Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

13 Dni

Botanična pot in Lesoto – Sever
(potovanje Južna Afrika in Lesoto)

Opis

To avanturistično poceni potovanje v Afriki nas popelje vzdolž južnoafriške obale od Cape Towna do Durbana v Južnoafriški republiki skozi Lesoto.
Odkrijte avtohtonost gozdov v osrčju botanične poti »Garden Route« in Lesota in obiščite nekaj najbolj slikovitih znamenitosti. To potovanje po Južni Afriki in Lesoto je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin!
Na poti v Durban obiščemo številne svetovno znane nacionalne parke, vključno z Nacionalnim parkom Addo, ki slovi kot eden izmed najbolj priljubljenih južnoafriških narodnih parkov in safarijev. Morda boste imeli priložnost zagledati enega izmed Big 5: leva, leoparda, nosoroga, slona in celo afriškega bizona! Naokoli se potikajo tudi zebre, žirafe, kuduji, hiene in druge velike in male živali.
Poleg tega je na tem potovanju po Južni Afriki in Lesoto na voljo veliko razburljivih dejavnosti: degustacija vin, bungee jumping na Bloukrans Bungyju, ki je najvišji komercialni bungee jumping most na svetu, potapljanje med morskimi psi ali vožnja s kanuji…
Lahko pa samo sezujete čevlje in se sprehajate po plažah Durbana, ki je zelo priljubljena surferska destinacija.
Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Južni afriki in Lesoto pa je primerno tudi za samske, saj se veliko turistov udeleživ potovanja solo.

Cenik

KAMPIRANJE

1.149 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 54 €
  • Zeleni Sedež 10 €

HOTEL / LODGE​

1.537 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 283 €
  • Zeleni Sedež 10 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Pot Cape Whale Obala, Južna Afrika

Cape Whale Obala je neokrnjeno področje južnoafriške obale, ki se razteza od mesta Roojels približno 150 km do vzhoda. Obala je sestavljena iz vasi, kmetij, rek, zalivov, jam in dolin. Pred nami je cel dan raziskovanja te čudovite pokrajine. Potovanje bomo začeli v živahnem središču mesta Cape Town, Južna Afrika, se odpravili do vinske poti mesta Hermanus ter se na poti ustavili in si ogledali največjo kolonijo afriškega pingvina, v Naravnem rezervatu Stony Point. Od julija do novembra boste morda imeli dovolj sreče, da boste lahko videli Južnega kita, ki v tem času obišče zaliv v Hermanusu.

Dan 2 | Pot 62 – Oudtshoorn, Južna Afrika

Danes prečkamo gorovje Hottentots-Holland in se namenimo proti Klein Karoo ter prenočimo v Oudtshoornu. Potovanje nadaljujemo po slikoviti Route 62, Južna Afrika (Pot 62), vmes pa se ustavimo tudi na enem izmed mnogih kmetijskih hlevov. Ustavili se bomo tudi v zelo zanimivem Ronnie’s Sex Shop, ki sploh ni erotična trgovinica, ampak pub!

Dan 3 | Route Heart of Garden (Pot Srce Vrta), Južna Afrika

Naše jutro se začne z izletom, to je vodenim ogledom znamenitih Cango Caves (Cango jame), kjer si lahko napasemo oči na osupljivih formacijah, ki so se ustvarile v teh apnenčastih jamah. Po ogledu jam potujemo proti gorovju Queteniqua, Južna Afrika in spustimo na čudovito Vrtno pot, ki se nahaja na spodnji obali Južne Afrike. V prihajajočih dneh se bomo odpravili na čudovito pohodniško pot, se sproščali na obalah in uživali v različnih aktivnostih, ki bodo na voljo.

Dan 4 | Tsitsikamma, Južnoafriška republika

Vrtna pot je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin.
Jutro je namenjeno sproščanju in uživanju na plažah zaliva Plettenbeg (Plettenberg Bay), kasneje pa nam je na voljo mnogo različnih aktivnosti, ki si jih lahko izberete ob pomoči vodiča. Popoldne imamo priložnost obiskati skriti dragulj Nature’s Valley, ki je čudovita vas, kjer se lahko odpravimo na izlet – pohodnišvo ali pa se sprostimo na neokrnjenih plažah paradiža. Da boste lahko čim bolje izkoristili ta dan, se bomo zmenili za urnik vožnje, tako da se boste lahko ob določenih urah pridružili ob odhodih na določene kraje, ki vas morda zanimajo.

Dan 5 | Tsitsikamma, Južnoafriška republika

Narodni park Tsitsikamma je eden glavnih pomorskih rezervatov Južne Afrike, kjer se bomo zjutraj peš odpravili raziskovat skalnato obalo. Naš izlet – pohod ob Waterfall Trail (Pot slapov) nas bo popeljal tudi do svetovno znane Otter Trail (Pot vider). Ta pot je malce bolj zahtevna, zato imate na voljo izbrati tudi lažjo pot po promenadi iz lesa do Storms River Mouth. Ko se vrnemo s pohoda, boste imeli priložnost uživati v Woodcutters Journey (potovanje po gozdu, ki je ekološko prijazen in se nahaja v osrčju Tsitsikamme, Južna Afrika). Spoznajte zgodovino tega področja in njene domače favne in flore.

Dan 6 | Greater Addo Elephant Narodni park (Nacionalni park Addo), Južnoafriška republika

Danes se odpravimo proti Eastern Cape-u in Narodnemu parku Addo. Ustavili se bomo v meki surfanja, Jeffrey’s Bay, ki slovi po svojih visokih valovah. Imeli boste priložnost obiskati manjši muzej srfanja in se v tem vodnem športu tudi preizkusiti! Če ste bolj mirni pa si lahko privoščite skodelico kave s pogledom na valove. Popoldne se bomo prvič odpravili na lov za sloni po katerih je park Addo dobil svoje ime.

Dan 7 | Greater Addo Elephant Narodni park (Nacionalni park Addo), Južna Afrika

Zjutraj boste spoznali svojo posadko v Port Elizabeth-u in se preselili v nastanitev. Popoldne obiščemo park Addo, ki je znan po slonih, po katerih je tudi dobil svoje ime. Pred kratkim se je park razširil in je zdaj tretji največji narodni park v Južni Afriki. Edinstvena vegetacija pomeni tudi pravi raj za divje živali. Popoldne bomo preživeli z raziskovanjem živalstva, ki jim Addo predstavlja dom.

Dan 8 | Graaff Reinet, Južna Afrika

Zgodovinsko mesto Graaff-Reinet se nahaja v osrčju Velikega Karoa (Great Karoo) in ponuja unikaten vpogled v zgodovino te sušne regije. To je tudi četrto najstarejše mesto v državi. Zvečer boste imeli priložnost, da se naredite izlet v Valley of Desolation (Dolina Pustošenja), ki ponuja panoramski pogled na mesto in široke odprtine, ki se raztezajo spodaj. Prosimo, upoštevajte, da se bo v zimskih mesecih ta aktivnost spremenila izleta ob sončnem zahodu v izlet ob sončnem vzhodu.

Dan 9 | Lesotho – Malealea

Zjutraj bomo prečkali čudovito širjavo Velikega Karooa (Great Karoo), naš današnji cilj potovanja se nahaja na višinah Lesota. To avtonomno gorsko kraljestvo se lahko pohvali z najvišjimi vrhovi v Južni Afriki in je ena najvišje ležečih držav na svetu. Celotno kraljestvo leži na 1000 m nad morsko gladino. Ko prečkamo mogočno Orange River (Oranžno reko), prestopimo mejo z Lesotom in se vzpnemo v naš tabor ​​visoko v gorah.

Dan 10 | Lesotho – Malealea

Zjutraj nas bo med potovanjem in raziskovanjem Lesota spremljal čist gorski zrak. Naš pohod se bo zaključil z obiskom vasi in ogledom skupnosti, ki jim te gore predstavljajo dom. Etnična skupina Basotho je slavna zaradi svojih tradicionalnih kap, odej in vzdržljivih ponijev. Basotho ponji so poznani po svoji zanesljivosti v gorah, kar boste lahko izkusili tudi na lastni koži! Popoldan boste lahko izkusili treking z njimi!

Dan 11 | Južna Afrika - Ukhahlamba Drakensberg Park

Zapustimo Lesoto in potovanje nadaljujemo skozi peščene pečine Golden Gatea (Zlata vrata). Naš cilj je gorovje Drakensberg. Ukuhlamba Drakensber Park je priznan kot del svetovne dediščine v sklopu UNESC-a. Park ima dve imeni; prvi je Zulu ime Ukhahlamba, ki pomeni ‘pregrada sulic’ ali afriško ime Drakensberge, ki pomeni ‘zmajske gore’. V vsakem primeru so te veličastne gore paradiž za pohodnike in so vredne raziskovanja.

Dan 12 | UKhahlamba Drakensberg Park, Južna Afrika

Odpravimo se na dolg pohod. Na poti bomo imeli priložnost opaziti primere San rock umetnosti (starodavne poslikave kamnov ljudstva Bušmanov). Čim večji del dneva preživite v gorah, v koliko pa vam to ne odgovarja, so vam na voljo druge aktivnosti – odvisno od celotne skupine. Na voljo je veliko različnih poti, zato boste lahko izbrali vašemu tempu primerno. Najpomembneje je, da čisto vsak od vas užije gore v njihovi popolnosti na svoj način in s tolikošno hitrostjo kolikor jo premore.

Dan 13 | Kwa Zulu Natal Obala - Sveta Lucija, Južna Afrika

Dovolj je športanja! Naše potovanje po Lesoto nas vodi le še navzdol, do Kwazulu Natal Obale. Zanimivo zgodovinsko dejstvo: 5. avgusta 1962 je policija na osamljeni podeželski cesti ustavila neznani avto. Kdo je bil za volanom? Nihče drug kot Nelson Mandela! Bil je aretiran in preživel 27 let v zaporu. Dandanes si je mogoče kraj aretacije tudi pobliže pogledati, na njem pa stoji občudovanja vredna skulptura v čast Madibi. Ustavili se bomo tudi pri Howick Falls (Howik slapovi) in poslušali veličasten zvok padajočih slapov ter posneli tudi nekaj fotografij. Potovanje nadaljujemo v živahno mesto Durban, Južna Afrika, ki je znano kot surfersko mesto in največje južnoafriško pristanišče. Tukaj se naše poceni potovanje po Južni Afriki in Lesoto konča, vi pa si boste imeli priložnost pretegniti noge s sprehodom po promenadi ali izbrati kakšen adrenalinski šport.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/LodgeJanuar2021
Hotel/LodgeFebruar2021
Hotel/LodgeMarec2021
Hotel/LodgeApril2021
Hotel/LodgeMaj2021
Hotel/LodgeJunij2021
Hotel/Lodge2. | *16. | 30.Julij202013 dni
Hotel/Lodge13. | 27.Avgust202013 dni
Hotel/Lodge10. | *24.September202013 dni
Hotel/Lodge8. | 22.Oktober202013 dni
Hotel/Lodge5. | 19.November202013 dni
Hotel/Lodge*3. | 17. | 31.December202013 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.