Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

15 Dni

Okavango delta, nacionalni park Chobe in Kruger
(potovanje Južna Afrika, Bocvana in Zimbabve)

Opis

Nepozabne dogodivščine na tem ugodnem avanturističnem potovanju se bodo odvijale kar v treh afriških državah: Južna Afrika, Bocvani in Zimbabve.

Ko pustimo za sabo mesto Johannesburg, Južna Afrika, potujemo v Kalaharijsko puščavo, ki je velika polsušna peščena savana in meri kar 900.000 km² in je razširjena v Bocvano, del Namibije in območja v Južni Afriki. Polpuščava z velikimi predeli za odličen safari po obilnem deževju gosti več živali in rastlin kot prave puščave, na primer Namib na zahodu. V Kalahari puščavi živi veliko različnih živali, tudi velike zveri, kot so: lev, transvalski lev, južnoafriški gepard, afriški leopard, lisasta hijena, progasta hijena, kapski divji pes, ptice roparice….
Ugodno potovanje nadaljujemo v Centralni Kalahari, Bocvana in se seznanimo z lokalnim plemenom San, ki so še vedno lovci in nabiralci. Na vodenem sprehodu nam pokažejo skrivnost, kako preživijo v tem težkem okolju, kulturo bivanja pa še vedno prenašajo iz roda v rod.
Potovanje nadaljujemo v mestu Maun, Bocvana in se pripravimo na dovgodiščine v Okavago delti, kjer vidimo nešeteto kanalov največje delte na svetu! Tukaj nas čaka ogromno aktivnosti, katerih se lahko udeležite v tem raju. Ne pozabite slikati povodnega konja, krakodila, kuduja…. iz vašega kanuja, ko se vozite po delti ali pa z vodičem obiščete enega izmed mnogih otokov na delti.
V Nacionalnem parku Chobe se udeležimo safarija, plujemo s čolni po reki Chobe, medtem ko opazujemo mnogokatere živali in slone ki se ob reki napajajo. Priporočamo, da vzamete s sabo pivo ali dva, da pogasimo žejo ob gledanju spektakularneag sončnega zahoda iz reke!
S spomini napolnjenimi vtisi na safari in mnoge živali prestopimo mejo z Zimbabvejem in ugodno potovanje nadaljujemo na kratki razdalji do Viktorijinih slapov na reki Zambezi, Zimbabve. Tukaj si lahko privoščite tudi vrsto adrenalinskih aktivnosti, kot so polet z letalom čez slapove, bungee jumping ali rafting po reki…

Za nami pustimo utrip in pustolovščino Viktorijinih slapov, ko potovanje po Zimbabveju nadaljujemo na jug do nacionalnega parka Hwange. Nacionalni park Hwange, največji park v Zimbabveju, je eden najlepših afriških oaz in dom največjih 5 živali, kamor sodijo bivol, slon, lev, leopard in nosorog.
Ugodno potovanje nadaljujemo proti jugu v Bulaway, Zimbabve, kjer bomo imeli čas za raziskovanje nacionalnega parka Matopos z lokalnim vodnikom.
Pripeljemo se do ruševin velikega Zimbabveja. Ta svetovna dediščina UNESCO je bila nekdaj glavno mesto Kraljevine Zimbabve. Nato prečkamo reko Limpopo in vstopimo v Južno Afriko, kjer se v Johanesburgu naše potovanje konča.

Poceni potovanje lahko izberete tudi v opciji last minute potovanja, potovanje po Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se ga udeležijo popotniki v solo varianti iz celega sveta.

Cenik

KAMPIRANJE

2.153 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 116 €
  • Zeleni Sedež 24 €

HOTEL / LODGE​

2.707 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 378 €
  • Zeleni Sedež 24 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Johannesburg - Kalahari Gateway, Južna Afrika

Potovanje pričnemo v Johannesburgu, Južna Afrika in potujemo skozi severozahodno provinco do meje z Bocvano. Po zaključku mejnih formalnosti nadaljujemo po avtocesti Trans-Kalahari, do naše prve nočne postojanke.

Dan 2 | Kalahari – Ghanzi, Bocvana

Odpravimo se globlje v osrednji del Kalahari puščave in postavimo tabor v okrožju Ghanzi, kjer preživimo nekaj časa s čudovitim nomadskim plemenom San. To popoldne se bomo pridružili našim lokalnim vodnikom na vodenem izletu, kjer se bomo seznanili o skrivnosti preživetja v tej težki puščavski pokrajini Kalahari. Nomadski »San people« so lovci – nabiralci, ki iz roda v rod prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu. Ta večer bomo iz prve roke dobili prave izkušnje te kulture, ki je znana po svojih bogati tradiciji pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 3 | Maun, Bocvana

Potovanje nadaljujemo skozi Maun, prehod z Okavango delto, Bocvana. To popoldne boste imeli možnost poleteti z manjšim avionom čez Okavango delto. Zvečer vas bo vodnik seznanil s prihajajočimi izleti in kaj boste pri tem potrebovali.

Dan 4 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanu). Zgodaj zjutraj se z safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v Delto. Le ti nas popeljejo skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« odpravite na sprehod po otoku. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na potovanu skozi delto v Bocvani spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 5 | Maun - Moremi rezervat (Moremi Game Reserve), Bocvana

Popotnike s paketom aktivnosti zgodaj zjutraj poberemo v hotelski sobi, od koder potujemo do vhoda v Moremi rezervat, Bocvana. Ker so lagune in kanali pomemben del ekološkega sistema Okavango delte, opazujemo ptičje in živalske populacije. Safari po delti se lahko razlikuje zlasti, kadar se pojavijo visoke poplave, ko so ceste zaprte ali neprehodne. Tisti, ki niso kupili paketa aktivnosti, imajo prost dan.

Dan 6 | Nata, Bocvana

Naše ugodno potovanje nas danes popelje po severnih poteh Makgadigadi Pans, Bocvana, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Naš paket aktivnosti nam bo prinesel priložnost, da uživate v popoldanskem vodenem izletu v Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, kjer počakamo na spektakularni sončni zahod, ki je eden najlepših na potovanju po Bocvani.

Dan 7 | Narodni park Chobe, Bocvana

Zgodaj zjutraj potovanje nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe, Bocvana. To popoldne je namenjeno za safari in raziskovanju narodnega parka Chobe. Pot nadaljujemo s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje safarija s številnimi sloni, ki popoldne gostijo ob reki. Naš dan se konča z križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 8 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Prečkamo mejo z Zimbabvejem in ugodno potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov, Zimbabve. Doživljajoči avanturistični kraj ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 9 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Obiščemo spektakularne Viktorijine slapove, znane tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grozi), ki so pod Uniscovo zaščito. Park se razteza na površini 12tih kilometrov ob reki Zambezi. S številnimi dejavnostmi ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu, npr. rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ter še mnogo več. Na Viktorijinih slapovih se naše ugodno avanturistično potovanje po Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju konča.

Dan 10 | Viktorijini slapovi – Francistown, Zimbabve, Bocvana

Ko zapustimo mogočne Viktorijine slapove prečkamo mejo z Bocvano in poceni potovanje nadaljujemo južno v mestece Francistown, Zimbabve.

Dan 11 | Francistown – Johannesburg, Bocvana, Južnoafriška republika

Zjutraj se odpravimo proti jugu do Johannesburga, Južna Afrika, kjer prispemo do Belvedere nastanitve v poznih popoldanskih urah, kjer nas čaka tradicionalna afriška večerja. Večer je čas za deljenje zgodb in za praznovanje številnih čudes iz afriških potovanj po Južni Afriki, Bocvani, Zimbabveju in drugih državah Afrike.

Dan 12 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Ko pustimo mesto Johannesburg za sabo, nas ugodno potovanje pripelje na področje Mpumalange, provinco, ki meji s Svazilandom, Mozambikom in J. Afriko in literarno pomeni prostor, kjer vzhaja sonce. Naše potovanje po Južni Afriki poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Nacionalnega parka Kruger. Popoldne boste imeli priložnost, da se pridružite neobvezni vožnji ob sončnem zahodu.

Dan 13 | Nacionalni park Kruger

Zgodaj zjutraj se odpravimo v Nacionalni park Kruger, da uživamo v celodnevnem safariju. Obilje divjih živali nam daje priložnost za ogled tudi največjih 5 “Big 5”. Paket aktivnosti ponuja dodatno vznemirjenje, to je doživljanje parka s štirikolesnikom. Ta večer imamo še eno priložnost za opazovanje sončnega zahoda v parku.

Dan 14 | Nacionalni park Kruger - Panoramska cesta »Panorama Route«, Južna Afrika

Tisti, ki so se odločili za jutranji izlet po nacionalnem parku, bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali pridružijo na vožnji po Panoramski cesti, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 15 | Johannesburg, Južna Afrika

Zadnji dan potovanja po Južni Afriki še uživamo na safariju v parku. Pozno popoldne prispemo v Belvedere, kjer se udeležimo tradicionalne afriške večerje in si izmenjamo kontakte s svojim novimo prijatelji iz celega sveta. Tu končamo potovanje po Južni Afriki, Zimbabveju in Bocvani.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje11. | *25.Julij202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje1. | 8. | 22.Avgust202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*19.September202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje3. | *17. | 31.Oktober202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | *28.November202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje12.December202015 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.