemo proti zahodu in se odpravimo v Keetmanshoop. Naše popoldne bomo preživeli z vdiranjem skozi Quiver Tree Forest (park Quiver dreves) , ki so na tem prostoru ustvarjale skalnate formacije in vrsto labirintov.

Dan 5 | Namib-Naukluft nacionalni park

Vsako potovanje ima nekaj dolgih potovalnih dni, danes pa je eden tistih, ko se odpravimo še globje v puščavo Namib. Naš cilj so peščene sipine (dune fields), ki pokrivajo zahodne dele puščave. Dolge prašne ceste in redko naseljena kmetijska zemljišča nam ponujajo vpogled v prostranstvo podeželske Namibije. Od travnikov na vzhodu do rdečih sipin na zahodu se počasi spreminjajo pokrajine in predstavljajo veliko obrazov te puščavske države. Nocoj bomo taborili na pragu peščenih sipin.

Dan 6 | Sossusvlei peščene sipine - Namib-Naukluft nacionalni park

Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi peščenimi sipami je znameniti vrhunec vsakega potovanja v Namibijo in danes zjutraj odrinemo še pred sončnim vzhodom in splezamo na eno od sipin (Sipino 45), ki nam ponuja odlično izhodišče ob spreminjajočih se barvah puščavskega sončnega vzhoda. Spustimo se v dolino in uživamo v prijetnem zajtrku, preden se odpravimo s štirikolesniki v Sossusvlei, kjer bomo preživeli popoldan v slani puščavi med mrtvimi drevesi. Nocoj bomo izpraznili rdeči pesek iz čevljev in prenočili pod čudovitimi pustolovskimi zvezdami.

Dan 7 | Swakopmund

Pot nadaljujemo proti zahodu in se odpravimo do obalnega mesta Svakopmund, kjer pričakujemo pustolovščino in odmerek civilizacije. Neomajno zapuščamo Namib, označimo naš prehod čez Kozorogov povratnik (tudi južni povratnik), ki poteka po vzporedniku (23°26’22” južno od ekvatorja) in nadaljujemo do atlantske obale. Na laguni Walvis Bay naredimo krajši postanek in upamo, da bomo videli flaminge, ki se nahajajo na plitvinah. Po prihodu v Svakopmund bomo imeli priložnost, da rezerviramo katero od številnih dogodivščin.

Dan 8 | Swakopmund

Swakopmund nam ponuja vse ugodnosti majhnega mesta in adrenalinskih priložnosti. Izkoristi dan za katero izmed adrenalinskih aktivnosti, ki jih je v mestu na voljo na pretek: deskanje po pesku, opazovanje delfinov s čolna, skok s padalom… ali pa raziskuj mesto, ki ponuja številne znamenitosti za vsak okus. Ne zamudite izbora slavnih kavarn in pekarn v tem mestu.

Dan 9 | Swakopmud čez Spitzkoppe v Brandberg

Odrinemo zgodaj, da obiščemo ogromne granitne formacije Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da so tukaj pred mnogimi leti živeli ljudje San.

Dan 10 | Brandberg bela dama » Brandberg White Lady«

Brandberg (v gorovju Burning) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena izmed več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili eno-urni pohod, da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab). Po našem raziskovanju nadaljujemo pot do območja Kamanjab.

Dan 11 | Etosha nacionalni park

Zgodaj zjutraj odrinemo v narodni park Etosha, ki je eden najbolj unikatnih krajev za ogled divjih živali. Razteza se na površini 22.270 km². V njem živi več sto vrst sesalcev, ptic in plazilcev, tudi več ogroženih, kot so črni nosorogi. Dan boš preživel v raziskovanju parka in opazoval živali, ki se napajajo ob različnih napajališčih. Odlično mesto za fotografiranje je tudi iz kampa, od koder zvečer opazujemo napajališče, kamor pridejo piti različne živalske družine.

Dan 12 | Etosha nacionalni park

Naš drugi dan v Etoshi omogoča, da še en dan nadaljujemo z raziskovanjem parka. Noben dan na safariju ni enak drugemu in napetost pred tem posebnim opazovanjem je motivacija, ki nam omogoča, da so naše oči široko odprte. Park bomo zapustili pozno popoldne in se odpeljali do naše namestitve.

Dan 13 | Windhoek

Zgodaj odrinemo proti Windhoek-u, glavnemu mestu Namibije. Sprehodimo se po središču mesta in si tako ogledamo nekaj najbolj znanih znamenitosti.

Dan 14 | Botsvana - Ghanzi

Danes potujemo proti vzhodu, v sosednjo državo Botsvano, v puščavo Kalahari, ki je precej drugačna od puščave Namib. Kalahari pokriva več kot 900 000 kvadratnih kilometrov. Tam živi nomadsko ljudstvo San, ki so lovci in nabiralci in so prenesli bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem. Nocoj uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 15 | Okavango delta

Pred odhodom iz Ghanzija bomo uživali v informativno vodenem sprehodu s skupnostjo San. Nato se odpravimo v Maun, kjer bomo popoldne imeli priložnost, da poletimo z avionom nad slikovito pokrajino Okvange delte (seveda če to čas in vreme dopušča). Zvečer nam bo vodnik razložil, kaj lahko pričakujemo pri celodnevnem izletu v Okavango delto.

Tisti popotniki, ki ste pred odhodom kupili paket aktivnosti, se boste vkrcali na letalo za polet nad delto in se skupini ponovno pridružili 17. dan zjutraj v Maunu.

Dan 16 | Okavango delta

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 17 | Nata

Danes zapustimo Maun in se ponovno pridružimo tistim, ki so izbrali paket aktivnosti za let z avionom. Skupaj potujemo proti Nati. Večinoma dneva bomo preživeli v vozilu, medtem ko potujemo po severnih delih Makgadigadi Pans. Izbor paketa aktivnosti omogoči, da bomo popoldan uživali v vodenem safariju v Nata Sanctuary, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.

Makgadigadi Pans so dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod.

Dan 18 | Chobe nacionalni park

Nadaljujemo pot severno v naš kamp na bregovih reke Chobe. To popoldne je namenjeno za raziskovanje narodnega parka Chobe s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje s številnimi sloni, ki gostijo ob reki. Naš dan se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 19 | Zimbabve - Viktorijini slapovi

S spomini na naša srečanja divjih živali, prečkamo mejo z Zimbabvejem in se odpeljemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj Victoria Falls ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 20 | Viktorijini slapovi

S številnimi dejavnostmi, ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu. Ali rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več…

Dan 21 | Viktorijini slapovi - Francistown

Ko zapustimo mogočne Viktorijine slapove prečkamo mejo s Bocvano in potujemo južno v mestece Francistown.

Dan 22 | Francistown - Johannesburg

Zjutraj se odpravimo proti jugu do Johannesburga, kjer prispemo do Belvedere nastanitve v poznih popoldanskih urah, kjer nas čaka tradicionalna afriška večerja. Večer je čas za deljenje velikih in številnih zgodb in za praznovanje številnih čudes iz afriških potovanj.

Dan 23 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger

Ko pustimo mesto Johannesburg za sabo, nas pot pripelje na področje Mpumalange, provinco, ki meji s Svazilandom, Mozambikom in J. Afriko in literarno pomeni prostor, kjer vzhaja sonce. Naše potovanje poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Nacionalnega parka Kruger. Popoldne boste imeli priložnost, da se pridružite neobvezni vožnji ob sončnem zahodu.

Dan 24 | Nacionalni park Kruger

Zgodaj zjutraj se odpravimo v Nacionalni park Kruger, da uživamo v celodnevnem safariju. Obilje divjih živali nam prinaša priložnost za ogled tudi največjih 5 živali »Big 5 ». Paket aktivnosti ponuja dodatno vznemirjenje, to je doživljanje parka s štirikolesnikom. Ta večer imamo še eno priložnost za opazovanje sončnega zahoda v parku.

Dan 25 | Nacionalni park Kruger - Panoramska cesta »Panorama Route«

Tisti, ki so se odločili za jutranji sprehod po Nacionalnem parku, bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali pridružijo na vožnji po Panoramski cesti, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 26 | Nacionalni park Kruger - Johannesburg

Uživamo še v zadnji vožnji po parku, pred odhodom v Belvedere, naše zadnje postaje, kamor prispemo pozno popoldne. Vsi potniki ste danes vabljeni, da se nam pridružite na tradicionalni večerji, katero lahko rezervirate na dan pred prihodom. Danes se pripovedujejo številne velike zgodbe o čudesih afriških potovanj.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje*04., 7., 14., 18., *28.Januar202026 dni
Hotel/Lodge*07., 14., 18., *28.Januar202026 dni
Kampiranje*01., 04., 11., 15., 2., *29.Februar202026 dni
Hotel/Lodge*01., 04., 11., 25., *29.Februar202026 dni
Kampiranje03., 10., *14., 24., *28., 31.Marec202026 dni
Hotel/Lodge10., *14., 24., 31.Marec202026 dni
Kampiranje*07., 11., 21., *25., *28.April202026 dni
Hotel/Lodge*07., 11., 21., *25., *28.April202026 dni
Kampiranje05., 09., 19., *23., 26.Maj202026 dni
Hotel/Lodge05., 19., *23.Maj202026 dni
Kampiranje02., 06., *16., 20., 23., 30.Junij202026 dni
Hotel/Lodge02., 06., *16., 23., 30.Junij202026 dni
Kampiranje04., 14., *18., 21., 25., *28.Julij202026 dni
Hotel/Lodge04., 14., *18., 21., 25., *28.Julij202026 dni
Kampiranje01., *04., 11., *15., 22., *25., 29Avgust202026 dni
Hotel/Lodge01., *04., 11., *15., 18., 22., *25., 29Avgust202026 dni
Kampiranje01., 08., 12., *15., *19., 22., 26., 29.September202026 dni
Hotel/Lodge01., 08., 12., *15., *19., 22., 26., 29.September202026 dni
Kampiranje*06., 10., 13., 17., 20., *24., 27.Oktober202026 dni
Hotel/Lodge*06., 10., 13., 17., 20., *24., 27.Oktober202026 dni
Kampiranje03., 07., *10., *17., 21.November202026 dni
Hotel/Lodge03., 07., *17., 21.November202026 dni
Kampiranje01., *08.December202026 dni
Hotel/Lodge01., *08.December202026 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian