Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

6 Dni

Najlepše iz Bocvane – Sever
(potovanje Bocvana in Zimbabve)

Opis

Uživajte v poceni potovanju skozi Bocvano ter Zimbabve in si oglejte njune nevečje vrhunce!
Prvi dan potovanja pričnemo v Bocvani, mestecu Maun in takoj potujemo do največje celinske delte na svetu. Okavanga delta je sistem labirintov, lagun, jezer in skritih kanalov, ki pokrivajo 17.000 kvadratnih kilometrov pokrajine. Višina in temperatura vode med letom močno niha, zato nobena izkušnja ni enaka drugi. Vozniki tako imenovanih mokorov (neke vrste kanujev) nas vodijo skozi plovne poti in sprehode po naravi.
Iz udobja rečne ladje potovanja po Bocvani nadaljujemo do nacionalnega parka Chobe, kjer uživamo v safariju. Narodni park Chobe je nedvomno najlepši in najbolj priljubljen safari v državi, ter tretji največji park v Bocvani. Ima eno največjih koncentracij divjih živali v Afriki, takoj po Centralnem Kalahariju in Kgalagadi Transfrontier parku.
Avanturistično potovanje nadaljujemo v Zimbabveju. Potujemo do Viktorijinih slapov, kjer si lahko ogledamo največje slapove na svetu in se udeležimo številnih dejavnosti, ki so nam tam na voljo.

Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Bocvani in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo solo.

Cenik

KAMPIRANJE

975 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 45 €
  • Zeleni Sedež 5 €

HOTEL / LODGE​

1.260 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 145 €
  • Zeleni Sedež 5 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev). Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge. Okavango delto, največjo celinsko delto na svetu si enostavno mora ogledati vsak turist, ki gre na potovanje v Bocvano!

Dan 2 | Maun - Moremi naravni rezervat »Moremi Game Reserve«, Bocvana

Popotnike s paketom aktivnosti zgodaj zjutraj poberemo v hotelski sobi, od koder se odpeljemo v Moremi naravni rezerat. Ker so lagune in kanali pomemben del ekološkega sistema Okavango delte, opazujemo ptičje in živalske populacije. Safariji v Bocvani po delti se lahko razlikujejo zlasti, kadar se pojavijo visoke poplave, ko so ceste zaprte ali neprehodne. Tisti, ki niso kupili paketa aktivnosti, imajo prost dan.

Dan 3 | Nata, Bocvana

Naše ugodno potovanje po Bocvani nas popelje po severnih poteh Makgadigadi Pans, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Paket aktivnosti vam omogoči da uživate v popoldanskem vodenem izletu v Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, kjer počakamo na spektakularni sončni zahod.

Dan 4 | Chobe nacionalni park »Chobe National Park«, Bocvana

Potovanje v Bocvani nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe. To popoldne je namenjen safariju in raziskovanju narodnega parka Chobe s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje s številnimi sloni, ki gostijo ob reki. Dan se konča s križarjenjem po reki in večerjo ob tabornem ognju.

Dan 5 | Kasane – Viktorijini slapovi »Victoria Falls«, Bocvana in Zimbabve

S spomini na srečanja divjih živali prečkamo mejo in nadaljujemo s potovanjem v Zimbabveju, kjer se odpeljemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago izleti, lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 6 | Viktorijini slapovi »Victoria Falls«, Zimbabve

Naše avanturistično potovanje v Bocvani in Zimbabveju se konča po zajtrku. S številnimi dejavnostmi, ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu. Rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več…

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Kampiranje in Hotel/LodgeJanuar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeFebruar2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMarec2021
Kampiranje in Hotel/LodgeApril2021
Kampiranje in Hotel/LodgeMaj2021
Kampiranje in Hotel/LodgeJunij2021
Kampiranje in Hotel/Lodge02. | 09. | 16. | 30.Julij20206 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge20. | 27.Avgust20206 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge10. | 24.September20206 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge08. | 22.Oktober20206 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge05.November20206 dni
Kampiranje in Hotel/Lodge03. | 17. | 24.December20206 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.