Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

7 Dni

Okavango delta in Nacionalni park Chobe – Jug
(potovanje Bocvana, Namibija in Zimbabve)

Opis

Na našem sedemdnevnem ugodnem potovanju spoznate največje znamenitosti kar treh držav: Namibija, Bocvana in Zimbabve!
Avanturistično potovanje se prične v Zimbabveju, pri Viktorijinih slapovih, ki so ne samo najvišji in najdivji, temveč tudi najdaljši slapovi na svetu. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponuja tudi vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina!
Poceni potovanje nadaljujemo v Bocvani v Nacionalnem parku Chobe, ki je nedvomno najlepši park v Bocvani, kot tudi eden največjih koncentratov divjih živali v Afriki. Safari poteka tudi iz čolna, s katerim potujemo po reki Chobe, Bocvana.
Ko zapustimo tretji največji park v Bocvani (prvi je Central Kalahari in nato Kgalagadi Transfrontier park), se odpravimo na področje, ki ga mora videti vsak turist, ki obišče Bocvano! To je Okavango delta, največja svetovna celinska delta, labirint nešetih lagun, jezer in skritih kanalov, ki pokrivajo 17.000 kvadratnih kilometrov pokrajine.
Višina in temperatura vode med letom močno niha, zato nobena izkušnja na potovanju ni enaka drugi. Vozniki tako imenovanih mokorov (neke vrste kanujev) nas vodijo skozi plovne poti in sprehode po naravi.
Ko vstopimo v Ghanzi, Bocvana, se seznanimo z lokalnim plemenom San, ki so lovci in nabiralci in iz roda v rod prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenju. Potovanje nadaljujemo v Namibiji. Naša zadnja postojanka je glavno mesto Namibije – Windhoek, kjer se potovanje po Namibiji, Bocvani in Zimbabveju konča.

Mama Afrika vam omogoča poceni počitnice, ki jih lahko izberete tudi v izboru last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje v Bocvani, Namibiji in Zimbabveju pa je primerno tudi za samske, saj se naših potovanj udeleži veliko turistov iz celega sveta, ki potujejo sami.

Cenik

KAMPIRANJE

1.046 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 45 €
  • Zeleni Sedež 6 €

HOTEL / LODGE​

1.324 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 182 €
  • Zeleni Sedež 6 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Viktorijini slapovi »Victoria Falls«, Zimbabve

Že prvi dan potovanja v Zimbabveju boste imeli priložnost videti mogočne Viktorijine slapove. Gre za avanturistični kraj, ki ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 2 | Viktorijini slapovi »Victoria Falls« – Kasane, Zimbabve, Bocvana

Po zajtrku zapustimo Zimbabve in potovanje nadaljujemo v Bocvani, ko na obrežju reke Chobe postavimo naš kamp. S štirikolesniki se odpeljemo na safari in uživamo v popoldanski vožnji po nacionalnem parku, ob tem pa doživimo osebno izkušnjo z mnogimi sloni, ki so prav pogosti obiskovalci obrežja reke Chobe, še posebno ob popoldnevih. Naš dan se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 3 | Nata, Bocvana

Zapustimo Kasane in se odpravimo v Nato. Paket aktivnosti nam omogoči, da uživamo v popoldanski vodenem izletu po Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod, ki je eden najlepših na potovanju po Bocvani.

Dan 4 | Maun, Bocvana

Prečkamo severni del Makgadidasi Pans in avanturistično potovanje nas vodi v Maun, Bocvana. Še vedno smo v družbi teh veličasnih ikoničnih Baobab dreves. Ko prispemo v Maun boste imeli priložnost za izlet z majhnim letalom čez Okavango delto (če nam čas in vreme dovoljuje je to možno izvesti tudi 6. dan).

Dan 5 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 6 | Maun – Centralni Kalahari park, Bocvana

Potujemo južno do območja Ghanzi in Centralnega parka Kalahari, Bocvana, ki je drugi največji rezervat na svetu. Pokriva 52.000 kvadratnih km. Tu živi nomadsko ljudstvo San, ki so lovci in nabiralci in iz roda v rod prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenju. Nocoj uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 7 | Ghanzi - Windhoek, Bocvana, Namibija

Nadaljujemo proti zahodu in prečkamo mejo z Namibijo po poti, ki vodi v glavno mesto – Windhoek. Ob prihodu v Windhoek se bomo sprehodili po središču mesta in si ogledali nekaj njegovih znamenitosti. V Windhoeku se naše potovanje v Nambiji, Bocvani in Zimbabveju konča.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje13. | 20. | 27.Julij20207 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje3. | 17. | 24. | 31.Avgust20207 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje7. | 14. | 21. | 28.September20207 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje5. | 12. | 19. | 26.Oktober20207 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje2. | 16. | 23.November20207 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje7. | 14. | 28.December20207 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.