Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

13 Dni

Okavango delta in Nacionalni park Kruger
(potovanje Bocvana, Zimbabve in Južna Afrika)

Opis

Nepozabne dogodivščine na tem ugodnem avanturističnem potovanju se bodo odvijale kar v štirih afriških državah: Zimbabve, Bocvani, Namibiji in Južnoafriški republiki.

Ko za sabo pustimo mesto Windhoek, Namibija, potovanje nadaljujemo v osrednjo Kalahari puščavo v Bocvani. Seznanimo se z lokalnim plemenom San, ki so še vedno lovci in nabiralci. Na vodenem izletu nam pokažejo skrivnosti, kako preživijo v tem težkem okolju, kulturo bivanja pa še vedno prenašajo iz roda v rod.

Nadalje potovanje nadaljujemo v mesto Maun, Bocvana in se pripravimo na dogodiščine v Okavago delti, kjer vas popeljemo v osrčje najbolj nedotaknjene divjine v Bocvani, z nešeteto kanali največje delte na svetu!

Tukaj nas čaka ogromno aktivnosti, ki nam jih omogoča potovanje v tem raju po Bocvani. Ne pozabite slikati povodnega konja, krakodila, kuduja…. iz vašega kanuja, ko se vozite po delti ali pa z vodičem obiščete enega izmed mnogih otokov na delti.
V Nacionalnem parku Chobe se udeležimo safarija, plujemo s čolni po reki Chobe, počakamo na spektakularni sončni zahod, medtem ko opazujemo mnogokatere živali in slone, ki se ob reki napajajo.

S spomini napolnjenimi vtisi na safari in mnoge živali prestopimo mejo z Zimbabvejem in ugodno potovanje nadaljujemo na kratki razdalji do Viktorijinih slapov na reki Zambezi, Zimbabve. Tukaj si lahko privoščite tudi vrsto adrenalinskih aktivnosti, kot so polet z letalom čez slapove, bungee jumping ali rafting po reki…

Ko zapustimo mesto Johannesburg, se naša avantura na tem potovanju začne po največjem nacionalnem parku v Južni Afriki –parku Kruger, površine 19.485 km2. Tukaj imate odlično priložnost za safari in ogled največjih živali na svetu, ki tukaj domujejo.
Naša povratno potovanje do Johannesburga, nas popelje skozi slikovito panoramsko pot, kjer bomo obiskali Božje okno, Bourke’s Luck Potholes in tri Rondavels, vse v Južnoafriški republiki.

Poceni potovanje lahko izberete tudi v opciji last minute potovanja, potovanje po Južni Afriki, Bocvani, Namibiji in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se ga udeležijo popotniki v solo varianti iz celega sveta.

Cenik

KAMPIRANJE

2.047 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 121 €
  • Zeleni Sedež 19 €

HOTEL / LODGE​

2.493 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 362 €
  • Zeleni Sedež 19 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Windhoek, Namibija – Ghanzi, Bocvana

Potovanje po Bocvani, Namibiji, Zimbabveju in Južni Afriki pričnemo v Windhoeku, glavnem mestu Namibije. Potovanje poteka proti vzhodu, v osrednji del Kalahari puščave, kjer postavimo tabor v okrožju Ghanzi, Bocvana. Nekaj časa preživimo s čudovitim nomadskim plemenom San in se na vodenem izletu seznanimo o skrivnostih njihovega preživetja v tej težki puščavski pokrajini Kalahari. »Nomadsko pleme San so lovci in nabiralci, ki iz roda v rod prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu. Na potovanju po Bocvani ta večer dobimo prave izkušnje te kulture, ki je znana po svojih bogati tradiciji pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 2 | Okavango delta, Bocvana

Potovanje nadaljujemo skozi Maun, prehod z Okavango delto v Bocvano. To popoldne boste imeli možnost poleteti z manjšim avionom čez Okavango delto. Zvečer vas bo vodnik seznanil s prihajajočimi izleti in kaj pri tem potrebujete. Tisti popotniki, ki se boste vkrcali na letalo za polet nad delto, se boste nadaljnega potovanja po Bocvani ponovno udeležili 4. dan v Maunu.

Dan 3 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanu). Zgodaj zjutraj se z safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v Delto. Le ti nas popeljejo skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« odpravite na sprehod po otoku. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti na tem potovanju po Bocvani ni primarno safari, vas lahko na potovanu skozi delto spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 4 | Maun – Nata, Bocvana

Zapustimo Maun in se ponovno pridružimo tistim, ki so izbrali paket aktivnosti za let z avionom. Skupaj potovanje nadaljujemo proti Nati, Bocvana. Večinoma dneva bomo preživeli v vozilu, medtem ko potujemo po severnih delih Makgadigadi Pans. To popoldne na potovanju po Bocvani bomo uživali v vodenem safariju v Nata Sanctuary, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.
Makgadigadi Pans so dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo, zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod ki je eden lepših na potovanju po Bocvani.

Dan 5 | Narodni park Chobe, Bocvana

Zgodaj zjutraj potovanje nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe, Bocvana. To popoldne je namenjen za safari in raziskovanje narodnega parka Chobe. Potovanje nadaljujemo s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje safarija s številnimi sloni, ki popoldne gostijo ob reki. Naš dan se konča z križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 6 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

S spomini na naša srečanja divjih živali, prečkamo mejo z Zimbabvejem in se odpeljemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 7 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Obiščemo spektakularne Viktorijine slapove, znane tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grozi), ki so pod Uniscovo zaščito. Park se razteza na površini 12-tih kilometrov ob reki Zambezi. S številnimi dejavnostmi ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes na tem potovanju po Zimbabveju popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu: npr. rafting po mogočni reki Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ter še mnogo več.

Dan 8 | Viktorijini slapovi, Zimbabve, – Francistown, Bocvana

Ko zapustimo mogočne Viktorijine slapove prečkamo mejo z Bocvano in poceni potovanje nadaljujemo južno v mestece Francistown, Zimbabve.

Dan 9 | Francistown, Bocvana – Johannesburg, Južnoafriška republika

Potovanje nas vodi proti jugu do Johannesburga, Južna Afrika, kjer prispemo do Belvedere nastanitve v poznih popoldanskih urah. Čaka nas tradicionalna afriška večerja, kjer je čas za deljenje zgodb in za praznovanje številnih čudes iz potovanj po Južni Afriki, Bocvani, Zimbabveju in drugih državah Afrike.

Dan 10 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Ko za sabo pustimo mesto Johannesburg, nas ugodno potovanje pripelje na področje Mpumalange v Južni Afriki, province pa meji s Svazilandom, Mozambikom in Južnoafriško republiko. Naše potovanje po Južni Afriki poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Nacionalnega parka Kruger. Popoldne boste imeli priložnost, da se pridružite neobvezni vožnji ob sončnem zahodu.

Dan 11 | Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Zgodaj zjutraj se odpravimo v Nacionalni park Kruger, da s štirikolesniki uživamo v celodnevnem safariju. Obilje divjih živali nam daje priložnost za ogled tudi največjih 5 »Big 5 ». Ta večer imamo priložnost za opazovanje še enega spektakularnega sončnega zahoda v parku med divjimi živalmi.

Dan 12 | Nacionalni park Kruger - Panoramska cesta »Panorama Route«, Južna Afrika

Tisti, ki so se odločili za jutranji izlet po nacionalnem parku bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali na nadaljnem potovanju pridružijo na vožnji po Panoramski cesti v Južni Afriki, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 13 | Nacionalni park Kruger - Johannesburg, Južna Afrika

Zadnji dan potovanja po Južni Afriki še uživamo na safariju ob vožnji skozi park. Pozno popoldne prispemo v Belvedere, kjer se udeležimo tradicionalne afriške večerje in si izmenjamo kontakte s svojim novimo prijatelji iz celega sveta. V Johanesburgu končamo potovanje po Južni Afriki, Zimbabveju, Bocvani in Namibiji.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
KampiranjeJanuar2021
Hotel/LodgeJanuar2021
KampiranjeFebruar2021
Hotel/LodgeFebruar2021
KampiranjeMarec2021
Hotel/LodgeMarec2021
KampiranjeApril2021
Hotel/LodgeApril2021
KampiranjeMaj2021
Hotel/LodgeMaj2021
KampiranjeJunij2021
Hotel/LodgeJunij2021
Kampiranje03. | 06. | 13. | 17. | 27. | *31.Julij202013 dni
Hotel/Lodge06. | 13. | 17. | 27. | *31.Julij202013 dni
Kampiranje03. | 07. | *10. | 14. | *17. | 24. | *28.Avgust202013 dni
Hotel/Lodge03. | 07. | *10. | 14. | *17. | 24. | *28. | 31.Avgust202013 dni
Kampiranje04. | *07. | 11. | *14. | 21. | 25. | *28.September202013 dni
Hotel/Lodge04. | *07. | 11. | *14. | 25. | *28.September202013 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*02. | 05. | 09. | 12. | *19. | 23. | 26. | 30.Oktober202013 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02. | *06. | 09. | 16. | 20. | 30.November202013 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje04. | 14. | *21.December202013 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.