Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

9 Dni

Okavango delta in Nacionalni park Chobe – Sever
(potovanje Južna Afrika, Bocvana in Zimbabve)

Opis

Nepozabne dogodivščine na tem ugodnem avanturističnem potovanju se bodo odvijale kar v treh afriških državah: Zimbabve, Bocvani in Južnoafriški republiki.
Ko pustimo za sabo mesto Johannesburg, Južna Afrika, potujemo v Kalaharijsko puščavo, ki je velika polsušna peščena savana in meri kar 900.000 km² in je razširjena v Bocvano, del Namibije in območja v Južni Afriki. Polpuščava z velikimi predeli za odličen safari po obilnem deževju gosti več živali in rastlin kot prave puščave, na primer Namib na zahodu. V Kalahari puščavi živi veliko različnih živali, tudi velike zveri, kot so: lev, transvalski lev, južnoafriški gepard, afriški leopard, lisasta hijena, progasta hijena, kapski divji pes, ptice roparice….
Ugodno potovanje nadaljujemo v Centralni Kalahari, Bocvana in se seznanimo z lokalnim plemenom San, ki so še vedno lovci in nabiralci. Na vodenem sprehodu nam pokažejo skrivnost, kako preživijo v tem težkem okolju, kulturo bivanja pa še vedno prenašajo iz roda v rod.
Potovanje nadaljujemo v mestu Maun, Bocvana in se pripravimo na dovgodiščine v Okavago delti, kjer vidimo nešeteto kanalov največje delte na svetu! Tukaj nas čaka ogromno aktivnosti, katerih se lahko udeležite v tem raju. Ne pozabite slikati povodnega konja, krakodila, kuduja…. iz vašega kanuja, ko se vozite po delti ali pa z vodičem obiščete enega izmed mnogih otokov na delti.
V Nacionalnem parku Chobe se udeležimo safarija, plujemo s čolni po reki Chobe, medtem ko opazujemo mnogokatere živali in slone ki se ob reki napajajo. Priporočamo, da vzamete s sabo pivo ali dva, da pogasimo žejo ob gledanju spektakularneag sončnega zahoda iz reke!
S spomini napolnjenimi vtisi na safari in mnogo živali prestopimo mejo z Zimbabvejem in potovanje nadaljujemo na kratki razdalji do Viktorijinih slapov na reki Zambezi, Zimbabve. Tukaj si lahko privoščite tudi vrsto adrenalinskih aktivnosti, kot so polet z letalom čez slapove, bungee jumping ali rafting po reki…
Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

Cenik

KAMPIRANJE

1.186 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 45 €
  • Zeleni Sedež 12 €

HOTEL / LODGE​

1.524 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 209 €
  • Zeleni Sedež 12 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Johannesburg - Kalahari Gateway, Južna Afrika

Potovanje pričnemo v Johannesburgu, Južna Afrika in potujemo skozi severozahodno provinco do meje z Bocvano. Po zaključku mejnih formalnosti nadaljujemo po avtocesti Trans-Kalahari, do naše prve nočne postojanke.

Dan 2 | Kalahari – Ghanzi, Bocvana

Odpravimo se globlje v osrednji del Kalahari puščave in postavimo tabor v okrožju Ghanzi, kjer preživimo nekaj časa s čudovitim nomadskim plemenom San. To popoldne se bomo pridružili našim lokalnim vodnikom na vodenem izletu, kjer se bomo seznanili o skrivnosti preživetja v tej težki puščavski pokrajini Kalahari. Nomadski »San people« so lovci – nabiralci, ki iz roda v rod prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu. Ta večer bomo iz prve roke dobili prave izkušnje te kulture, ki je znana po svojih bogati tradiciji pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 3 | Maun, Bocvana

Potovanje nadaljujemo skozi Maun, prehod z Okavango delto, Bocvana. To popoldne boste imeli možnost poleteti z manjšim avionom čez Okavango delto. Zvečer vas bo vodnik seznanil s prihajajočimi izleti in kaj boste pri tem potrebovali.

Dan 4 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanu). Zgodaj zjutraj se z safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v Delto. Le ti nas popeljejo skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« odpravite na sprehod po otoku. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na potovanu skozi delto v Bocvani spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 5 | Maun - Moremi rezervat (Moremi Game Reserve), Bocvana

Popotnike s paketom aktivnosti zgodaj zjutraj poberemo v hotelski sobi, od koder potujemo do vhoda v Moremi rezervat, Bocvana. Ker so lagune in kanali pomemben del ekološkega sistema Okavango delte, opazujemo ptičje in živalske populacije. Safari po delti se lahko razlikuje zlasti, kadar se pojavijo visoke poplave, ko so ceste zaprte ali neprehodne. Tisti, ki niso kupili paketa aktivnosti, imajo prost dan.

Dan 6 | Nata, Bocvana

Naše ugodno potovanje nas danes popelje po severnih poteh Makgadigadi Pans, Bocvana, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Naš paket aktivnosti nam bo prinesel priložnost, da uživate v popoldanskem vodenem izletu v Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, kjer počakamo na spektakularni sončni zahod, ki je eden najlepših na potovanju po Bocvani.

Dan 7 | Narodni park Chobe, Bocvana

Zgodaj zjutraj potovanje nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe, Bocvana. To popoldne je namenjeno za safari in raziskovanju narodnega parka Chobe. Pot nadaljujemo s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje safarija s številnimi sloni, ki popoldne gostijo ob reki. Naš dan se konča z križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 8 | Kasane – Viktorijini slapovi, Bocvana, Zimbabve

Prečkamo mejo z Zimbabvejem in potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov, Zimbabve. Doživljajoči avanturistični kraj ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 9 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Obiščemo spektakularne Viktorijine slapove, znane tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grozi), ki so pod Uniscovo zaščito. Park se razteza na površini 12tih kilometrov ob reki Zambezi. S številnimi dejavnostmi ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu, npr. rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ter še mnogo več. Na Viktorijinih slapovih se naše ugodno avanturistično potovanje po Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju konča.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje11. | 18. | *25.Julij20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje1. | 8. | 22.Avgust20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*19.September20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje3. | 17. | 31.Oktober20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | *28.November20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje12. | 26.December20209 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.