Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Južnoafriški raziskovalec – Sever
(potovanje Južna Afrika, Svaziland in Lesoto)

Opis

Na tem popotovanju od Cape Towna do Johannesburga vas čaka veliko različnih dogodivščin po Južni Afriki, Svazilandu in Lesotu!
Potovanje bomo pričeli na vinski poti skozi Stellenbosch v Južni Afriki, se odravili v Oudtshoorn, Garden route, nadaljevali skozi Lesoto in ga zaključili v Južni Afriki, kjer potujemo po panoramski cesti in se udeležimo safarija v Nacionalnem parku Kruger.
Vrtna pot je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin. Privoščite si bungee jumping z najvišjega bungee mosta na svetu ali pa se sončite na obali. Izkusite vznemirjenje ki ga ponuja safari v Afriki! Sigurno se boste približali kateri izmed petih največjih živali, kamor sodijo lev, leopard, nosorog, slon in celo afriški bizon! Naokoli se potikajo tudi zebre, žirafe in še marsikaj…
Vaša safari izkušnja na tem potovanju se začne v Narodnem parku Addo, Južna Afrika, ki slovi kot eden izmed najbolj priljubljenih južnoafriških narodnih parkov. Nato potovanje nadaljujemo skozi valovite smaragne griče Kraljevine Svazi in Lesoto, kjer boste imeli priložnost postati del kulture držav, ki so obdane s kopnim in nimajo izhoda na morje. Marsikdo bo želel na treking s ponijem ali na safari v Mlilwane Wildlife Sanctuary ter Hluhulwe-Imfolozi Game Reserve, Svaziland, ki je eno od zadnjih zatočišč ogroženega nosoroga.
Potovanje nas ponovno očasa v Kanjonu reke Blyde, Južna Afrika, ki je tretji največji kanjon na svetu. Tu boste občudovali čudovite oblike skal in razsežnosti panoramske poti t.i. Panorama Route. Ogledali si boste tudi Božje Okno, Bourkove ‘skodelice sreče’ in Three Rondavels (Tri Rondavele). Predno se vaše potovanje zaključi v Johannesburgu v Južni Afriki, se udeležimo še safarija v Nacionalnem parku Kruger, ki je navečji park v Južni Afriki.
Mama Afrika vam omogoča ugodno vodeno potovanje v angleškem ali nemškem jeziku, ki ga vodijo lokalne turistične agencije z dolgoletnimi izkušnjami. Potovanje po Južni Afriki, Svazilandu in Lesotu pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo solo.

Cenik

KAMPIRANJE

1.843 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 90 €
  • Zeleni Sedež 17 €

HOTEL / LODGE​

2.351 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 266 €
  • Zeleni Sedež 17 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Pot Cape Whale Obala, Južna Afrika

Cape Whale Obala je neokrnjeno področje obale, ki se razteza od mesta Roojels približno 150 km vzhodno v Južni Afriki. Obala je sestavljena iz vasi, kmetij, rek, zalivov, jam in dolin. Pred nami je cel dan raziskovanja te čudovite pokrajine. Potovanje bomo začeli v živahnem središču mesta Cape Town, Južna Afrika, se odpravili do vinske poti mesta Hermanus ter se na poti ustavili in si ogledali največjo kolonijo afriškega pingvina v Naravnem rezervatu Stony Point. Od julija do novembra boste morda imeli srečo, da na tem potovanju po Južni Afriki vidite Južnega gladkega kita, ki v tem času obišče zaliv v Hermanusu.

Dan 2 | Pot 62 - Oudtshoorn

Danes prečkamo gorovje Hottentots-Holland. Potovanje nas vodi proti Klein Karoo, kjer prenočimo v Oudtshoornu, Južna Afrika. Nadaljujemo po slikoviti Route 62, ki nas pelje tudi po najdaljši vinski poti na svetu. Ustavili se bomo tudi v zelo zanimivem Ronnie’s Sex Shop, ki sploh ni erotična trgovinica, ampak pub polen popotnikovih grafitov in doniranih predmetov.

Dan 3 | Route Heart of Garden

Naše jutro se začne z vodenim ogledom ene od znamenitih Cango Caves, kjer si lahko napasemo oči na osupljivih formacijah, ki so se ustvarile v teh apnenčastih jamah. Potovanje nadaljujemo proti gorovju Queteniqua, Južna Afrika in se spustimo na čudovito Vrtno pot, ki se nahaja ob obali Južne Afrike.

Dan 4 | Tsitsikamma

Vrtna pot je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin.
Jutro je namenjeno sproščanju in uživanju na plažah zaliva Plettenbeg (Plettenberg Bay) Južna Afrika, popoldan pa si lahko izberete eno izmed mnogih različnih aktivnosti. Obiščete lahko skriti dragulj Nature’s Valley, ki je čudovita vas kjer se lahko odpravimo na pohodnišvo ali pa se sprostimo na neokrnjenih plažah tega paradiža.

Dan 5 | Tsitsikamma

Narodni park Tsitsikamma je eden glavnih pomorskih rezervatov v Južni Afriki kjer se bomo zjutraj odpravili peš raziskovati skalnato obalo. Naše potovanje ob poti slapov – Waterfall Trail v Južni Afriki nas bo popeljalo tudi do svetovno znane Otter Trail. Ta pot je malce bolj zahtevna, zato imate na voljo izbrati tudi lažjo, po promenadi iz lesa do Storms River Mouth. Ko se vrnemo s pohoda boste lahko uživati v potovanju po gozdu – Woodcutters Journey , ki je ekološko prijazen in se nahaja v osrčju Tsitsikamma, Južna Afrika. Spoznajte zgodovino tega področja in njene domače favne in flore.

Dan 6 | Greater Addo Elephant Narodni park (Nacionalni park Addo)

Danes nas potovanje vodi proti Eastern Cape-u in Narodnem parku Addo, Južna Afrika. Ustavili se bomo v meki surfanja, Jeffrey’s Bay, ki slovi po svojih visokih valovah. Imeli boste priložnost obiskati manjši muzej srfanja in se v tem vodnem športu tudi preizkusiti! Če ste bolj mirni pa si lahko privoščite skodelico kave s pogledom na valove. Popoldne se bomo prvič odpravili na safari slonov, po katerih je park Addo dobil svoje ime.

Dan 7 | Greater Addo Elephant Narodni park (Nacionalni park Addo)

Potovanje nas pripelje v mesto Port Elizabeth, Južna Afrika, kjer se lahko posadka nekoliko spremeni. Popoldne obiščemo park Narodni park Addo. Pred kratkim se je park razširil in je zdaj tretji največji narodni park v Južni Afriki. Edinstvena vegetacija pomeni tudi pravi raj za divje živali. Popoldne bomo preživeli na safariju v parku in raziskovali živali, ki jim Addo predstavlja dom.

Dan 8 | Graaff Reinet

Zgodovinsko mesto Graaff-Reinet se nahaja v osrčju Great Karoo in ponuja unikaten vpogled v zgodovino te sušne regije. To je tudi četrto najstarejše mesto v državi. Zvečer boste imeli priložnost, da se na potovanju pridružite ekskurziji v Valley of Desolation (Dolina Pustošenja)- Južna Afrika, ki ponuja panoramski pogled na mesto in široke odprtine, ki se raztezajo spodaj. Prosimo upoštevajte, da se bo v zimskih mesecih ta aktivnost spremenila iz izleta ob sončnem zahodu na izlet ob sončnem vzhodu.

Dan 9 | Lesoto – Malealea

Potovanje nas vodi skozi čudovito širjavo Great Karoo v Južni Afriki. Naš cilj se nahaja na višinah Lesota. To avtonomno gorsko kraljestvo se lahko pohvali z najvišjimi vrhovi v Južni Afriki, Lesoto pa je ena najviše ležečih držav na svetu. Celotno kraljestvo leži na 1000m nadmorske višine. Ko prečkamo mogočno Orange River (Oranžno reko) nas potovanje pripelje na mejo z državo Lesoto, kjer se vzpnemo v naš tabor, visoko v gorah.

Dan 10 | Lesoto – Malealea

Zjutraj nas bo med raziskovanjem spremljal čist gorski zrak. Naš pohod se bo zaključil z obiskom vasi in ogledom skupnosti, ki jim te gore predstavljajo dom. Etnična skupina Basotho je slavna zaradi svojih tradicionalnih kap, odej in vzdržljivih ponijev. Basotho ponji so poznani po svoji zanesljivosti v gorah, kar boste lahko izkusili tudi na lastni koži. Popoldne boste lahko izkusili treking z njimi!

Dan 11 | Južna Afrika - Ukhahlamba Drakensberg Park

Zapustimo Lesoto in potovanje usmerimo skozi peščene pečine Golden Gate (Zlata vrata) v Južni Afriki. Naš cilj je gorovje Drakensberg. Ukuhlamba Drakensber Park je priznan kot del svetovne dediščine v sklopu UNESC-a. Park ima dve imeni; prvi je Zulu ime Ukhahlamba, ki pomeni ‘pregrada sulic’ ali afriško ime Drakensberg, ki pomeni ‘zmajske gore’. V vsakem primeru so te veličastne gore paradiž za pohodnike in vredne raziskovanja.

Dan 12 | UKhahlamba Drakensberg Park

Odpravimo se na dolg pohod. Na poti bomo imeli priložnost opaziti primere San rock poslikav, starodavnih poslikav Bušmanov. Preživite čim večji del dneva v gorah, če pa vam to ne odgovarja, so vam na razpolago druge aktivnosti. Glede na število različnih poti vam lahko zagotovimo, da boste tudi vi odkrili svojo najljubšo in vašemu tempu primerno. Najpomembneje je, da čisto vsak od vas užije gore v njihovi popolnosti na svoj način in s tolikošno hitrostjo kolikor jo premore.

Dan 13 | KwaZulu Natal – Južna Afrika

Dovolj je športanja! Naše potovanje do Kwazulu Natal obale, Južna Afrika vodi le še navzdol. Zanimivo zgodovinsko dejstvo: 5. avgusta 1962 je policija na osamljeni podeželski cesti ustavila neznani avto. Kdo je bil za volanom? Nihče drug kot Nelson Mandela! Bil je aretiran in preživel 27 let v zaporu. Dandanes si je mogoče kraj aretacije tudi pobliže pogledati. Na njem stoji občudovanja vredna skulptura v čast Madibi. Ustavili se bomo tudi pri Howick Falls in poslušali veličasten zvok padajočih slapov. Potovanje bomo nadaljevali v živahno mesto Durban, Južna Afrika, ki je največje južnoafriško pristanišče. Imeli boste priložnost da si pretegnete noge s sprehodom po promenadi, preden se odpravimo proti Sveti Luciji. Zvečer si bomo privoščili skok v Zulu kulturo, preizkusili lokalno domače pivo in se naučili osnovnega Zulu jezika.

Dan 14 | Hluhluwe - Umfolozi Rezervat / Park Isimangaliso Wetland

Zgodaj zjutraj se ponovno odpravimo na safari v bližnji Hluhluwe – Umfolozi Rezervat v Južni Afriki, ki je eden izmed zadnjih pribivališč ogroženih nosorogov. Kljub svoji edinstvenosti in ogroženosti pa nosorogi niso edina čudovita bitja, ki se potikajo tu naokoli. Park je tudi dom levom, leopardom, slonom in Cape bizonom. Kasneje se vrnemo do naše nastavitve na kratko siesto, se osvežimo in pripravimo na križarjenje do izliva Svete Lucije.

Dan 15 | Svaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary (Mlilwane zatočišče za divje živali)

Potovanje nadaljujemo v Kraljevino Svazi, kjer se popoldne pridružimo številnim dejavnostim, ki so nam tu na voljo. Izbirate lahko med safarijem, gorskim kolesarjenjem ali obiskom poglavarjeve vasi.

Dan 16 | Svazi - Mlilwane Wildlife Sanctuary (Mlilwane zatočišče za divje živali)

V tej pokrajini se divje živali pretirano ne skrivajo, zato vam je na voljo prosto raziskovanje majhnega zatočišča. Vodič nas bo popeljal na sprehod in nam pokazal ‘Nature Trail’, kjer se bomo podučili o zgodovini in okoljevarstvenih informacijah tega področja. Kasneje se bomo odpravili na dvourni spehod po skupnosti Esijeni, kjer bomo spoznali navaden vsakdan njenih prebivalcev.

Dan 17 | Južna Afrika - Narodni park Kruger

Potovanje nas vodi nazaj v Južno Afriko, natačneje na safari v Narodni park Kruger. Kruger park je vodilni narodni park v Južni Afriki in dam največjih 5 živali na svetu, kamor sodijo lev, leopard, črni in beli nosorg, bizon in slon. V parku se nahaja približno 147 vrst sesalcev.

Dan 18 | Kruger Park - (Panorama Route) Panoramska pot

Tisti, ki se boste odločili za jutranji safari po Kruger parku boste morali zgodaj vstati, ostali bomo dan začeli malce kasneje. Nato se odpravimo na potovanje po Panoramski cesti, ki se nahaja ob škarpi ki deli osrednjo visoko planoto in nižje ležeče grmičevje Kruger v Južni Afriki. Panoramska pot nam omogoča čudovite razglede. Obiskali bomo tudi Bourkove ‘skodelice sreče’, Tri Rondavele in Božje okno, preden se bomo vrnili nazaj v tabor.

Dan 19 | Narodni park Kruger

Prebudimo se navsezgodaj in ponovno obiščemo Narodni park Kruger, kjer cel dan preživimo na safariju s odprtimi 4×4 terenskimi vozili, kar nam bo omogočilo boljše opazovanje in možnost fotografiranja. Na voljo imate tudi vožnjo ob sončnem zahodu.

Dan 20 | Narodni park Kruger - Johannesburg

Naše potovanje nas vodi naravnost v Johannesburg v Južni Afriki. Prispemo do posestva Belvedere, kjer smo zvečer povabljeni na tradicionalno večerjo, kjer si ob ognju pripovedujemo zgodbice in izkušnje in potovanj po Afriki.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje in Hotel/LodgeJanuar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeFebruar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMarec2021
Kampiranje in Hotel/LodgeApril2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMaj2021
Kampiranje in Hotel/LodgeJunij2021
Kampiranje in Hotel/Lodge02. | *16. | 30.Julij202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge13. | 27.Avgust202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge10. | *24.September202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge08. | 22.Oktober202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge05. | 19.November202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*03. | 17. | 31.December202020 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.