Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

13 Dni

Lesoto in Botanična pot – Jug
(potovanje Južna Afrika in Lesoto)

Opis

To avanturistično poceni potovanje v Afriki nas popelje vzdolž južnoafriške obale od Durbana do Cape Towna v Južni Afriki skozi Lesoto.
Odkrijte avtohtonost gozdov v osrčju botanične poti »Garden Route« in Lesota in obiščite nekaj najbolj slikovitih znamenitosti. To potovanje po Južni Afriki in Lesotu je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin!
Na poti iz Durbana obiščemo številne svetovno znane nacionalne parke, vključno z Nacionalnim parkom Addo, ki slovi kot eden izmed najbolj priljubljenih južnoafriških narodnih parkov in safarijev. Na safariju boste morda imeli priložnost zagledati enega izmed Big 5: leva, leoparda, nosoroga, slona in celo afriškega bizona! Naokoli se potikajo tudi zebre, žirafe, kuduji, hiene in druge velike in male živali.
Poleg tega je na tem potovanju po Južni Afriki in Lesotu na voljo veliko razburljivih dejavnosti: degustacija vin, bungee jumping na Bloukrans Bungyju, ki je najvišji komercialni bungee jumping most na svetu, potapljanje med morskimi psi ali vožnja s kanuji…
Lahko pa samo sezujete čevlje in se sprehajate po plažah Durbana, ki je zelo priljubljena surferska destinacija.
Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Južni afriki in Lesotu pa je primerno tudi za samske, saj se veliko turistov udeleži potovanja solo.

Cenik

KAMPIRANJE

1.155 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 84 €
  • Zeleni Sedež 12 €

HOTEL / LODGE​

1.545 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 170 €
  • Zeleni Sedež 12 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | UKhahlamba Drakensberg Park, Južna Afrika

Potovanje po Južni Afriki in Lesotu pričnemo po srečanju svojih sopotnikov v Durbanu v Južnoafriški republiki. Potovanje nadaljujemo do Kwazulu Natal province, Ukuhlamba Drakensberg parka v Južni Afriki, ki je priznan kot del svetovne dediščine v sklopu UNESC-a.
Park ima dve imeni; prvi je Zulu ime Ukhahlamba, ki pomeni ‘pregrada sulic’ ali afriško ime Drakensberge, ki pomeni ‘zmajeve gore’. V vsakem primeru so te veličastne gore paradiž za pohodnike in so vredne raziskovanja.
Na tem potovanju po Južni Afriki v Howick Falls poslušamo veličasten zvok padajočih slapov ter posnememo nekaj fotografij na kraju, kjer je bil 5.avgusta 1962 aretiran Nelson Mandela.

Dan 2 | UKhahlamba Drakensberg Park, Južna Afrika

Danes je dan pohodništva za raziskovanja gore Drakensberg, Južna Afrika, na potovanju pa bomo imeli priložnost spoznati tudi umetnost starodavne poslikave kamnov ljudstva Bušmanov z lokalnim vodnikom. Medtem ko spodbujamo vsakega, da najbolj izkoristi dan v gorah, lahko ponudimo ločene možnosti in s številnimi razpoložljivimi potmi zagotovimo, da bomo na tem potovanju po gorah Drakensberg, Južnoafriška republika poskrbeli da vsakdo uživa v tem gorskem raju z lastno hitrostjo.

Dan 3 | Lesotho – Malealea

Naše današnje potovanje se začne z gorskim prehodom v narodnem parku Golden Gate, Južnoafriška republika, kjer se ustavimo v eni od restavracij, ki zagotavljajo živila za ogrožene ptice, ki tukaj domujejo. Upamo, da med 250 različnimi vrstami očarljivih ptic ugledamo tudi kakšnega jastreba velikana.
Naša pot, ki se razprostira nad 1.000 m nadmorske višine, nam skozi čudovite pečine v narodnem parku ponuja očarljive razglede na številne gore, travnike in gozdove.
Nato vstopimo v monarhijo Lesoto, samostojno državo znotraj Južne Afrike in mimo glavnega mesta Maseru nadaljujemo potovanje do naše baze med gorskimi vrhovi.

Dan 4 | Lesotho – Malealea

Na potovanju po Lesotu nas bo med raziskovanjem gora spremljal čist gorski zrak. Naš pohod se bo zaključil z obiskom vasi in ogledom skupnosti, ki jim te gore predstavljajo dom. Etnična skupina Basotho je slavna zaradi svojih tradicionalnih kap, odej in vzdržljivih ponijev. Basotho ponji so poznani po svoji zanesljivosti v gorah, kar boste lahko izkusili tudi na lastni koži!

Dan 5 | Lesoto - Južna Afrika – Graaff Reinet

Ob vrnitvi v Južnoafriško republiko potovanje nadaljujemo do zgodovinskega mesta Graaff-Reinet, ki se nahaja v osrčju Velikega Karoa (Great Karoo), ki predstavlja središče podeželske Južne Afrike in ponuja unikaten vpogled v zgodovino te sušne regije. To je tudi četrto najstarejše mesto v državi. Zvečer nam potovanje omogoči izlet v Valley of Desolation (Dolina Pustošenja), Južna Afrika, ki ponuja panoramski pogled na mesto in široke odprtine, ki se raztezajo spodaj. Izlet se bo glede na letni čas potovanja po Južni Afriki odvijal ob sončnem vzhodu ali zahodu.

Dan 6 | Addo nacionalni park, Južna Afrika

Ponovno nastavimo smerni kurzor potovanja proti obali, skozi odprte ravnice Velikega Karoa, Južna Afrika. Popoldan tega potovanja je namenjen safariju in raziskovanju nacionalnega parka Addo, Južna Afrika, ki je znan po slonih, po katerih je dobil svoje ime. Pred kratkim se je park razširil in je zdaj tretji največji narodni park v Južni Afriki. Edinstvena vegetacija pomeni tudi pravi raj za divje živali.

Dan 7 | Port Elizabeth – Nacionalni park Addo, Južna Afrika

Zjutraj obiščemo mesto Port Elizabeth, predno se vrnemo v kamp na kosilo. Popoldan ponovno odidemo na safari v Addo park. Morda boste na tem tem potovanju po Južni Afriki in Lesotu imeli priložnost zagledati enega izmed velikih pet: leva, leoparda, nosoroga, slona in celo afriškega bizona! Naokoli se potikajo tudi zebre, žirafe, kuduji, hiene in druge velike in male živali.

Dan 8 | Jeffrey’s Bay - Tsitsikamma nacionalni park, Južna Afrika

Ustavili se bomo v meki surfanja, Jeffrey’s Bay, ki slovi po svojih visokih valovah. Imeli boste priložnost obiskati manjši muzej srfanja in se v tem vodnem športu tudi preizkusiti! Če ste bolj mirni pa si lahko privoščite skodelico kave s pogledom na valove. Potovanje nadaljujemo zahodno do nacionalnega parka Tsitsikamma v Južnoafriški republiki, kjer bomo dve noči občudovali področja botanične poti »Garden Route«.

Dan 9 | Tsitsikamma nacionalni park, Južna Afrika

Narodni park Tsitsikamma je eden glavnih pomorskih rezervatov Južne Afrike, kjer se bomo peš odpravili raziskovat skalnato obalo. Naše potovanje ob poti slapovov »Waterfall Trail«, Južna Afrika nas popelje tudi do svetovno znane Otter Trail (Pot vider). Ta pot je malce bolj zahtevna, zato imate možnost izbrati tudi lažjo pot po promenadi iz lesa do Storms River Mouth. Ko se vrnemo s pohoda boste popoldan uživali v Woodcutters Journey (potovanje po gozdu, ki je ekološko prijazen in se nahaja v osrčju Tsitsikamme, Južnoafriška republika). Spoznajte zgodovino tega področja in njene domače favne in flore.

Dan 10 | Osrčje Garden Route, Južna Afrika

Potovanje nadaljujemo po Vrtni poti Garden Route v Južnoafriški republiki, ki je prava zakladnica čudovitih plaž, gozdnih poti in razburljivih pustolovščin.
Jutro tega dne na potovanju je namenjeno sproščanju in uživanju na plažah zaliva Plettenbeg (Plettenberg Bay), Južna Afrika, kasneje pa nam je na voljo mnogo različnih aktivnosti, ki si jih lahko izberete ob pomoči vodiča. Popoldan imamo priložnost obiskati skriti dragulj Nature’s Valley, ki je čudovita vas, kjer se lahko odpravimo na pohodnišvo ali pa se sprostimo na neokrnjenih plažah paradiža. Da boste lahko čim bolje izkoristili ta dan, se bomo zmenili za urnik, da se boste lahko ob določenih urah pridružili izletu na kraje, ki vas zanimajo.

Dan 11 | Oudtshoorn, Južna Afrika

Potovanje sledi v notranjost dežele, kjer prečkamo gorovje Queteniqua, Južna Afrika in nadaljujemo do kraja Oudtshoorn, ki je glavno mesto nojev, kar pa je le ena od atrakcij v tem delu. To področje je dom tudi spektakularnim Cango Caves (Cango jame), kjer si bomo napasli oči na osupljivih formacijah, ki so se ustvarile v teh apnenčastih jamah.

Dan 12 | Pot 62 - Hermanus, Južna Afrika

Ko potovanje nadaljujemo po dolini Karoo, Južna Afrika, sledimo v smeri Route 62 (Pot 62), ki ponuja raziskovanje podeželskih vrhuncev. Ustavimo se na eni izmed mnogih kmetij, kjer si privoščimo pokušino domačih prigrizkov. Ustavili se bomo tudi v zelo zanimivem Ronnie’s Sex Shop, ki sploh ni erotična trgovinica, ampak pub.

Dan 13 | Pot Cape Whale Obala – Cape Town, Južna Afrika

Cape Whale Obala je neokrnjeno področje južnoafriške obale, ki se razteza od mesta Roojels približno 150 km do vzhoda. Obala je sestavljena iz vasi, kmetij, rek, zalivov, jam in dolin. Pred nami je cel dan raziskovanja te čudovite pokrajine. Potovanje se nadaljuje po vinski poti do mesta Hermanus, Južna Afrika, ter se na poti ustavimo in si ogledamo največjo kolonijo Afriškega pingvina, v Naravnem rezervatu Stony Point. Če se potovanje po Južni Afriki in Lesotu odvija od julija do novembra boste morda imeli dovolj sreče, da boste videli Južnega kita, ki spada med gladke kite in v tem času obišče zaliv v Hermanusu. Naše potovanje po Lesotu in Južnoafriški republiki končamo v središču živahtnega mesta Cape Town.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje in Hotel/LodgeJanuar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeFebruar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMarec2021
Kampiranje in Hotel/LodgeApril2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMaj2021
Kampiranje in Hotel/LodgeJunij2021
Kampiranje in Hotel/Lodge03. | 10. | 14. | 24. | 31.Julij202013 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge07. | 11. | 14. | 28.Avgust202013 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge04. | 08. | 11. | 18.September202013 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge02. | 06. | 09. | 16. | 23.Oktober202013 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge03. | 06. | 13. | 20. | 27.November202013 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge04. | 11. | 18. | 25. | 29.December202013 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.