Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

15 Dni

Slapovi in divje živali
(potovanje Bocvana, Južna Afrika in Zimbabve)

Opis

Naše poceni avanturistično potovanje se odvija v Bocvani, Južnoafriški republiki in Zimbabveju. Ko pustimo za sabo mesto Johannesburg, Južna Afrika, potujemo v Kalaharijsko puščavo, ki je velika polsušna peščena savana, velika za okoli 50 Slovenij in je razširjena v Bocvano, del Namibije in S. del Južnoafriške repubike.
Med brezčasnim in osamljenim peskom bomo spoznavali čudovito nomadsko raso San, ki nas seznani s strategijo preživetja Bushmanov v težkem okolju Kalaharija.
Nato potovanje nadaljujemo v Okavango delto, Bocvana, ki je ena glavnih safari destinacij tako na kopnem, kot na vodi in z vodami ustvarja zeleni raj v suhih tališčih Kalaharijevega bazena.
Del Okavange delte je dom nekaterim najbolj ogroženim vrstam velikih sesalcev na svetu, kot so gepard, beli nosorog, črni nosorog, afriški divji pes in lev. Tukaj boste lahko postali strokovnjak pri vožnji vašega kanuja pri plovbi po delti.
Avanturistično poceni potovanje nadaljujemo severno, v nacionalni park Chobe, Bocvana, ki je drugi največji park v Bocvani in je hkrati znan po največji koncentraciji slonov v Afriki. Obrežje reke privabi množico prosto živečih živali, od slonov, bivolov, povodnih konjev, ogromnih krokodilov in drugih.
Potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov, Zimbabve, kjer so razpoložljive adrenalinske dejavnosti neomejene … Spektakularni slapovi, ki prek 1700 m širokega praga padejo okrog sto metrov v globino, so znani tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grmi) in so nedvomno eden izmed najlepših zakladov Afrike.
V nacionalnem parku Hwange na safariju iščemo divje pse, ki jih je tukaj največ, med njimi pa tudi velike mačke, kot so lev, leopard in gepard…
Naše poceni avanturistično potovanje nadaljujemo južno, proti Bulawayo, Zimbabve, kjer si pogledamo spektakularne skalne formacije Matoposa in obiščemo ruševine železnega obdobja Velikega Zimbabveja. Ta svetovna dediščina UNESCO je bila nekdaj glavno mesto Kraljevine Zimbabveja. Prečkamo reko Limpopo in prispemo ponovno v Južnoafriško republiko, kjer v Johanesburgu zaključimo naše potovanje.

Nudimo vam poceni potovanje tudi v opciji last minute potovanja, povprašajte nas! Potovanje po Južni Afriki, Zimbabveju in Bocvani pa je primerno tudi za samske, saj se skupine udeleži veliko solo popotnikov iz celega sveta.

Cenik

KAMPIRANJE

2.270 Na osebo
  • Doplačilo v šotoru sam 116 €
  • Zeleni Sedež 24 €

HOTEL / LODGE​

2.906 Na osebo
  • Doplačilo enoposteljna soba 408 €
  • Zeleni Sedež 24 €

Info

Cena vključuje vodenje v angleškem ali nemškem jeziku, Obroki (zajtrk, kosilo in večerja) v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Letalska karta v ceno ni vključena.

Zeleni Sedež

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Johannesburg - Kalahari Gateway, Republika Južna Afrika

Zapuščamo mesto Johannesburg, kjer naše avanturistično potovanje pričnemo in potujemo skozi severozahodno provinco do meje z Bocvano. Po zaključku mejnih formalnosti nadaljujemo po avtocesti Trans-Kalahari, do naše prve nočne postojanke.

Dan 2 | Kalahari – Ghanzi, Bocvana

Potujemo globlje v osrednji del Kalahari-ja in naš tabor v okrožju Ghanzi, Bocvana, kjer preživimo nekaj časa s čudovitim nomadskim plemenom San. To popoldne se bomo pridružili našim lokalnim vodnikom na vodenem izletu, ki nas bo pripeljal do številnih skrivnosti njihovega preživetja v Kalahari puščavi. Nomadski »San people« so lovci – nabiralci, ki prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu na naslednje rodove. Ta večer bomo iz prve roke dobili prave izkušnje te kulture, ki je znana po svojih bogati tradiciji pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 3 | Maun, Bocvana

Potovanje nadaljujemo v Maun, Bocvana, prehod z Okavango delto. To popoldne boste imeli možnost poleteti s manjšim avionom čez Okavango delto. Zvečer vas bo vodnik seznanil s prihajajočimi izleti in kaj boste pri tem potrebovali.

Dan 4 | Okavango delta, Bocvana

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanu). Zgodaj zjutraj se z safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v Delto. Le ti nas popeljejo skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« odpravite na sprehod po otoku. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na potovanu skozi delto v Bocvani spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 5 | Maun - Moremi rezervat (Moremi Game Reserve), Bocvana

Popotnike s paketom aktivnosti zgodaj zjutraj poberemo v hotelski sobi, od koder potujemo do vhoda v Moremi rezervat, Bocvana. Ker so lagune in kanali pomemben del ekološkega sistema Okavango delte, opazujemo ptičje in živalske populacije. Safari po delti se lahko razlikuje zlasti, kadar se pojavijo visoke poplave, ko so ceste zaprte ali neprehodne. Tisti, ki niso kupili paketa aktivnosti, imajo prost dan.

Dan 6 | Nata, Bocvana

Naše ugodno potovanje nas danes popelje po severnih poteh Makgadigadi Pans, Bocvana, ki so obdani s veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Naš paket aktivnosti nam bo prinesel priložnost, da uživate v popoldanskem vodenem izletu v Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, kjer počakamo na spektakularni sončni zahod, ki je eden najlepših na potovanju po Bocvani.

Dan 7 | Narodni park Chobe, Bocvana

Zgodaj zjutraj potovanje nadaljujemo severno v naš kamp na bregovih reke Chobe, Bocvana. To popoldne je namenjeno za safari in raziskovanju narodnega parka Chobe. Pot nadaljujemo s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje safarija s številnimi sloni, ki popoldne gostijo ob reki. Naš dan se konča z križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 8 | Kasane – Viktorijini slapovi, Bocvana, Zimbabve

Prečkamo mejo z Zimbabvejem in potovanje nadaljujemo do Viktorijinih slapov, Zimbabve. Doživljajoči avanturistični kraj ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 9 | Viktorijini slapovi, Zimbabve

Obiščemo spektakularne Viktorijine slapove, znane tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grozi), ki so pod Uniscovo zaščito. Park se razteza na površini 12tih kilometrov ob reki Zambezi. S številnimi dejavnostmi ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu, npr. rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ter še mnogo več.

Dan 10 | Viktorijini slapovi - Narodni park Hwange, Zimbabve

Danes zjutraj ponovno obiščemo spektakularne Viktorijine slapove. Slapovi, ki prek 1700 metrov širokega praga padejo okrog sto metrov v globino, so nedvomno eden izmed najlepših zakladov Afrike. Najširši slapovi na svetu imajo v deževnem obdobju rekorden pretok deset milijonov litrov vode na sekundo, v sušnem obdobju pa je vodni padec manj intenziven, a še vedno občudovanja vreden. Po končanem ogledu avanturistično potovanje nadaljujemo proti jugu do narodnega parka Hwange »Hwange National Park«, ki je največji narodni park v Zimbabveju in ponuja odlične možnosti za safari raznolikih prosto živečih živali, ki so doma v parku.

Dan 11 | Narodni park Hwange, Zimbabve

Narodni park Hwange je med vsemi divjimi živali tudi dom največjih 5, med katere štejemo bivola, slona, leva, leoparda in bivola.
Popotnike z paketom aktivnosti bomo zgodaj zjutraj pobrali pred hotelom in odpeljali na safari s štirikolesniki.

Dan 12 | Narodni park Matopos, Zimbabve

Po zajtrku avanturistično potovanje nadaljujemo proti jugu do Bulaway, drugega največjega mesta v državi Zimbabve. Popoldne bomo preživeli na safariju z lokalnim vodnikom in raziskovali narodni park Matopos. Park je leta 2003 prejel priznanje kot UNESCO-va naravna svetovna dediščina in vključuje intenzivno varovalno območje, kjer živijo črni in beli nosorogi. Narodni park Matopos je poimenovan po besedah ​​Ndebele “Matobo”, ki pomeni plešasta glava, kar se nanaša na zaobljene granitne hribe, ki ga obdajajo. Zvečer se vrnemo v Bulaway, kjer prenočimo.

Dan 13 | Veličasne ruševine v Zimbabveju »Great Zimbabwe Ruins«

Potovanje nas danes vodi v Masvingo, na ogled ruševin velikega Zimbabveja. Popoldan bomo uživali v vodenem izletu – ogledu te zgodovinske lokacije. Ta svetovna dediščina Unesca, je bila nekoč prestolnica Kraljevine Zimbabve, ki je bil poznan v pozni železni dobi. Vzamemo si čas, da se seznanimo z zapletenim kamnitim delom in doživimo dediščino tega spomenika zgodnje civilizacije.

Dan 14 | Tshipise, Južna Afrika

Ko zapustimo Zimbabve, prečkamo reko Limpopo in popoldne vstopimo v Južno Afriko. Naša večerna postojanka kjer prenočimo nam omogoči, da dan zaključimo s plavanjem v vročih izvirih Tshipise.

Dan 15 | Johannesburg, Južna Afrika

Odpravimo se proti jugu do Johannesburga, kjer prispemo do Belvedere nastanitve v poznih popoldanskih urah. Ob tradicionalni afriški večerji se poslovimo od novih prijateljev, ki smo jih spoznali na potovanju po Južni Afriki, Bocvani in Zimbabveju.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeJanuar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeFebruar2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMarec2021
Hotel/Lodge in KampiranjeApril2021
Hotel/Lodge in KampiranjeMaj2021
Hotel/Lodge in KampiranjeJunij2021
Hotel/Lodge in Kampiranje11. | *25.Julij202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje8. | 22.Avgust202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje*19.September202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje3. | 17. | 31.Oktober202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje14. | *28.November202015 dni
Hotel/Lodge in Kampiranje12.December202015 dni

*Vodenje v nemškem jeziku

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko

AKCIJSKA PONUDBA

10% ali 20%

Za določene datume odhodov vam ponujamo popust na redno ceno.