Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Od Cape Towna do Viktorijinih slapov
(Potovanje Južna Afrika, Namibija, Bocvana in Zimbabve)

Opis

To 20-dnevno avanturistično potovanje je ultimativno doživetje najlepšega, kar ponuja jugo-vzhodni del Afrike. Potovanje boš začel pri spektakularni Table Mountain v Cape Townu v Južnoafriški republiki, nato pa potovanje nadaljeval na sever vse do Viktorijinih slapov v Zimbabveju. Na poti boš zaveslal po reki Oranje v Namibiji, preden se spustimo globlje v puščavo Namib. Počasi spreminjajoče se pokrajine predstavljajo številne obraze te puščavske države. Od travnikov na vzhodu do rdečih sipin na zahodu. Po vzponu na veličastno Sipino 45, boš doživeli eno najlepših sončnih vzhodov, kar si jih lahko predstavljaš na potovanju v Afriki. Odpeljali vas bomo na izlet v živahno mesto Svakopmund, preden bomo obiskali pleme Himba v Namibiji. Eden od vrhuncev tega potovanja je vsekakor safari v nacionalnem parku Etosha, Namibija. V Bocvani boš plul s kanuji po delti reke Okavango, opazoval sončni zahod na krovu ladje, nato pa potovanje zaključil z ogledom ene največjih naravnih znamenitosti na svetu – veličastnih Viktorijinih slapov, Zimbabve.
Potovanju lahko ob plačilu dodaš paket aktivnosti, ki vsebuje nekatere izmed najbolj priljubljenih dogodivščin. Če se za paket ne odločiš, imej v mislih, da so te aktivnosti vseeno vključene v urnik potovanja po Afriki.
Nudimo tudi last minute potovanja – povprašaj za ponudbo, potovanje pa so primerno tudi za samske, saj se naših ugodnih potovanj udeleži veliko solo popotnikov iz celega sveta.

Cenik

KAMPIRANJE

1.897 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 74 €
  • Zeleni Sedež 21 €

HOTEL / LODGE​

3.019 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 438 €
  • Zeleni Sedež 21 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Južna Afrika – Regija Cederberg

V zgodnjih jutranjih urah avanturistično potovanje pričnemo v Cape Town-u v Južnoafriški republiki. Postanek naredimo v Table Bay, kjer naredimo še zadnje posnetke znamenite Table Mountain (znamenite mizaste gore).
Ugodno potovanje nadaljujemo skozi famozne vinograde, kje si privoščimo pokušino vin v eni od lokalnih vinskih kmetiji. Ustavimo se tudi v znanem Spice Route, ki meji na mesto Paarl.
Spice Route je posestvo, ki združuje zbirko okusov, ki so edinstveni za kulturo Cape , vključno s pivskim vrtom, umetniškimi deli, čokoladno in kavno proizvodnjo.
Ni popolnega potovanja, če se ne ustavimo pri tradicionalnem “Padstal”. Te majhne kmetije stojijo v Južni Afriki in ponujajo številne domače jedi in peciva. Cedarberg regija ne samo, da se ponaša po spektakularnih gorah in kmetijah, ampak je dom Rooibos grmičevju. Ta avtohtonos Rooibos čajev je območju Cedarberg prinesla mednarodni sloves. Večerja na našem nočnem postanku ponuja priložnost, da se na tem potovanju po Južni Afriki, Namibiji in Zambabveju spoznavamo, medtem ko uživamo v južnoafriški gostoljubnosti.

Dan 2 | Namaqualand – Gariep, Oranžna reka »Orange River«, Južna Afrika

Namaqualand nam predstavi prve izkušnje na puščavskih poteh, ki nas bodo spremljale v prihodnjih dneh na našem avanturističnem potovanju po Afriki. Pot nadaljujemo severno in po krajšem postanku v Springboku, pridemo v naš kamp na bregovih reke Orange. Če potujete v pomladnih mesecih (od julija do septembra), se lahko srečate z divjimi cvetovi, ki so znani po tej regiji.

Dan 3 | Namibija - Gariep (Orange) River - kanjon Fish River

Medtem ko je bila Orange river (reka) poimenovana po nizozemski kraljevi hiši, je bila v zadnjem času omenjena z izvirnim imenom Gariep, kar preprosto pomeni reko v domačem jeziku KhoeKhoe. Le ta izvira v gorah Lesota in je najdaljša reka v Južni Afriki. Ponuja edinstven kontrast puščavskim pokrajinam vzdolž svojega obrežja. Najboljši način, kako doživeti Orange river je, da se odločiš za plovbo s kanuji. Kasneje prestopimo mejo in vstopimo Namibijo ter avanturistično potovanje nadaljujemo v kanjon Fish river, enega največjih na svetu. To popoldne se sprehodimo tudi ob robu kanjona in končamo dan z nepozabnim sončnim zahodom na robu kanjona.

Dan 4 | Fish River Canyon, Quiver Tree Forest in Giants Playground, Namibija

Zgodaj zjutraj pospravimo naš tabor in se usmerimo k obrobju Fish river Canyon (kanjona reke Fish) . Prispeti moramo pravočasno, da ujamemo sončne žarke skozi kanjon. Po raztezanju nog z nežnim sprehodom po obrobju kanjona, zavijemo proti zahodu in se odpravimo v Keetmanshoop. To popoldne bomo na našem potovanju v Namibiji preživeli z vdiranjem skozi Quiver Tree Forest (park Quiver dreves) , ki so na tem prostoru ustvarjale skalnate formacije in vrsto labirintov.

Dan 5 | Namib - Naukluft nacionalni park, Namibija

Vsako potovanje ima nekaj dolgih potovalnih dni in danes je eden tistih, ko se odpravimo še globje v puščavo Namib v Namibiji. Naš cilj so peščene sipine (dune fields), ki pokrivajo zahodne dele puščave. Dolge prašne ceste in redko naseljena kmetijska zemljišča nam ponujajo vpogled v prostranstvo podeželske Namibije. Od travnikov na vzhodu do rdečih sipin na zahodu se počasi spreminjajo pokrajine in predstavljajo veliko obrazov te puščavske države. Nocoj bomo taborili na pragu peščenih sipin.

Dan 6 | Sossusvlei peščene sipine - Namib-Naukluft nacionalni park, Namibija

Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi peščenimi sipami je znameniti vrhunec vsakega potovanja v Namibijo in danes zjutraj odrinemo še pred sončnim vzhodom in splezamo na eno od sipin (Sipino 45), ki nam ponuja odlično izhodišče ob spreminjajočih se barvah puščavskega sončnega vzhoda. Spustimo se v dolino in uživamo v prijetnem zajtrku, preden se odpravimo na izlet s štirikolesniki v Sossusvlei, kjer bomo preživeli popoldan v slani puščavi med mrtvimi drevesi. Nocoj bomo izpraznili rdeči pesek iz čevljev in prenočili pod čudovitimi pustolovskimi zvezdami Namibije.

Dan 7 | Swakopmund, Namibija

Avanturistično potovanje po Namibiji nadaljujemo proti zahodu in se odpravimo do obalnega mesta Svakopmund, kjer pričakujemo pustolovščino in odmerek civilizacije. Neomajno zapuščamo Namib, označimo naš prehod čez Kozorogov povratnik (tudi južni povratnik), ki poteka po vzporedniku (23°26’22” južno od ekvatorja) in nadaljujemo do atlantske obale. Na laguni Walvis Bay naredimo krajši postanek in upamo, da bomo videli flaminge, ki se nahajajo na plitvinah. Po prihodu v Svakopmund bomo imeli priložnost, da rezerviramo katero od številnih dogodivščin.

Dan 8 | Swakopmund, Namibija

Swakopmund nam ponuja vse ugodnosti majhnega mesta in adrenalinskih priložnosti. Izkoristi dan za katero izmed adrenalinskih aktivnosti, ki jih je v mestu na voljo na pretek: deskanje po pesku, opazovanje delfinov s čolna, skok s padalom… ali pa raziskuj mesto, ki ponuja številne znamenitosti za vsak okus. Ne zamudite izbora slavnih kavarn in pekarn v tem mestu.

Dan 9 | Swakopmud čez Spitzkoppe v Brandberg, Namibija

Odrinemo zgodaj, da obiščemo ogromne granitne formacije Spitzkoppe, ki se nahajajo 700 metrov nad puščavskimi ravnicami. Prisotnost poslikav na skalah nam pove, da so tukaj pred mnogimi leti živeli ljudje San.

Dan 10 | Brandberg bela dama » Brandberg White Lady«, Namibija

Brandberg (v gorovju Burning) velja za najvišjo goro v Namibiji in je dom slavne Bele dame, ki je ena izmed več kot 45.000 skalnatih poslikav na tem območju. Zjutraj bomo naredili izlet, to je eno-urni pohod, da obiščemo poslikavo, ki naj bi bila stara okoli 2.000 let (pohod preči težek teren vzdolž soteske običajno suhe reke Tsisab). Po našem raziskovanju avanturistično potovanje nadaljujemo do območja Kamanjab, Namibija.

Dan 11 | Etosha nacionalni park, Namibija

Zgodaj zjutraj potujemo v narodni park Etosha, ki je eden najbolj unikatnih krajev za safari – ogled divjih živali. Razteza se na površini 22.270 km². V njem živi več sto vrst sesalcev, ptic in plazilcev, tudi več ogroženih, kot so črni nosorogi. Dan boš preživel na safariju v raziskovanju parka in opazoval živali, ki se napajajo ob različnih napajališčih. Odlično mesto za fotografiranje je tudi iz kampa, od koder zvečer opazujemo napajališče, kamor pridejo piti različne živalske družine.

Dan 12 | Etosha nacionalni park, Namibija

Naš drugi dan na safariju v Etoshi omogoča, da še en dan na tem potovanju v Namibiji nadaljujemo z raziskovanjem parka. Noben dan na safariju ni enak drugemu in napetost pred tem posebnim opazovanjem je motivacija, ki nam omogoča, da so oči široko odprte. Park bomo zapustili pozno popoldne in se odpeljali do naše namestitve.

Dan 13 | Windhoek, Namibija

Zgodaj odrinemo in potovanje nadaljujemo proti Windhoek-u, glavnemu mestu Namibije. Sprehodimo se po središču mesta in si tako ogledamo nekaj najbolj znanih znamenitosti.

Dan 14 | Bocvana – Ghanzi

Danes potujemo proti vzhodu, v sosednjo državo Botsvano, v puščavo Kalahari, ki je precej drugačna od puščave Namib. Kalahari pokriva več kot 900 000 kvadratnih kilometrov. Tam živi nomadsko ljudstvo San, ki so lovci in nabiralci in so prenesli bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem. Nocoj uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 15 | Okavango delta, Bocvana

Pred odhodom iz Ghanzija bomo uživali v informativno vodenem sprehodu s skupnostjo San. Nato se odpravimo v Maun, kjer bomo popoldne imeli priložnost, da poletimo z avionom nad slikovito pokrajino Okvange delte (seveda če to čas in vreme dopušča). Zvečer nam bo vodnik razložil, kaj lahko pričakujemo pri celodnevnem izletu v Okavango delti, ki je vsekakor vrhunec potovanja v Bocvani.
Tisti popotniki, ki ste pred odhodom kupili paket aktivnosti, se boste vkrcali na letalo za polet nad delto in se skupini ponovno pridružili 17. dan zjutraj v Maunu.

Dan 16 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti tega avanturističnega potovanja po delti v Bocvani spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 17 | Nata, Bocvana

Danes zapustimo Maun in se ponovno pridružimo tistim, ki so izbrali paket aktivnosti za let z avionom. Skupaj potovanje nadaljujemo proti Nati, Bocvana. Večinoma dneva bomo preživeli v vozilu, medtem ko potujemo po severnih delih Makgadigadi Pans. Izbor paketa aktivnosti omogoči, da bomo popoldan uživali v vodenem safariju v Nata Sanctuary, Bocvana, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.
Makgadigadi Pans so dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod, eden lepših na potovanju v Bocvani.

Dan 18 | Chobe nacionalni park, Bocvana

Potovanje nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe. To popoldne je namenjen za safari in raziskovanju narodnega parka Chobe s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje s številnimi sloni, ki gostijo ob reki. Naš dan se konča z izletom- križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 19 | Zimbabve – Viktorijini slapovi

S spomini na safari v Bocvani in srečanja divjih živali, prečkamo mejo z Zimbabvejem in se odpeljemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponujajo vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 20 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Vaše avanturistično potovanje v Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju se konča po zajtrku. S številnimi dejavnostmi, ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo ali izlet, ki najbolj ustreza vašemu slogu. Od raftinga po mogočni reka Zambezi in bungee skoka, do vožje s helikopterjem preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več…

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
KampiranjeJanuar2021
Hotel/LodgeJanuar2021
KampiranjeFebruar2021
Hotel/LodgeFebruar2021
KampiranjeMarec2021
Hotel/LodgeMarec2021
KampiranjeApril2021
Hotel/LodgeApril2021
KampiranjeMaj2021
Hotel/LodgeMaj2021
KampiranjeJunij2021
Hotel/LodgeJunij2021
Kampiranje4. | *11. | 14. | 18. | 21. | 25. | *28.Julij202020 dni
Hotel/Lodge4. | *11. | 14. | 18. | 21. | 25. | *28.Julij202020 dni
Kampiranje1. | 4. | 8. | 11. | *15. | 22. | 25. | 29.Avgust202020 dni
Hotel/Lodge1. | 4. | 11. | *15. | 18. | 22. | 25. | 29.Avgust202020 dni
Kampiranje*1. | 5. | 8. | 12. | 15. | *19. | 22. | 26. | 29.September202020 dni
Hotel/Lodge*1. | 5. | 8. | 12. | 15. | *19. | 22. | 26. | 29.September202020 dni
Kampiranje3. | *6. | 10. | 13. | 17. | 20. | *24. | 27. | 31.Oktober202020 dni
Hotel/Lodge3. | *6. | 10. | 13. | 17. | 20. | *24. | 27. | 31.Oktober202020 dni
Kampiranje3. | 7. | *10. | 17. | 21. | 28.November202020 dni
Hotel/Lodge3. | 7. | *14. | 17. | 21. | 24.November202020 dni
Kampiranje1. | *8. | 12. | 15. | 19. | 22. | *26. | 29.December202020 dni
Hotel/Lodge1. | *8. | 12. | 15. | 19. | 26. | *29.December202020 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.