Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

+386 31 383 333

19 Dni

Okavango delta, Zimbabve in Nacionalni park Kruger 2019

Opis

Naša avantura se začne v Johannesburgu, od koder se odpravimo v puščavo Kalahari, kjer bomo spoznali čudovito nomadsko raso San, ki nas seznani s strategijo preživetja Bushmanov v težkem okolju Kalaharija. Nato raziskujemo Okavango delto, ki je ena od afriških divjih območij. Tukaj boste postali strokovnjak pri vožnji vašega mokora (neke vrste kanu) za plovbo po delti. Nato nadaljujemo pot severno, na safari v nacionalni park Chobe. Prišli smo do Viktorijinih slapov, kjer so razpoložljive adrenalinske dejavnosti neomejene… Za nami zapustimo utrip in pustolovščino Viktorijinih slapov, ko potujemo na jug do nacionalnega parka Hwange. Nacionalni park Hwange, največji park v Zimbabveju, je eden najlepših afriških oaz za divje živali in je dom največjih 5, kamor sodijo bivol, slon, lev, leopard in nosorog. Nadaljujemo proti jugu v Bulaway, kjer raziskujemo nacionalni park Matopos z lokalnim vodnikom. Naše potovanje nas pripelje do ruševin velikega Zimbabveja. Ta svetovna dediščina UNESCO je bila nekdaj glavno mesto Kraljevine Zimbabveja. Obiščemo največji nacionalni park v J. Afriški republiki, Kruger, kjer se ponovno odpravimo na safari in na raziskovanje tega parka. Pred vrnitvijo v Johannesburg bomo obiskali Panoramsko pot, Božje oko, Bourke’s Luck Potholes in kanjon reke Blyde.

 • Posadka 2 Osebi
 • Največ 20 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 19 Dni in 18 Noči
 • Od Johannesburga do Johannesburga
 • 16 Zajtrk, 8 Kosilo, 14 Večerja
 • Bocvana, Južna Afrika, Zimbabve

Cenik

KAMPIRANJE

2.205
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 109 €
 • Paket Aktivnosti 590 €
 • Zeleni Sedež 29 €

HOTEL / LODGE​

2.847
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 471 €
 • Paket Aktivnosti 590 €
 • Zeleni Sedež 29 €

Cena vključuje: vodenje v angleškem jeziku, možno pa je vodenje tudi v nemškem jeziku (drugi datumi odhodov),
zajtrk, kosilo in večerja v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Cena naših potovanj ne vključuje letalske karte.

Paket aktivnosti vključuje: Moremi safari, Makgadikgadi Pand izlet, vožno s čolnom v Chobe nacionalnem parku, safari v Chobe nacionalnem parku, safari v Hwange nacionalnem parku, Matapos nacionalni park – safari, vožnjo s štirikolesnikom in vožnjo ob sončnem zahodu v nacionalnem parku Kruger ter voden izlet z nomadskim plemenom San.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Johannesburg - Kalahari Gateway

Zapuščamo mesto Johannesburg, potujemo skozi severozahodno provinco do meje z Botswano. Po zaključku mejnih formalnosti nadaljujemo po avtocesti Trans-Kalahari, do naše prve nočne postojanke.

Dan 2 | Ghanzi

Odpravimo se globlje v osrednji del Kalahari-ja in naš tabor v okrožju Ghanzi, kjer preživimo nekaj časa s čudovitim nomadskim plemenom San. To popoldne se bomo pridružili našim lokalnim vodnikom na voden sprehod, ki nas bo pripeljal do številnih skrivnosti njihovega preživetja v Kalahari puščavi. Nomadska rasa San so lovci – nabiralci, ki na naslednje generacije prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenjskem slogu. Ta večer bomo iz prve roke dobili izkušnje te kulture, ki je znana po svojih bogati tradiciji pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 3 | Maun

Zjutraj se odpravimo v Maun, prehod z Okavango delto. To popoldne boste imeli možnost poleteti z manjšim avionom čez Okavango delto. Zvečer vas bo vodnik seznanil s prihajajočimi izleti in kaj boste pri tem potrebovali.

Dan 4 | Okavango Delta

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanu). Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v Delto. Le ti nas popeljejo skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim šoferjem odpravite na sprehod po otoku. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 5 | Maun - Moremi rezervat (Moremi Game Reserve)

Popotnike s paketom aktivnosti zgodaj zjutraj poberemo v hotelski sobi, od koder se odpeljemo do vhoda v Moremi rezervat. Ker so lagune in kanali pomemben del ekološkega sistema Okavango delte, opazujemo ptičje in živalske populacije. Safariji po Delti se lahko razlikujejo zlasti, kadar se pojavijo visoke poplave, ko so ceste zaprte ali neprehodne. Tisti, ki niso kupili paketa aktivnosti, imajo prost dan.

Dan 6 | Nata

Naše potovanje nas danes popelje po severnih poteh Makgadigadi Pans, ki so obdani z veličastnimi Baobab drevesi. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo tudi vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Naš paket aktivnosti nam bo prinesel priložnost, da uživate v popoldanskem vodenem izletu v Makgadigadi Pans in Nata Sanctuary, kjer počakamo na spektakularni sončni zahod.

Dan 7 | Narodni park Chobe

Zjutraj nadaljujemo pot severno v kamp, na bregovih reke Chobe. To popoldne je namenjeno odkrivanju narodnega parka Chobe. Pot nadaljujemo s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje s številnimi sloni, ki popoldan gostijo ob reki. Prijeten dan končamo s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 8 | Viktorijini slapovi

Prečkamo mejo z Zimbabvejem in se odpeljemo do Viktorijinih slapov. Doživljajoči avanturistični kraj ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 9 | Viktorijini slapovi

Obiščemo spektakularne Viktorijine slapove, znane tudi pod lokalnim imenom “Mosi-oa Tunya” (dim, ki grozi), ki so pod Uniscovo zaščito. Slapovi na reki Zambezi so široki približno 1,7 km in visoki 128 m. Posebnost slapov se kaže zaradi ozke kotanjaste razpoke, kamor pada voda. S številnimi dejavnostmi ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu, npr. rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ter še mnogo več.

Dan 10 | Viktorijini slapovi – Narodni park Hwange

Zjutraj obiščemo spektakularne Viktorijine slapove, ki so največji na podlagi svoje širine 1.708 metrov in višine 108 metrov. Razdeljeni so med dva narodna parka: zambijski Narodni park Mosi-oa-Tunya in Narodni park Viktorijinih slapov države Zimbabve ob reki Zambezi. Seveda nekaj časa preživimo za ogled slapov, nato pot nadaljujemo proti jugu do narodnega parka Hwange »Hwange National Park«, ki je največji narodni park v Zimbabveju in ponuja odlične možnosti za ogled raznolikih prosto živečih živali, ki so doma v parku.

Dan 11 | Narodni park Hwange

Narodni park Hwange je med vsemi divjimi živali tudi dom največjih 5, med katere štejemo bivola, slona, leva, leoparda in bivola.
Popotnike z paketom aktivnosti bomo zgodaj zjutraj pobrali pred hotelom in odpeljali na safari z 4×4 kolesniki.

Dan 12 | Narodni park Matopos

Po zajtrku nadaljujemo pot proti jugu do Bulawaya, drugega največjega mesta v Zimbabveju. Naše popoldne bomo preživeli ob raziskovanju narodnega parka Matopos z lokalnim vodnikom. Park je leta 2003 prejel priznanje kot UNESCO-va naravna svetovna dediščina in vključuje intenzivno varovalno območje, kjer živijo črni in beli nosorogi. Narodni park Matopos je poimenovan po besedah ​​Ndebele “Matobo”, ki pomeni plešasta glava, kar se nanaša na zaobljene granitne hribe, ki ga obdajajo. Zvečer se vrnemo v Bulawayo, kjer prenočimo.

Dan 13 | Veličasne ruševine v Zimbabveju »Great Zimbabwe Ruins«

Pot nas danes popelje v Masvingo in na ogled ruševin velikega Zimbabveja. Popoldan bomo uživali v vodenem ogledu te zgodovinske lokacije. Ta svetovna dediščina Unesca, je bila nekoč prestolnica Kraljevine Zimbabve, ki je bil poznan v pozni železni dobi. Vzamemo si čas, da se seznanimo z zapletenim kamnitim delom in doživimo dediščino tega spomenika zgodnje civilizacije.

Dan 14 | Tshipise

Ko zapustimo Zimbabve, prečkamo reko Limpopo in popoldne vstopimo v Južno Afriko. Naša večerna postojanka kjer prenočimo nam ponudi priložnost, da dan zaključimo s plavanjem v vročih izvirih Tshipise.

Dan 15 | Johannesburg

Odpravimo se proti jugu do Johannesburga, kjer prispemo do Belvedere nastanitve v poznih popoldanskih urah. Ob tradicionalni afriški večerji je čas za deljenje številnih zgodb in čudes iz afriških potovanj.

Dan 16 | Johannesburg – Nacionalni park Kruger

Pot nas pelje iz Jahanesburga do področja Mpumalango province, ki meji na Svaziland, Mozambik in J. Afriko in literarno pomeni prostor, kjer sonce vzhaja. Naše potovanje danes poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Narodnega parka Kruger. Popoldan imate priložnost, da se pridružite neobveznemu proglamu, vožnji ob sončnem zahodu.

Dan 17 | Nacionalni park Kruger

Zgodaj zjutraj se odpravimo v Nacionalni park Kruger, da uživamo v celodnevnem safariju. Obilje divjih živali nam prinaša priložnost za ogled tudi največjih 5. Paket aktivnosti ponuja dodatno vznemirjenje, to je doživljanje parka s štirikolesnikom. Ta večer imamo še eno priložnost za opazovanje sončnega zahoda v parku.

Dan 18 | Panoramska cesta »Panorama Route«

Tisti, ki so se odločili za jutranji sprehod po Nacionalnem parku, bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali pridružijo na vožnji po Panoramski cesti, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 19 | Narodni park Kruger - Johannesburg

Uživamo še v zadnji vožnji po parku, pred odhodom v Belvedere Estate, kjer je naša zadnja postojanka na tem potovanju. Vsi smo vabljeni k zadnjem skupnem tradicionalnem obroku. Danes zvečer je čas za praznovanje številnih čudes afriških potovanj in pripovedovanje njihovih zgodb.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevIkonaOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
Januar201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
09., 23.Februar201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
09., 23.Marec201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
06., 20.April201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
04.,18.Maj201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
01.,15., 29.Junij201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
13., 27.Julij201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
10., 24.Avgust201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
07., 21.September201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
05., 19.Oktober201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
02., 16., 30.November201919 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
14.December201919 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko