Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

9 Dni

Okavango in Chobe – Jug
(Potovanje Južna Afrika, Bocvana, Zimbabve)

Opis

Naše nepozabne dovgodivščine na tem ugodnem potovanju, ki vam ga nudi Mama Afrika se bodo odvijale kar v treh afriških državah: Zimbabveju, Bocvani in Južni Afriki.
Potovanje se začne v Viktorijinih slapovih na reki Zambezi v Zimbabveju. Tukaj si poleg ogleda največjih slapov na svetu lahko privoščite tudi vrsto adrenalinskih aktivnosti kot so polet z letalom čez slapove, bungee jumping ali rafting po reki…
Prvi safari na tem potovanju nas čaka v Nacionalnem parku Chobe, Bocvana z štirikolesniki, kot tudi s čolni, ko plujemo po reki Chobe, medtem ko opazujemo mnogokatere živali in slone, ki se ob reki napajajo ali jo prečkajo le nekaj metrov od nas.
Naslednji vrhunec potovanje je ogled največje delte na svetu -Okavago delte v Bocvani. Tukaj vas čaka nešteto aktivnosti katerih se lahko udeležite v tem raju. Ne pozabite slikati povodnega konja, krakodila, kuduja…. iz vašega kanuja, ko se vozite po delti ali pa z vodičem obiščete enega izmed mnogih otokov v delti. Ta unikatni ekosistem voda se vrača v pesek Kalaharskega bazena, ki je naša naslednja postojanka potovanja po Bocvani.
Kalahari puščava je velika polsušna peščena savana v Južni Afriki in meri kar 900.000 km². Razširjena je v Bocvano, del Namibije in območja v Južni Afriki. Polpuščava z velikimi predeli po obilnem deževju gosti več živali in rastlin kot prave puščave, na primer Namib na zahodu, zato nam omogoča odličen safari, katerega se udeležimo na tem potovanju po Bocvani. V Kalahariju živi veliko različnih živali, tudi velike zveri, kot so: lev, transvalski lev, južnoafriški gepard, afriški leopard, hijena, …., mogoče katero od njih zagledate na našem safariju po Bocvani.
Potovanje nadaljujemo v Centralni Kalahari v Bocvani in se seznanimo z lokalnim plemenom San, ki so še vedno lovci in nabiralci. Na vodenem sprehodu nam pokažejo skrivnosti, kako lahko preživijo v tem težkem okolju, kulturo bivanja pa še vedno prenašajo iz roda v rod.
Naše potovanje po Zimbabveju, Bocvani in Južni Afriki zaključimo v mestu Johanesburg, Južna Afrika.

Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo solo.

 • Posadka 2 Osebi
 • Največ 20 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 9 Dni in 8 Noči
 • Od Viktorijinih slapov do Johannesburga
 • 8 Zajtrk, 8 Kosilo, 8 Večerja
 • Zimbabve, Bocvana, Južna Afrike

Cenik

KAMPIRANJE

1.192 Na osebo
 • Doplačilo v šotoru sam 46 €
 • Zeleni Sedež 12 €

HOTEL / LODGE​

1.533 Na osebo
 • Doplačilo enoposteljna soba 217 €
 • Zeleni Sedež 12 €

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Viktorijini slapovi »Victoria Falls«, Zimbabve

Že prvi dan na tem potovanju po Zimbabveju boste imeli priložnost videti mogočne Viktorijine slapove. Gre za avanturistični kraj, ki ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike tega potovanja po Zimbabveju, pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 2 | Viktorijini slapovi »Victoria Falls« – Kasane, Bocvana

Po zajtrku potovanje nadaljujemo do meje z Bocvano in ob prihodu na obrežje reke Chobe postavimo naš kamp. Safari pričnemo s štirikolesniki in uživamo v popoldanski vožnji po nacionalnem parku, ob tem pa doživimo osebno izkušnjo z mnogimi sloni, ki so prav pogosti obiskovalci obrežja reke Chobe, še posebno ob popoldnevih. Naš dan se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 3 | Nata, Bocvana

Zapustimo Kasane in potovanje nadaljujemo v mesto Nata, Bocvana. Uživamo v vodenem izletu po Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakamo na spektakularni sončni zahod, ki je eden lepših na tem potovanju po Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju.

Dan 4 | Maun, Bocvana

Potovanje nas vodi skozi severni del Makgadigadi Pans v Maun, Bocvana. Še vedno smo v družbi teh veličasnih ikoničnih Baobab dreves. Ko prispemo v Maun boste imeli priložnost vzeti izlet z majhnim letalom čez Okavango delto (če nam čas in vreme dovoljuje je to možno izvesti tudi 6. dan).

Dan 5 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte na tem potovanju po Bocvani je z mokori (neke vrste kanujev).
Zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas popeljejo skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti na tem potovanju po Bocvani ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge. Okavanga delta je največja delta na svetu, ki si jo enostavno mora ogledati vsak turist, ki potuje po Bocvani, zato je obisk delte vsekakor eden izmed vrhuncev tega potovanja po Bocvani.

Dan 6 | Maun, Bocvana

Zgodaj zjutraj potovanje nadaljujemo do vhoda v Moremi rezervat, Bocvana. Ker so lagune in kanali pomemben del ekološkega sistema Okavango delte, opazujemo ptičje in živalske populacije. Safariji po delti se lahko razlikujejo zlasti, kadar se pojavijo visoke poplave, ko so ceste zaprte ali neprehodne.

Dan 7 | Maun – Puščava Kalahari, Bocvana

Potovanje nas vodi v okrožje Ghanzi v osrednjem Kalahariju, Bocvana, kjer uživamo v vodenem izletu s čudovitim normadskim plemenom San. To je priložnost, da se na tem potovanju po Bocvani naučite več o kulturi nomadskega plemena in interakciji s svojim puščavskim okoljem.

Dan 8 | Puščava Kalahari, Bocvana

Kalahari pokriva več kot 900.000 kvadratnih kilometrov. Tu živi nomadsko ljudstvo San, ki so lovci in nabiralci in so prenesli bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu. Nocoj na tem potovanju v Bocvani uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 9 | Kang – Johanesburg, Južna Afrika

Za sabo pustimo puščavo Kalahari in potovanje nadaljujemo do Johanesburga v Južni Afriki in skozi severno-zahodno provinco do Belvedere nastanitve, kamor prispemo v poznih popoldanskih urah. Tu naš čaka tradicionalna južnoafriška večerja in zaključek našega potovanja po Bocvani, Zimbabveju in Južni Afriki.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje06. | 20.Julij20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*03. | 17. | 31.Avgust20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | 21. | *28.September20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje05. | 12. | 26.Oktober20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje09. | *23.November20209 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje07. | 21.December20209 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

Scroll to Top

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.