Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

+386 31 383 333

13 Dni

Okavango delta in Nacionalni park Kruger 2019

Opis

S pustolovskim potovanjem Delta & Kruger začnemo v Windhoeku, glavnem mestu Namibije. Odpravimo se v Bocvano in puščavo Kalahari ter nadaljujemo do Okavango delte, kjer vas bomo popeljali v osrčje najbolj nedotaknjene divjine v Bocvani.
Tukaj vas čaka tudi nešteto aktivnosti, katerih se lahko udeležite v tem raju. Ne pozabite slikati povodnega konja, kuduja, krakodila, …. iz vašega kanuja, ko se vozite po delti ali pa z vodičem obiščete enega izmed otokov. Ta unikatni ekosistem voda se vrača v pesek Kalaharskega bazena, kjer je naša naslednja postojanka.

V nacionalnem parku Chobe bomo opazovali sončni zahod iz udobja našega čolna, medtem ko se bodo sloni kopali in igrali na bregovih reke.

Ob prihodu v Viktorijine slapove so priložnosti za pustolovščine neomejene! Privoščite si polet z letalom čez slapove, bungee jumping ali rafting po reki Zambezi…
Spektakularni Viktorijini slapovi, ki prek 1700 metrov širokega praga padejo okrog sto metrov v globino, so nedvomno eden izmed najlepših afriških zakladov!

Ko zapustimo mesto Johannesburg, se začne naša avantura po največjem nacionalnem parku v J. Afriški Republiki – Kruger, površine 19.485 km2. Tukaj imate odlično priložnost da vidite leve, slone, bivole, leoparda, nosoroge, žirafe, zebre, nilske konje, impale, kuduje… če naštejemo le nekaj od mnogih živali, ki tukaj domujejo.
Naša povratna pot do Johannesburga nas popelje skozi slikovito panoramsko pot, kjer bomo obiskali Božje okno, Bourke’s Luck Potholes in tri Rondavels.

 • Posadka 2 Osebi
 • Največ 20 Potnikov
 • Avanturistični Tovornjak
 • 13 Dni in 12 Noči
 • Od Windhoeka do Johannesburga
 • 9 Zajtrk, 3 Kosilo, 8 Večerja
 • Namibija, Bocvana, Zimbabve, Južna Afrika

Cenik

KAMPIRANJE

1.601
Na osebo
 • Doplačilo če si v šotoru sam 86 €
 • Paket Aktivnosti 261 €
 • Zeleni Sedež 17 €

HOTEL / LODGE​

1.985
Na osebo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 313 €
 • Paket Aktivnosti 261 €
 • Zeleni Sedež 17 €

Cena vključuje: vodenje v angleškem jeziku, možno pa je vodenje tudi v nemškem jeziku (drugi datumi odhodov),
zajtrk, kosilo in večerja v številu, ki so navedeni pod opisom posameznega potovanja.
Cena naših potovanj ne vključuje letalske karte.

Paket aktivnosti vključuje: Izlet v Makgadikgadi Pans, Vožnjo z ladjo v Chobe nacionalnem parku, safari v Chobe nacionalnem parku, vožnjo s štirikolesnikom v Kruger parku, vožno ob sončnem zahodu v parku in jutranji sprehod v Kruger parku, voden izlet z nomadskim plemenom San.

Eko sedež – potujete okoljsko odgovorno s povračilom ekološkega dolga svojega ogljičnega odtisa.

Ogljikov dioksid je eden glavnih povzročiteljev globalnega segrevanja in ker ga zaradi človeške aktivnosti izpuščamo vedno več v ozračje, že čutimo posledice teh dejanj. Edini uporaben način za odstranitev odvečnega ogljikovega dioksida je posaditev dodatnih dreves oziroma vegetacije.

Z nakupom »Eko sedeža« vam omogočamo ekološko odgovoren način potovanja. S tem boste neposredno pomagali pri dodatnem pogozdovanju in omogočili prepotrebno financiranje neprofitnih organizacij, ki se trudijo za izboljšavo življenskih okoliščin ljudi in pa tudi živali na afriškem kontinentu.

Galerija

Povzetek Poti

Dan 1 | Botsvana – Ghanzi

Danes potujemo proti vzhodu, v sosednjo državo Botsvano, v puščavo Kalahari, ki je precej drugačna od puščave Namib. Kalahari pokriva več kot 900 000 kvadratnih kilometrov. Tam živi nomadsko ljudstvo San, ki so lovci in nabiralci in na naslednje generacije prenašajo bogato znanje o rastlinah in živalih, ki igrajo tako pomembno vlogo v njihovem življenju. Nocoj uživamo v plesnem večeru, ki omogoča vpogled v njihovo kulturo pesmi, plesa in pripovedovanja zgodb.

Dan 2 | Okavango delta

Pred odhodom iz Ghanzija bomo uživali v informativno vodenem sprehodu s skupnostjo San. Nato se odpravimo v Maun, kjer bomo popoldne imeli priložnost, da poletimo z avionom nad slikovito pokrajino Okvange delte (seveda če to čas in vreme dopušča). Zvečer nam bo vodnik razložil, kaj lahko pričakujemo pri celodnevnem izletu v Okavango delti.

Tisti popotniki, ki ste pred odhodom kupili paket aktivnosti, se boste vkrcali na letalo za polet nad delto in se skupini ponovno pridružili 17. dan zjutraj v Maunu.

Dan 3 | Okavango delta

Najbolj prijeten način za raziskovanje in doživljanje lepote in spokojnosti tega zapletenega sistema kanalov in lagun Okavango delte je z mokori (neke vrste kanujev).
Zgodaj zjutraj se s safari vozili odpravimo na izhodiščno točko, kjer se sestanemo z vozniki mokori kanujev, ki nas bodo spremljali v delto. Le ti nas bodo popeljali skozi območja mirnih, ozkih, s trstovjem obdanih kanalov, ki se odpirajo na prelepe lagune. Če pridete do enega od številnih otokov, se lahko z vašim »polerjem« vodičem odpravite na sprehod po otokih. Po sprehodu se s kanujem vrnemo skozi kanale nazaj do privezne postaje. Kljub temu, da vožna s kanuji po delti ni primarno safari, vas lahko na poti spremljajo različne živali, kot so slon, žirafa, kudu, impala, zebra in druge.

Dan 4 | Nata

Zapustimo Maun in se ponovno pridružimo tistim, ki so izbrali paket aktivnosti za let z avionom. Skupaj potujemo proti Nati. Večinoma dneva bomo preživeli v vozilu, medtem ko potujemo po severnih delih Makgadigadi Pans. Izbor paketa aktivnosti omogoči, da bomo popoldan uživali v vodenem safariju v Nata Sanctuary, ki je leglo tisočerih ptic, vključno s pelikani in flamingoti.

Makgadigadi Pans so dom tudi veličastnim Baobab drevesom. Baobab ali drevo opičjega kruhovca je mogočno drevo, ki ga najdemo v predelih tropske Afrike. Ime opičji kruhovec je dobil, ker opice njegov sadež obožujejo in je redno na njihovem jedilniku. Zaradi netipične oblike, jih Angleži imenujejo bottle tree, domačini pa tudi narobe obrnjeno drevo. Njegova krošnja namreč spominja na korenine drevesa. Obstajajo tudi primerki stari več tisočletij, a to zelo težko dokažemo, zaradi votlega debla, saj nimajo starostnih obročev. Iz votlih dreves domačini včasih pridobivajo vodo, ki se pogosto nabira v deblu.
Tukaj počakomo spektakularni sončni zahod.

Dan 5 | Chobe nacionalni park

Nadaljujemo pot severno v naš kamp na bregovih reke Chobe. To popoldne je namenjeno raziskovanju narodnega parka Chobe s štirikolesniki, kar nam omogoča popolno osebno doživetje s številnimi sloni, ki gostijo ob reki. Naš dan se konča s križarjenjem po reki in večejo ob tabornem ognju.

Dan 6 | Zimbabve - Viktorijini slapovi

S spomini na naša srečanja divjih živali, prečkamo mejo z Zimbabvejem in se odpeljemo do Viktorijinih slapov. Avanturistični kraj Viktorijini slapovi ponuja vrsto neobveznih aktivnosti za tiste, ki želijo odmerek adrenalina. Za bolj sproščene popotnike pa so na razpolago lokalni marketi (tržnice) ali pa turistična okolica Viktorijinih slapov.

Dan 7 | Viktorijini slapovi

S številnimi dejavnostmi, ki so na voljo v Viktorijinih slapovih, je danes še en popoln dan za avanturo, ki najbolj ustreza vašemu slogu. Ali rafting po mogočni reka Zambezi ali pa polet z letalom preko slapov ob gledanju divjih živali ter še mnogo več…

Dan 8 | Viktorijini slapovi - Francistown

Možno je, da se danes posadka in tovornjak spremeni. Viktorijine slapove zapustimo zjutraj in prečkamo mejo s Bocvano. Potujemo proti jugu do Francistowna, kjer prenočimo.

Dan 9 | Francistown - Johannesburg

Zjutraj se odpravimo proti jugu do Johannesburga, kjer prispemo do Belvedere nastanitve v poznih popoldanskih urah, kjer nas čaka tradicionalna afriška večerja. Večer je čas za deljenje velikih in številnih zgodb in za praznovanje številnih čudes iz afriških potovanj.

Dan 10 | Johannesburg - Nacionalni park Kruger

Ko pustimo mesto Johannesburg za sabo, nas pot pripelje na področje Mpumalange, provinco, ki meji s Svazilandom, Mozambikom in J. Afriko in literarno pomeni prostor, kjer vzhaja sonce. Naše potovanje poteka po stopinjah starih trgovskih poti do Lowvelda in Nacionalnega parka Kruger. Popoldne boste imeli priložnost, da se pridružite neobvezni vožnji ob sončnem zahodu.

Dan 11 | Nacionalni park Kruger

Zgodaj zjutraj se odpravimo v Nacionalni park Kruger, da uživamo v celodnevnem safariju. Obilje divjih živali nam prinaša priložnost za ogled tudi največjih 5 živali. Paket aktivnosti ponuja dodatno vznemirjenje, to je doživljanje parka s štirikolesnikom. Ta večer imamo še eno priložnost za opazovanje sončnega zahoda v parku.

Dan 12 | Nacionalni park Kruger - Panoramska cesta »Panorama Route

Tisti, ki so se odločili za jutranji sprehod po nacionalnem parku, bodo morali zgodaj vstati, medtem ko se nam ostali pridružijo na vožnji po Panoramski cesti, ki ponuja čudovite panoramske razglede ter kulturne in naravne postojanke. Obiskali bomo vrhunce Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels in God’s Window, predno se vrnemo v naš tabor.

Dan 13 | Nacionalni park Kruger - Johannesburg

Uživamo še v zadnji vožnji po parku, pred odhodom v Belvedere, naše zadnje postaje, kamor prispemo pozno popoldne. Vsi potniki ste danes vabljeni, da se nam pridružite na tradicionalni večerji, katero lahko rezervirate na dan pred prihodom. Danes se pripovedujejo številne velike zgodbe o čudesih iz afriških potovanj.

Kdaj Odpotujemo

NamestitevIkonaOdhodMesecLetoTrajanje
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
Januar201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
04.,11.,15., 25.Februar201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona01., 04., 11.,15.,18., 29.Marec201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
01., 08., 15., 22., 26.April201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
06.,10.,13., 20., 24., 27.Maj201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
07.,10.,17., 24.Junij201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
01., 05.,15.,19., 22., 29Julij201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
02., 05.,16.,19., 26.,Avgust201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
02., 09.,13., 23., 27., 30.September201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
07.,11., 14., 25., 28.Oktober201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
04.,11.,18., 22,November201913 dni
Hotel/Lodge in KampiranjeMama AFRIKA Potovanje v Afriko Hotel Kampiranje Ikona
02., 06., 09.December201913 dni

Povpraševanje Za Potovanje V Afriko