Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

20 Dni

Južnoafriški raziskovalec – Sever
(Potovanje Južna Afrika in Lesoto)

Opis

Na popotovanju od Cape Towna do Johannesburga vas čaka veliko različnih dogodivščin! Pot bomo pričeli na vinski poti skozi Stellenbosch, se odravili do Oudtshoorna in zaključili v Garden Route (Vrtna pot).
Vrtna pot je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin. Privoščite si bungee jumping z najvišjega bungee mosta na svetu ali pa se sončite na obali. Izkusite vznemirjenje opazovanja živali na safariju; morda boste imeli priložnost zagledati enega izmed velikih petih: leva, leoparda, nosoroga, slona in celo afriškega bizona! Naokoli se potikajo tudi zebre in žirafe. Vaša safari izkušnja se začne v Narodnem parku Addo, ki slovi kot eden izmed najbolj priljubljenih južnoafriških narodnih parkov in safarijev. Popeljali vas bomo v Lesotho in Kraljevino Svazi, kjer boste imeli priložnost postati del kulture držav, ki so obdane s kopnom in nimajo izhoda na morje. Ustavili se bomo tudi v Kanjonu reke Blyde, ki je tretji največji kanjon na svetu. Tu boste lahko občudovali čudovite oblike skal in neskončno razsežnost Panorama Route (Panoramska pot). Ogledali si boste tudi Božje Okno, Bourkove ‘skodelice sreče’ in Three Rondavels (Tri Rondavele). Vaša afriška avantura se zaključi v Johannesburgu.

 • Posadka 3 Osebi
 • Največ 20 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 20 Dni in 19 Noči
 • Od Cape Towna do Johannesburga
 • 19 Zajtrk, 20 Kosilo, 20 Večerja
 • Južna Afrika, Lesoto

Cenik

KAMPIRANJE

1.843
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 90 €
 • Zeleni Sedež 17 €

HOTEL / LODGE​

2.351
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 266 €
 • Zeleni Sedež 17 €

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Pot Cape Whale Obala

Cape Whale Obala je neokrnjeno področje južnoafriške obale, ki se razteza od mesta Roojels približno 150 km do vzhoda. Obala je sestavljena iz vasi, kmetij, rek, zalivov, jam in dolin. Pred nami je cel dan raziskovanja te čudovite pokrajine – pot bomo začeli v živahnem središču mesta Cape Town, se odpravili do vinske poti mesta Hermanus ter se na poti ustavili in si ogledali največjo kolonijo Afriškega pingvina, v Naravnem rezervatu Stony Point. Od julija do novembra boste morda imeli dovolj sreče, da boste lahko videli Južnega kita, ki spada med gladke kite in v tem času obišče zaliv v Hermanusu.

Dan 2 | Pot 62 - Oudtshoorn

Danes prečkamo gorovje Hottentots-Holland in se namenimo proti Klein Karoo ter prenočimo v Oudtshoornu. Pot nadaljujemo po slikoviti Route 62, (Pot 62) vmes pa se ustavimo tudi na enem izmed mnogih kmetijskih hlevov. Ustavili se bomo tudi v zelo zanimivem Ronnie’s Sex Shop, ki sploh ni erotična trgovinica, ampak pub!

Dan 3 | Route Heart of Garden (Pot Srce Vrta)

Naše jutro se začne z vodenim ogledom znamenitih Cango Caves (Cango jame), kjer si lahko napasemo oči na supljivih formacijah, ki so se ustvarile v teh apnenčastih jamah. Po ogledu jam se odpravimo proti gorovju Queteniqua in spustimo na čudovito Vrtno pot, ki se nahaja na spodnji obali. V prihajajočih dneh se bomo odpravili na čudovito pohodniško pot, se sproščali na obalah in uživali v različnih aktivnostih, ki bodo na voljo.

Dan 4 | Tsitsikamma

Vrtna pot je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin.
Jutro je namenjeno sproščanju in uživanju na plažah zaliva Plettenbeg (Plettenberg Bay), kasneje pa nam je na voljo mnogo različnih aktivnosti, ki si jih lahko izberete ob pomoči vodiča. Popoldne imamo priložnost obiskati skriti dragulj Nature’s Valley, ki je čudovita vas, kjer se lahko odpravimo na pohodnišvo ali pa se sprostimo na neokrnjenih plažah paradiža. Da boste lahko čim bolje izkoristili ta dan, se bomo zmenili za urnik po katerem bomo vozili, tako da se boste lahko ob določenih urah pridružili ob odhodih na določene kraje, ki vas morda zanimajo.

Dan 5 | Tsitsikamma

Narodni park Tsitsikamma je eden glavnih pomorskih rezervatov Južne Afrike, kjer se bomo zjutraj peš odpravili raziskovat skalnato obalo. Naš pohod ob Waterfall Trail (Pot slapov) nas bo popeljal tudi do svetovno znane Otter Trail (Pot vider). Ta pot je malce bolj zahtevna, zato imate na voljo izbrati tudi lažjo pot po promenadi iz lesa do Storms River Mouth. Ko se vrnemo nazaj s pohoda, boste imeli popoldne priložnost uživati v Woodcutters Journey (potovanje po gozdu, ki je ekološko prijazen in se nahaja v osrčju Tsitsikamme). Spoznajte zgodovino tega področja in njene domače favne in flore.

Dan 6 | Greater Addo Elephant Narodni park (Nacionalni park Addo)

Danes se odpravimo proti Eastern Cape-u in Narodnemu parku Addo. Ustavili se bomo v meki surfanja, Jeffrey’s Bay, ki slovi po svojih visokih valovah. Imeli boste priložnost obiskati manjši muzej srfanja in se v tem vodnem športu tudi preizkusiti! Če ste bolj mirni pa si lahko privoščite skodelico kave s pogledom na valove. Popoldne se bomo prvič odpravili na lov za sloni po katerih je park Addo dobil svoje ime.

Dan 7 | Greater Addo Elephant Narodni park (Nacionalni park Addo)

Zjutraj boste spoznali svojo posadko v Port Elizabeth-u in se preselili v nastanitev. Popoldne obiščemo park Addo, ki je znan po slonih, po katerih je tudi dobil svoje ime. Pred kratkim se je park razširil in je zdaj tretji največji narodni park v Južni Afriki. Edinstvena vegetacija pomeni tudi pravi raj za divje živali. Popoldne bomo preživeli z raziskovanjem živalstva, ki jim Addo predstavlja dom.

Dan 8 | Graaff Reinet

Zgodovinsko mesto Graaff-Reinet se nahaja v osrčju Velikega Karoa (Great Karoo) in ponuja unikaten vpogled v zgodovino te sušne regije. To je tudi četrto najstarejše mesto v državi. Zvečer boste imeli priložnost, da se pridružite ekskurziji v Valley of Desolation (Dolina Pustošenja), ki ponuja panoramski pogled na mesto in široke odprtine, ki se raztezajo spodaj. Prosimo, upoštevajte, da se bo v zimskih mesecih ta aktivnost spremenila iz Sundowner (izlet ob sončnem zahodu) v Sunrise (izlet ob sončnem vzhodu).

Dan 9 | Lesotho – Malealea

Danes zjutraj smo prečkali čudovito širjavo Velikega Karooa (Great Karoo), naš cilj se nahaja na višinah Lesota. To avtonomno gorsko kraljestvo se lahko pohvali z najvišjimi vrhovi v Južni Afriki in je ena najvišjih držav na svetu. Celotno kraljestvo leži 1000 m nad morsko gladino. Ko prečkamo mogočno Orange River (Oranžno reko), vstopimo v mejo z Lesoto in se vzpnemo v naš tabor, ​​visoko v gorah.

Dan 10 | Lesotho – Malealea

Zjutraj nas bo med raziskovanjem spremljal čisti gorski zrak. Naš pohod se bo zaključil z obiskom vasi in ogledom skupnosti, ki jim te gore predstavljajo dom. Etnična skupina Basotho je slavna zaradi svojih tradicionalnih kap, odej in vzdržljivih ponijev. Basotho ponji so poznani po svoji zanesljivosti v gorah, kar boste lahko izkusili tudi na lastni koži! Popoldne vam bo namreč izkusiti treking z njimi!

Dan 11 | Južna Afrika - Ukhahlamba Drakensberg Park

Zapustimo Lesoto in potujemo skozi peščene pečine Golden Gatea (Zlata vrata). Naš cilj je gorovje Drakensberg. Ukuhlamba Drakensber Park je priznan kot del svetovne dediščine v sklopu UNESC-a. Park ima dve imeni; prvi je Zulu ime Ukhahlamba, ki pomeni ‘pregrada sulic’ ali afriško ime Drakensberge, ki pomeni ‘zmajske gore’. V vsakem primeru so te veličastne gore paradiž za pohodnike in so vredne raziskovanja.

Dan 12 | UKhahlamba Drakensberg Park

Odpravimo se na dolg pohod. Na poti bomo imeli priložnost opaziti primere San rock arta (starodavne poslikave kamnov ljudstva Bušmanov). Preživite čim večji del dneva v gorah, če pa vam to ne odgovarja, so vam na voljo druge aktivnosti – odvisne od celotne skupine. Na voljo je številno različnih poti, zato vam lahko zagotovimo, da boste tudi vi odkrili svojo najljubšo in vašemu tempu primerno. Najpomembneje je, da čisto vsak od vas užije gore v njihovi popolnosti na svoj način in s tolikošno hitrostjo kolikor jo premore.

Dan 13 | Kwa Zulu Natal Obala - Sveta Lucija

Dovolj je športanja! Naša pot do Kwazulu Natal Obale vodi le še navzdol. Zanimivo zgodovinsko dejstvo: 5. avgusta 1962 je policija na osamljeni podeželski cesti ustavila neznani avto. Kdo je bil za volanom? Nihče drug kot Nelson Mandela! Bil je aretiran in preživel 27 let v zaporu. Dandanes si je mogoče kraj aretacije tudi pobliže pogledati, na njem pa stoji občudovanja vredna skulptura v čast Madibi. Ustavili se bomo tudi pri Howick Falls (Howik slapovi) in poslušali veličasten zvok padajočih slapov ter posneli tudi nekaj fotografij. Pot bomo nadaljevali v živahno mesto Durban, ki je največje južnoafriško pristanišče. Imeli si boste priložnost pretegniti noge s sprehodom po promenadi, preden se bomo odpravili proti Sveti Luciji. Zvečer si bomo privoščili skok v Zulu kulturo, preizkusili lokalno domače pivo in se naučili osnovnega Zulu jezika.

Dan 14 | Hluhluwe - Umfolozi Rezervat / Park Isimangaliso Wetland

Zgodaj zjutraj se ponovno odpravimo na safari v bližnji Hluhluwe – Umfolozi Rezervat, ki je eden izmed zadnjih pribežališč ogroženih nosorogov. Kljub svoji edinstvenosti in ogroženosti, pa nosorogi niso edina čudovita bitja, ki se potikajo tu naokoli. Park je tudi dom levov, leopardov, slonov in Cape bizonov. Kasneje se vrnemo do naše nastavitve za kratko siesto, se osvežimo in pripravimo na križarjenje do izliva Svete Lucije.

Dan 15 | Svazi - Mlilwane Wildlife Sanctuary (Mlilwane zatočišče za divje živali)

Odpravimo se v Kraljevino Svazi, popoldne se lahko pridružimo številnimo dejavnostim, ki so nam na voljo. Izbirate lahko med ogledom safarija, gorskim kolesarjenjem ali obiskom v Poglavarjevo vas.

Dan 16 | Svazi - Mlilwane Wildlife Sanctuary (Mlilwane zatočišče za divje živali)

Ker se v tej pokrajini nikjer ne skrivajo pretirano divje živali, vam je na voljo prosto raziskovanje majhnega zatočišča. Vodič nas bo popeljal na sprehod po naravi in nam pokazal ‘Nature Trail’, kjer se bomo podučili o zgodovini in okoljevarstvenih informacijah o področju. Kasneje se bomo odpravili na dve-urni pohod po skupnosti Esijeni, kjer bomo lahko videli navaden vsakdan njenih prebivalcev.

Dan 17 | Južna Afrika - Narodni park Kruger

Odpravili se bomo nazaj v Južno Afriko, natačneje v Narodni park Kruger in se odpravili opazovat divje živali v tovornjaku Nomad. Kruger Park je južnoafriški vodilni narodni park, opazovanje glavnih 5 živali (lev, leopard, črni in beli nosorg, Cape bizon in slon) pa je tu podobno kot pravo iskanje zaklada. V parku se nahaja približno 147 vrst sesalcev, zato bomo svoj čas preživeli z iskanjem malih in velikih živali.

Dan 18 | Kruger Park - (Panorama Route) Panoramska pot

Tisti, ki se boste odločili za jutranji sprehod, se boste že odpravili; ostali bomo dan začeli malce kasneje. Odpravili se bomo do Panoramske poti. Nahaja se ob škarpi, ki deli osrednjo visoko planoto in nižje ležeče grmičevje Krugerja. Panoramska pot nam omogoča čudovite razglede narave. Obiskali bomo tudi Bourkove ‘skodelice sreče’, Tri Rondavele in Božje okno, preden se bomo vrnili nazaj v tabor.

Dan 19 | Narodni park Kruger

Prebudimo se navsezgodaj zjutraj in ponovno obiščemo Narodni park Kruger, kjer smo cel dan na safariju. Po parku se bomo vozili z odprtim 4×4 terenskim vozilom, kar nam bo omogočilo boljše opazovanje in okolice in možnost fotografiranja. Tisti, ki se po parku ne boste odpravili z vozilom, boste z vodičem park raziskovali z našim vozilom. Na voljo imate tudi vožnjo ob sončnem zahodu.

Dan 20 | Narodni park Kruger v Johannesburgu

Naše povratno potovanje nas vodi naravnost v Johannesburg. Prispemo do posestva Belvedere, kjer smo zvečer povabljeni na tradicionalno večerjo. Za ta domač in lokalni obrok se lahko z vodičem dogovorite ob prihodu. Zvečer si bomo ob ognju pripovedovali zgodbice in vse izkušnje, ki smo jih pridobili na potovanju ter praznovali čudesa potovanja po Afriki.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje in Hotel/Lodge02., 16., 30.Januar202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge13., *27.Februar202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge12., 26.Marec202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge09., 23.April202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*07., 21.Maj202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge04., 18.Junij202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge02., *16., 30.Julij202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge13., 27.Avgust202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge10., *24.September202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge08., 22.Oktober202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge05., 19.November202020 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*03., 17., 31.December202020 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.