Jamova cesta 48

1000 Ljubljana

info@mama-afrika.si

+386 31 383 333

Moja potovanja v Afriko

Sprva sem o potovanju po Afriki le sanjala, saj sem vedno potovala v lastni režiji in se preveč oklepala mitov, da je potovanje v Afriko nevarno, lahko te poje lev, lahko dobiš ebolo, malarijo in druge bolezni, v Afriki so vojne, kriminal, revščina… To je pogosta reakcija ljudi, ki niso nikoli bili na tej celini.
Misel na potovanje v Afriko pa mi ni dalo spati in tako sem se nekolikokrat odpravila tja v lastni režiji, nekolikokrat preko lokalnih specializiranih turističnih agencij. Spoznala sem, da v kolikor nimaš časa na pretek, je lažje, ceneje in varneje potovati preko agencij, še posebno lokalnih. Ker je bilo vsako moje potovanje po Afriki nepozabno, sem se odločila, da ta ugodna potovanja predstavim tudi vam!

Plemena in Afrika

Čeprav Afriki pravimo tudi »črna celina«, tu ne živijo samo črnci. Ljudstva so se že v preteklosti selila in mešala, zato tu najdemo tudi belce in številne mešance.
V Afriki pa še vedno živi okoli 3000 plemen, ki govorijo več kot 2000 različnih jezikov. Nekatera plemena so že izumrla, druga so se združila, razcepila…
Če želiš spoznati kulturo afriških plemen, imaš priložnost, da te odpeljemo na izlet v sklopu naših potovanj. Ali boš videl Hadzabe, Swazi, Massai, San…pleme, pa je odvisno od tega, katero naše ugodno potovanje v Aftriko boš izbral.

Živalski Svet in Afrika

Safari je vsekakor nekaj, kar mora doživeti vsak na potovanju po Afriki! Vendar pa potovanje v Afriko ne sme pogojevati drag safari, ki stane več sto evrov na dan. Mi vam nudimo ugodna potovanja, kjer lahko izberete safari v eni izmed mnogih afriških držav (Bocvana, Kenija, Namibija, Tanzanija, Južna Afrika…), prenočite lahko v šotorih ali v lodgih in se sami odločite za dodatne storitve – safari v odprtem vozilu, peš safari, ki jih nudimo v okviru izletov znotraj potovanj. Privoščite si potovanje v Afriko in poglejte žirafi v oči!

Pokrajina in Afrika

Afrika je velik kontinent, zato je tu pokrajina zelo raznolika in se razlikuje od države do države. Nekatera potovanja po Afriki vas bodo presenetila s svojim zelenjem in neštetimi hribi in gorovji, ki imajo neverjetne oblike. Druga potovanja pa s svojo počasi se spreminjajočo pokrajino, ki predstavljajo številne obraze Afrike -od travnikov, morja, otokov, rek, do rdečih sipin v puščavah Sahara, Kalahari, Namib…
Gledanje sončnega vzhoda nad rdečimi sipinami pa je vsekakor vrhunec vsakega potovanja v Južni Afriki!

Moja Mama Potovanja Sanjska Nepozabna Safari Črna Divja Afrika

Scroll to Top