Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

14 Dni

Nacionalni park Kruger in Mozambik
(potovanje Južna Afrika, Mozambik in Svaziland)

Opis

Bele plaže, turkizna barva oceana, neokrnjeni koralni grebeni in arhipelagi, predstavljajo ozadje na našem poceni potovanju po Mozabiku, ki se postopoma razvija v eno izmed najbolj privlačnih in prestižnih destinacij na vsej celini.
Raznolikost potovanja v Južnoafriški republiki pa dobi nov pomen. Južna Afrika je dežela, kjer se spektakularne kulise raznolike pokrajine in neskončnega števila divjih živali menjajo ena za drugo. Poceni potovanje nas bo vodilo od Johannesburga do narodnega parka Kruger, v Južni Afriki, v Mozambik in Svaziland.
Doživite vznemirjenje, ki vam ga ponuja safari, opazujte leve, slone, bivole, žirafe, nosoroge, kaduje, imapale in druge divje živali v največjem nacionalnem parku v Južnoafriški republiki.
Po znameniti Panoramski cesti v Južnoafriški republiki bomo obiskali Bourke’s Luck Potholes, The Three Rondavels in Božje okno, nato pa potovanje nadaljevali v Svaziland.
Svaziland predstavlja dom številnim fotogeničnim dolinam in gorovjem, kje boste uživali v vrsti dejavnosti, ki jih ponuja Hlane Game rezervat. Noben obisk Svazilanda pa ne bi bil popoln brez uvoda v bogato kulturo svazijskih ljudi. Poceni potovanje ki vam ga ponuja Mama Afrika nadaljujemo v raj za surfanje Tofo, Mozambik, ki ponuja številne vodne dejavnosti (deskanje, potapljanje, kajak po lagunah, plavanje z delfini in nenevarnimi morskimi psi kitovci in mantami). Potovanje nadaljujemo v arhipelag Bazaruto v Mozambiku, kjer si lahko privoščite še en vodni safari.
In ne pozabite, da boste na tem potovanju po Mazambiku uživali v raznoliki morski hrani, medtem ko boste sedeli na pešeni plaži pod kokosovimi palmami, pili pivo in nad sabo gledali osupljivo zveznato nebo.

Nudimo tudi last minute potovanje po Mozambiku, Južni Afriki in Svazilandu, povprašajte nas za možnosti. Potovanje po Južnoafriški republiki, Mozambiku in Svazilandu pa je primerno tudi za samske popotnike, saj jih veliko potuje solo.

Cenik

KAMPIRANJE

1.518 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 92 €
  • Zeleni Sedež 14 €

HOTEL / LODGE​

1.875 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 206 €
  • Zeleni Sedež 14 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Poceni potovanje nas vodi iz Jahanesburga, Južna Afrika do področja Mpumalango province, ki meji na Svazi, Mozambik in Južno Afriko in literarno pomeni prostor, kjer sonce vzhaja. Naše potovanje danes poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Narodnega parka Kruger v Južni Afriki.
Narodni park Kruger je največji rezervat divjih živali v Južnoafriški republiki, ki je od Johannesburga oddaljen okoli 330 kilometrov. To je eden od največjih narodnih parkov na svetu, ki meri celo 19.485 km². Popoldan boste imeli priložnost, da greste na safari ob sončnem zahodu.

Dan 2 | Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Zgodaj zjutraj se odpravimo na celodnevni safari v Nacionalnem parku Kruger, Južna Afrika. Obilje divjih živali nam da priložnost za spektakularne oglede in spoznavanje novih vrst. V parku živijo praktično vse vrste afriških živali, med drugimi pa je park dom slavnih članov afriških največjih 5 »Big 5«, kamor spadajo lev, leopard, slon, bivol in nosorog. Vaš paket aktivnosti na poceni potovanju po Južni Afriki, Mozambiku in Svazilandu vam omogoča dodatno mero adrenalina z vožnjo v odprtem štirikolesniku. Ta večer imamo še eno priložnost za opazovanje sončnega zahoda v parku.

Dan 3 | Panoramska pot, Južna Afrika

Tisti, ki so se odločili za jutranji safari po nacionalnem parku Kruger, Južna Afrika bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali ob nadaljevanju potovanja pridružijo na vožnji po Panoramski cesti, Južna Afrika, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 4 | Maputo, Mozambik

Ob plažah Indijskega oceana poceni potovanje nadaljujemo v Mozambik in naredimo naš prvi postanek v Maputu, glavnem mestu, ki ponuja živahno in eklektično mešanico kultur. Po nastanitvi v našem hotelu z vodnikom raziskujemo mestne znamenitosti in sprehajalni poti. Maputo ponuja zanimivo in raznoliko arhitekturo in noben obisk mesta ni popoln brez brskanja po lokalnem trgu. Nocoj večerjamo v lokalni restavraciji in si ogledamo nočno življenje v mestu.

Dan 5 | Inhambane – Plaža Barra, Mozambik

V okrožju Inhambane, Mozambik potujemo po severni cesti vzdolž obale. Medtem ko je pred nami dolga pot, je potovanje zanimivo, saj gremo skozi številne vasi, mimo kokosovih nasadov, nasadov indijskih oreščkov ter sladkornega trsa. Naše poceni potovanje nas pripelje do plaž Mozambika obdanih z bananovci in čakata nas dva dneva sprostitve in oceanske zabave. Nocoj bomo pogoščeni s tradicionalno mozambiško večerjo.

Dan 6 | Inhambane, Mozambik

Pred nami sta dva dneva sprostitve in uživanja v toplih vodah Indijskega oceana in počitka na plažah, bolj pustolovski pa se lahko prijavite za različne aktivnosti. Plaže v vasi Barra so varne za kopanje in grebeni na tem delu obale ponujajo odlične možnosti za pravo potapljanje ali potapljanje z masko.

Dan 7 | Inhambane, Mozambik

Naredimo kratko vožnjo – izlet v Tofo, da preživimo dan na tem poceni potovanju še na eni znameniti plaži Mozambika. Z varnim kopanjem, očarljivim trgom in številnimi priljubljenimi plažami je Tofo kot nalašč za enodnevni izlet. Drugi dan nam ponuja tudi priložnost, da izkoristimo čim več aktivnosti, ki so nam na razpolago.

Dan 8 | Vilanculos, Mozambik

Zjutraj se na tem poceni potovanju ustavimo v mestu Inhambane, kjer bomo imeli priložnost raziskati trg in zgodovinske ulice tega nekdanjega trgovskega pristanišča v Mozambiku. Za tiste ki uživate v avanturi, bo vaš vodnik uredil izlet na enem od znamenitih trajektov Dhow, ki nas bo popeljal čez zaliv. Te čvrste tramaste stare čolne, so na vzhodni obali Afrike izdelovali že stoletja in potovanje po zalivu Mozambika je resnično lokalna izkušnja. Če želite pa lahko vzamete vodni taksi do Maxixe na zadnji strani zaliva. Sledi ponovna združitev obeh skupin in poceni potovanje nadaljujemo severno do naslednjega postanka v Vilanculosu, Mozambik.

Dan 9 | Izlet v Bazaruto, Mozambik

Zjutraj se vkrcamo na tradicionalni čoln »dove« in odplujemo do otokov arhipelaga Bazaruto, ki je skupina šestih otokov v Mozambiku in največji naravni morski rezervat v Južni Afriki. Dan na tem poceni potovanju v Mozambiku preživimo z raziskovanjem otokov, s potapljanjem in uživanjem v plažah tega otoškega raja. Prepričajte se, da je vaša krema za sončenje pri roki, saj bomo celi dan raziskovali po soncu, morju in pesku. Popoldan se vrnemo in uživamo v dobro zasluženem nočnem počitku.

Dan 10 | Xai Xai območje, Mozambik

Dobro spočiti smo za okrožje Xai-Xai, kamor prispemo pozno popoldne. Ponovno imamo čas za sprehod po plaži in sončni zahod, da se pozdravimo z Indijskim oceanom in nedotaknjenimi plažami Mozambika.

Dan 11 | Hlane rezervat »Game Reserve«, Svazi

Zjutraj potovanje nadaljujemo proti Maputu, kjer prečkamo mejo s Svazilandom.
Svazi predstavlja dom številnim fotogeničnim dolinam in gorovjem.

Dan 12 | Svazi

Naše bivanje v Svazilandu nam ponuja priložnost, da uživamo v jutranjem safariju v nacionalnem parku – Hlane Game Reserve, Svaziland (za tiste, ki boste kupili paket aktivnosti). Po končanem safariju poceni potovanje nadaljujemo v drugem nacionalnem parku Mliwane, Svaziland.

Dan 13 | Svazi

Prepletena mreža devetih poti poteka skozi Mlilwane in zjutraj boste imeli priložnost, da z vodnikom poiščete pravo pot. Popoldan na poceni potovanju v Svazilandu preživimo na sprehodu skozi skupnost Esajeni, ki nam omogoča spoznavanje njihovega vsakodnevnega življenje. Ta interaktivna izkušnja bi lahko vključevala ličkanje koruze, nošenje voda, gradnjo stene ali pa pranje oblačil v toku.

Dan 14 | Johannesburg, Južna Afrika

Naša zadnja postojanka tega poceni potovanja po Zimbabveju, Južni Afriki, Svazilandu in Mozambiku je mesto Johannesburg, Južna Afrika, ko razmišljamo o safariju in divjih živalih ter plažah, ki so napolnile naše dneve in spomine. Pozno popoldne prispemo do hotela Belvedere in vsi smo vabljeni k zadnji skupni tradicionalni večerji. Večer je čas za praznovanje številnih čudes in pripovedovanje njihovih zgodb iz afriških potovanj.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje12.Julij202014 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje9. | *23.Avgust202014 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje6. | 20.September202014 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje4. | 18.Oktober202014 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*1. | 15. | 29.November202014 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje13. | 27.December202014 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.