Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

19 Dni

Okavango delta, Zimbabve in Nacionalni park Kruger
(potovanje Južna Afrika, Bocvana in Zimbabve)

Opis

Nepozabne dogodivščine na tem avanturističnem potovanju se bodo odvijale v treh afriških državah: Zimbabveju, Bocvani, in Južnoafriški republiki.
Ko za sabo pustimo mesto Johanesburg, Južna Afrika, nas potovanje popelje v puščavo Kalahari v Bocvani. Seznanimo se z lokalnim plemenom San in njihovo strategijo preživetja Bushmanov v težkem okolju Kalaharija.

Potovanje nadaljujemo v Bocvani in se pripravimo na dogodiščine v Okavago delti, kjer vas popeljemo v osrčje najbolj nedotaknjene divjine v Bocvani, z nešeteto kanali največje delte na svetu!

Tukaj nas čaka ogromno aktivnosti, ki nam jih ponudi potovanje v tem raju po Bocvani. Ne pozabite slikati povodnega konja, krakodila, kuduja…. iz vašega kanuja, ko se vozite po delti ali pa z vodičem obiščete enega izmed mnogih otokov na delti.
V Nacionalnem parku Chobe se udeležimo safarija, plujemo s čolni po reki Chobe, počakamo na spektakularni sončni zahod, medtem ko opazujemo mnogokatere živali in slone, ki se napajajo ob reki.

S spomini napolnjenimi vtisi na safari in mnoge živali prestopimo mejo z Zimbabvejem, kjer potovanje nadaljujemo na kratki razdalji do Viktorijinih slapov na reki Zambezi, Zimbabve. Tukaj si lahko privoščite tudi vrsto adrenalinskih aktivnosti, kot so polet z letalom čez slapove, bungee jumping ali rafting po reki…

Ko zapustimo utrip in pustolovščino Viktorijinih slapov nas potovanje vodi južno do Nacionalnega parka Hwange, ki je največji park v Zimbabveju in je eden najlepših afriških oaz za safari in fotografiranje teh divjih živali.

Potujemo proti jugu v Bulaway, Zimbabve, kjer raziskujemo nacionalni park Matopos z lokalnim vodnikom. Naše potovanje nas pripelje do ruševin velikega Zimbabveja. Ta svetovna dediščina UNESCO je bila nekdaj glavno mesto Kraljevine Zimbabveja.

Obiščemo največji nacionalni park v J. Afriški republiki, Kruger, kjer se ponovno odpravimo na safari in na raziskovanje tega parka. Pred vrnitvijo v Johannesburg bomo na potovanju uživali v razgledih na Panoramski poti v Južni Afriki in si pobližje ogledali Božje oko, Bourke’s Luck Potholes in kanjon reke Blyde.

Potovanje po Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju si lahko izberete tudi v opciji last minute potovanja, potovanje pa je primerno tudi za samske, saj se ga udeležijo popotniki v solo varianti iz celega sveta.reke Blyde.

Cenik

KAMPIRANJE

3.019 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 146 €
  • Zeleni Sedež 28 €

HOTEL / LODGE​

3.713 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 393 €
  • Zeleni Sedež 28 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Johannesburg, Južna Afrika- Kalahari Gateway, Bocvana

Potovanje pričnemo v mestu Johannesburg, Južna Afrika in potujemo skozi severozahodno provinco do meje z Bocvano. Po zaključku mejnih formalnosti nas potovanje nadaljujemo po avtocesti Trans-Kalahari, do naše prve nočne postojanke v Bocvani.

Dan 2 | Ghanzi, Bocvana

Potovanje nas vodi v osrednji del Kalahari-ja in naš tabor v okrožju Ghanzi v Bocvani, kjer preživimo nekaj časa s čudovitim nomadskim plemenom San. To popoldne se bomo pridružili našim lokalnim vodnikom na vodenem izletu, ki nas bo pripeljal do številnih skrivnosti preživetja Bushmanov v tem težkem okolju puščave Kalahari. Nomadska rasa San so lovci – nabiralci, ki na naslednje generacije prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu. Ta večer bomo na tem potovanju po Bocvani dobili izkušnje te kulture, ki je znana po svojih bogati tradiciji pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 3 | Maun, Bocvana

Potovanje nadaljujemo skozi Maun, prehod u Okavango delto v Bocvani. To popoldne boste imeli možnost poleteti z manjšim avionom čez Okavango delto. Zvečer vas bo vodnik seznanil s prihajajočimi izleti in kaj pri tem potrebujete. Tisti popotniki, ki se boste vkrcali na letalo za polet nad delto, se boste nadaljnega potovanja po Bocvani ponovno udeležili v Maunu.

Dan 4 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanu). Zgodaj zjutraj se z safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v Delto. Le ti nas popeljejo skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« odpravite na sprehod po otoku. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti na tem potovanju po Bocvani ni primarno safari, vas lahko na potovanu skozi delto spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 5 | Maun – Moremi rezervat (Moremi Game Reserve), Bocvana

Zgodaj zjutraj vas poberemo v hotelski sobi, od koder nas potovanje vodi do vhoda v Moremi rezervat. Ker so lagune in kanali pomemben del ekološkega sistema Okavango delte, opazujemo ptičje in živalske populacije. Safariji po Delti se lahko razlikujejo zlasti, kadar se pojavijo visoke poplave, ko so ceste zaprte ali neprehodne.

Dan 6 | Nata, Bocvana

Naše potovanje nas danes popelje po severnih poteh Makgadigadi Pans, Bocvana. To popoldne bomo uživali v vodenem safariju v Nata Sanctuary, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.
Makgadigadi Pans so dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo, zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod ki je eden lepših na potovanju po Bocvani.

Dan 7 | Narodni park Chobe, Bocvana

Zgodaj zjutraj potovanje nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe, Bocvana. To popoldne je namenjen za safari in raziskovanje narodnega parka Chobe, Bocvana. Na potovanju po parku se vozimo s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje safarija s številnimi sloni, ki popoldne gostijo ob reki. Naš dan se konča z križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 8 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Prečkamo mejo z Zimbabvejem in ugodno potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov, Zimbabve. Doživljajoči avanturistični kraj ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 9 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Obiščemo spektakularne Viktorijine slapove, znane tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grozi), ki so pod Uniscovo zaščito. Slapovi na reki Zambezi so široki približno 1,7 km in visoki 128 m. Posebnost slapov se kaže zaradi ozke kotanjaste razpoke, kamor pada voda. S številnimi dejavnostmi ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes na tem potovanju po Zimbabveju še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu, npr. rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ter še mnogo več.

Dan 10 | Viktorijini slapovi – Narodni park Hwange, Zimbabve

Zjutraj še enkrat obiščemo spektakularne Viktorijine slapove. Razdeljeni so med dva narodna parka: Zambijski Narodni park Mosi-oa-Tunya in Narodni park Viktorijinih slapov države Zimbabve ob reki Zambezi. Seveda nekaj časa preživimo za ogled slapov, nato potovanje nadaljujemo proti jugu do narodnega parka Hwange »Hwange National Park«, ki je največji narodni park v Zimbabveju in ponuja odlične možnosti za safari – ogled raznolikih prosto živečih živali, ki so doma v parku.

Dan 11 | Narodni park Hwange, Zimbabve

Narodni park Hwange je med vsemi divjimi živali tudi dom največjih 5, med katere štejemo bivola, slona, leva, leoparda in bivola.
Zgodaj zjutraj vas bomo pobrali pred hotelom in odpeljali na safari z 4×4 kolesniki.

Dan 12 | Narodni park Matopos, Zimbabve

Po zajtrku nadaljujemo potovanje proti jugu do Bulawaya, drugega največjega mesta v Zimbabveju. Naše popoldne bomo preživeli ob raziskovanju narodnega parka Matopos z lokalnim vodnikom. Park je leta 2003 prejel priznanje kot UNESCO-va naravna svetovna dediščina in vključuje intenzivno varovalno območje, kjer živijo črni in beli nosorogi. Narodni park Matopos je poimenovan po besedah ​​Ndebele “Matobo”, ki pomeni plešasta glava, kar se nanaša na zaobljene granitne hribe, ki ga obdajajo. Zvečer se vrnemo v Bulawayo, kjer prenočimo.

Dan 13 | Veličasne ruševine v Zimbabveju »Great Zimbabwe Ruins«

Potovanje nas popelje v Masvingo in na ogled ruševin velikega Zimbabveja. Popoldan bomo uživali v vodenem ogledu te zgodovinske lokacije. Ta svetovna dediščina Unesca, je bila nekoč prestolnica Kraljevine Zimbabve, ki je bil poznan v pozni železni dobi. Vzamemo si čas, da se seznanimo z zapletenim kamnitim delom in doživimo dediščino tega spomenika zgodnje civilizacije.

Dan 14 | Tshipise, Južnoafriška republika

Ko zapustimo Zimbabve, prečkamo reko Limpopo in potovanje nam ponovno predstavi Južnoafriško republiko. Naša večerna postojanka kjer prenočimo nam ponudi priložnost, da dan zaključimo s plavanjem v vročih izvirih Tshipise.

Dan 15 | Johannesburg, Južna Afrika

Potovanje nadaljujemo proti jugu do Johannesburga v Južnoafriški republiki, kjer prispemo do Belvedere nastanitve v poznih popoldanskih urah. Ob tradicionalni afriški večerji je čas za deljenje številnih zgodb in čudes iz potovanj po Afriki.

Dan 16 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Ko za sabo pustimo mesto Johannesburg, nas potovanje pripelje na področje Mpumalange v Južni Afriki, province pa meji s Svazilandom, Mozambikom in Južnoafriško republiko. Naše potovanje po Južni Afriki poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Nacionalnega parka Kruger. Popoldne boste imeli priložnost, da se pridružite neobvezni vožnji ob sončnem zahodu.

Dan 17 | Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Zgodaj zjutraj se odpravimo v Nacionalni park Kruger, da s štirikolesniki uživamo v celodnevnem safariju. Obilje divjih živali nam daje priložnost za ogled tudi največjih 5 »Big 5 ». Ta večer imamo priložnost za opazovanje še enega spektakularnega sončnega zahoda v parku med divjimi živalmi.

Dan 18 | Nacionalni park Kruger - Panoramska cesta »Panorama Route«, Južna Afrika

Tisti, ki so se odločili za jutranji izlet po nacionalnem parku bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali na nadaljnem potovanju po Južni Afriki pridružijo pri vožnji po Panoramski cesti, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 19 | Nacionalni park Kruger - Johannesburg, Južna Afrika

Zadnji dan potovanja po Južni Afriki še uživamo na safariju ob vožnji skozi park. Pozno popoldne prispemo v Belvedere, kjer se udeležimo tradicionalne afriške večerje in si izmenjamo kontakte s svojim novimo prijatelji iz celega sveta. V Johanesburgu končamo potovanje po Južni Afriki, Zimbabveju in Bocvani.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje in Hotel/LodgeJanuar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeFebruar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMarec2021
Kampiranje in Hotel/LodgeApril2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMaj2021
Kampiranje in Hotel/LodgeJunij2021
Kampiranje in Hotel/Lodge11. | *25.Julij202019 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge08. | 22.Avgust202019 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge*19.September202019 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge03. | 17. | *31.Oktober202019 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge14. | *28.November202019 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge/December202019 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.