Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

7 Dni

Delta in Chobe – Sever
(Potovanje Bocvana, Namibija in Zimbabve)

Opis

To 7-dnevno ugodno potovanje združuje enkratno doživetje in največje znamenitosti kar treh držav: Namibije, Bocvane in Zimbabveja!
Potovanje pričnemo z odhodom v Windhoeku, glavnem mestu Namibije, nadaljujemo v Bocvani in na koncu potovanja si privoščimo še dvodnevni obisk Viktorijinih slapov.
Seznanimo se z lokalnim plemenom San, ki so že dolgo povezani s težkim okoljem puščave Kalahari in se seznanimo kako dobro so se naučili preživeti v tej težki pokrajini !
Na tem potovanju po Bocvani vas bodo zabavali z lokalni plemenski plesi.
Nato vstopimo v eno izmed najbolj edinstvenih območij divjine na svetu, okrožje Okavango delte v Bocvani, kjer naše potovanje popestrimo s plovbo po delti z mokori (neke vrste kanuji) in s safarijem.

Safari s štirikolesniki si privoščimo tudi v nacionalnem parku Chobe, ki je poleg vseh divjih živali dom največje afriške populacije slonov in obsega več kot 10.000 km2. Ta dan na potovanju končamo s križarjenjem po reki Chobe v Bocvani, kjer opazujemo spektakularni sončni zahod, nato pa z večejo ob tabornem ognju.

Naše potovanje se konča v Viktorijinih slapovih, Zimbabve, kjer se lahko udeležite številnih adrenalinskih dovgodivščin, ki so tam na voljo.
Spektakularni Viktorijini slapovi, ki prek 1700 metrov širokega praga padejo okrog sto metrov v globino so nedvomno eden izmed najlepših afriških zakladov in vrhunec tega potovanja po Bocvani, Namibiji in Zimbabveju.

Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje v Bocvani, Namibiji in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

 • Posadka 3 Osebi
 • Največ 20 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 7 Dni in 6 Noči
 • Od Windhoeka do Viktorijinih slapov
 • 6 Zajtrk, 3 Kosilo, 5 Večerja
 • Bocvana, Zimbabve

Cenik

KAMPIRANJE

897
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 36 €
 • Paket Aktivnosti 103 €
 • Zeleni Sedež 6 €
 • Gorila Trekking dovoljenje 630/730 €

HOTEL / LODGE​

1.130
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 169 €
 • Paket Aktivnosti 103 €
 • Zeleni Sedež 6 €
 • Gorila Trekking dovoljenje 630/730 €

Cena vključuje: vodenje v angleškem jeziku, možno pa je vodenje tudi v nemškem jeziku (drugi datumi odhodov),
zajtrk, kosilo in večerja v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Cena naših potovanj ne vključuje letalske karte.

Paket aktivnosti vključuje: Izlet v Makgadikgadi Pans, vožnjo z ladjo v Chobe nacionalnem parku in safari v Chobe nacionalnem parku.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Windhoek, Namibija – Bocvana, Ghanzi

Potovanje pričnemo po srečanju posadke v Windhoeku, v Namibiji in z vožnjo nadaljujemo vzhodno proti sosednji Bocvani in v puščavo Kalahari. Drugače kot namibijska puščava, Kalahari ni nič manj dramatična in pokriva več kot 900.000 kvadratnih kilometrov. Nomadska nabiralska rasa San, je že dolgo povezana s tem groznim okoljem in nocoj na tem potovanju po Bocvani uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 2 | Okavango delta, Bocvana

Pred odhodom bomo uživali v informativno vodenem sprehodu s skupnostjo San. Nato potovanje nadaljujemo v Maun- Bocvana, kjer boste imeli priložnost, da z avionom poletite nad slikovito pokrajino Okvange delte (seveda če to čas in vreme dopušča). Zvečer nam bo vodnik razložil, kaj lahko pričakujemo pri celodnevnem izletu v Okavango delti.
Tisti gostje, ki so predhodno kupili paket aktivnosti in se vkrcali na letalo v Okavago delti, se na potovanju po Bocvani skupini ponovno pridružijo 4. dan zjutraj.

Dan 3 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari na tem potovanju po Bocvani, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 4 | Nata, Bocvana

Danes zapustimo Maun in se ponovno pridružimo tistim, ki so izbrali let z avionom. Skupaj potovanje nadaljujemo proti Nati, Bocvana. Večinoma dneva bomo preživeli v vozilu, medtem ko nas potovanje vodi po severnih delih Makgadigadi Pans, Bocvana. Popoldan bomo uživali v vodenem safariju v Nata Sanctuary, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.
Makgadigadi Pans je dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod, ki je poleg celotnega območja Makgadigadi Pans eden od vrhuncev tega potovanja po Bovani.

Dan 5 | Chobe nacionalni park, Bocvana

Potovanje nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe, Bocvana. To popoldne je namenjeno safariju s štirikolesniki in raziskovanju narodnega parka Chobe, kar nam omogoča popolno osebno doživetje s številnimi sloni, ki gostijo ob reki. Naš dan na tem potovanju po Bocvani se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 6 | Zimbabve – Viktorijini slapovi

Prečkamo mejo z Zimbabvejem in potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponujajo vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki si želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.
Spektakularni Viktorijini slapovi, ki prek 1700 metrov širokega praga padejo okrog sto metrov v globino, so znani tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grmi) in so nedvomno eden izmed najlepših afriških zakladov in vrhunec tega potovanja po Zimbabveju. Najširši slapovi na svetu imajo v deževnem obdobju rekorden pretok deset milijonov litrov vode na sekundo, v sušnem obdobju pa je vodni padec manj intenziven, a še vedno občudovanja vreden.

Dan 7 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Naše potovanje po Bovani, Namibiji in Zimbabveju se uradno konča po zajtrku, vendar je v Viktorijini slapovih, Zimbabve na voljo še dovolj dejavnosti, ki najbolj ustrezajo vašemu slogu. Od raftinga po mogočni reki Zambezi, bungee skoka, do vožje s helikopterjem preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več…

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje04., 11., 15., 25.Februar20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje01., 04., 11., 15., 18., 29Marec20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje01., 08., 15., 22., 26.,April20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje06., 10., 13., 20., 24., 27.Maj20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje07., 10., 17., 24.Junij20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje01. ,05., 15., 19., 22., 29.Julij20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02., 16., 19., 26.Avgust20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02., 09., 13., 23., 30.September20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje07., 11., 14., 25., 28.Oktober20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje04., 11., 18., 22.November20197 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje02., 06., 09., 16., 20., 23.December20197 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian